91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 95 460
  • 601
  •   1
Отговори
# 240
майки на 8-класници, как се справят децата ? моето е всеки ден с по 100 думи за домашно и едва смогва. А отделно се налага да се обясняваме и с математиката, защото в училище от обясненията на математичката нищо не разбира. Вече съм пред нервен срив , а годината тепърва започва.
Привет, при нас положението е същото. Прибира се и започвам да преподавам математика, но проблемът е в липсата на време, защото после няма да и стигне за домашните по немски а на дъщеря ми ръката е синя от писане на думи, не образно казано синя, а посиняла от писане. Досега не е учила немски и усилията са доста сериозни. Формираните ми първоначалните впечатление от г-жа Георгиева са много лоши от начина на преподава, до сръдливо поведение към децата, че са използвали AI за да си проверят домашните и щом така било да си ползвали AI. След вчерашният ден много се бях ядосала и мислех да говоря с класната и с директорката, но дъщеря ми ме помоли за момента да си замълча, защото днес преподавала супер разбираемо. Дали ме лъже за да не вдигам шум скоро ще разбера, то от математиката не можеш да се скриеш ако не разбираш нещо😊

# 241
майки на 8-класници, как се справят децата ? моето е всеки ден с по 100 думи за домашно и едва смогва. А отделно се налага да се обясняваме и с математиката, защото в училище от обясненията на математичката нищо не разбира. Вече съм пред нервен срив , а годината тепърва започва.
Привет, при нас положението е същото. Прибира се и започвам да преподавам математика, но проблемът е в липсата на време, защото после няма да и стигне за домашните по немски а на дъщеря ми ръката е синя от писане на думи, не образно казано синя, а посиняла от писане. Досега не е учила немски и усилията са доста сериозни. Формираните ми първоначалните впечатление от г-жа Георгиева са много лоши от начина на преподава, до сръдливо поведение към децата, че са използвали AI за да си проверят домашните и щом така било да си ползвали AI. След вчерашният ден много се бях ядосала и мислех да говоря с класната и с директорката, но дъщеря ми ме помоли за момента да си замълча, защото днес преподавала супер разбираемо. Дали ме лъже за да не вдигам шум скоро ще разбера, то от математиката не можеш да се скриеш ако не разбираш нещо😊

Аз съм с добри впечатления от госпожата по математика, моят син разбира засега материала и няма оплаквания от нея. Много ясно, че не трябва да използват AI, това не им помага изобщо, дори им вреди. Освен това AI не решава всяка задача вярно и става голямо мазало.

# 242
  • София
Споделям впечатления от вчерашната родителска среща:
Изненадващо много млади и мотивирани учители преподават в 9. клас! Много ме зарадваха с ентусиазма си, с разбирането, че преподават труден материал, както и с готовността си да намерят добър подход към учениците по отношение и на обучението, и на дисциплината.
А новият директор наистина впечатлява с авторитет, компетентност и достъпност.

# 243

Аз съм с добри впечатления от госпожата по математика, моят син разбира засега материала и няма оплаквания от нея. Много ясно, че не трябва да използват AI, това не им помага изобщо, дори им вреди. Освен това AI не решава всяка задача вярно и става голямо мазало.

Въобще не е ясно. Дали са ползвали AI или мама и тате за проверка на домашното няма никакво значение, важна е реакцията на учителя, който е там за да обучава децата а не да им се сърди и да не обосновава отговора си и да не им покаже защо AI(мама или тате) са сбъркали! Да се разсърдиш на децата и да спреш да проверяваш домашните ми изглежда супер детинско на вас не знам какви Ви се струва.

# 244
Въобще не е ясно. Дали са ползвали AI или мама и тате за проверка на домашното няма никакво значение, важна е реакцията на учителя, който е там за да обучава децата а не да им се сърди и да не обосновава отговора си и да не им покаже защо AI(мама или тате) са сбъркали! Да се разсърдиш на децата и да спреш да проверяваш домашните ми изглежда супер детинско на вас не знам какви Ви се струва.
[/quote]

На мен не, още повече ,че никой от тук комениращите не е бил в час за да знае каква точно е била реакцията на  учителя и целия контекст на разговора. Дяволът е в детайлите.

# 245
Нали домашното, проверено с AI, е било грешно. Децата логично не могат ли да се сетят сами защо да не ползват AI?
Да не говорим, че не се знае колко е било само проверка, колко решение наготово.

Нека да учат думите с интервално повтаряне.
Пишат по 5, макс 10 пъти и толкова. Утре устен преговор на старите, пишат новите.
Може да ползват quizlet и да ги преговарят, докато са по спирките. Вкъщи разлепят на видни места по 5-10 от най-трудните за тях. След известно време ги сменят.

# 246

нашият клас въобще не си е мълчал и е казал на класаната , че така не се преподава математика. Та вчера въпросната госпожа дойде на родителската среща да се оправдава колко е много материала и колко малко часове имали. За малкото часове сме съгласни, но все си мисля, че ако дадеш на децата методите за решение на задачите, то всеки после като му остане време да ги разгледа и порешава ще му се изяснят нещата. Но...както по-нагоре са казали някои майки - и тази година ще трябва да помагаме

# 247
  • София
нашият клас въобще не си е мълчал и е казал на класаната , че така не се преподава математика. Та вчера въпросната госпожа дойде на родителската среща да се оправдава колко е много материала и колко малко часове имали. За малкото часове сме съгласни, но все си мисля, че ако дадеш на децата методите за решение на задачите, то всеки после като му остане време да ги разгледа и порешава ще му се изяснят нещата. Но...както по-нагоре са казали някои майки - и тази година ще трябва да помагаме

Права сте, че ако се дадат методите за решение на задачите, постепенно всичко ще си дойде на мястото.
Обаче може би учениците не знаят по-добре как се преподава математика и може би госпожата е минавала през всички класове, а не специално да се оправдава в този...
Моята дъщеря и голяма част от класа нямаха проблем с нея. Имаше и недоволни.
Ще трябва да свикнете, че децата ни вече са пораснали и в гимназията трябва да свикват да са по-самостоятелни и в начина на учене. Особено тези, които ще влязат в лайстунг. Там се учи повече самостоятелно, немците хич не се впускат в обяснения по учебния материал.

# 248
  • София
Това с учителката по математика в 8-ми клас е масово явление. И в нашия клас всички деца се оплакваха, че изобщо не разбират преподавания материал. Лошото е (ако не се подпомагат допълнително), че за една година всичко, научено покрай НВО, се изпарява, липсва надграждане, а много деца се демотивират и губят интерес към предмета. Добрата новина е, че другите преподаватели в горните гласове (поне нашите) си гледат работата добре. Тази година сме с нова учителка по математика -млада, позитивна.  Направи много добро впечатление с амбицията си да не остави нито едно неподготвено дете за предстоящото НВО в 10-клас и желанието си да осигури допълнителни извънкласни занимания за учениците.
И нещо странично - за първи път от много години (25) в училището се заговори за организиране на екскурзии (за сега само в България). Децата са много щастливи.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 23:38 от Skiorche

# 249
  • София
И нещо странично - за първи път от много години (25) в училището се заговори за организиране на екскурзии (за сега само в България). Децата са много щастливи.

Колко са различни класовете... Smiley
"Нашият" клас не е щастлив от екскурзията, която предлага училището.
Досега (без 8-ми клас) сами си организираха всяка година еднодневни екскурзии.
Този месец училището им предлага до Пловдив за един ден за 65 лв. А те с влака отиват и се връщат за 10 лв. и засега са отказали.

# 250
  • София
Нашите искат екскурзия за 2-3 дни. Все още нямат оферта. Просто се спомена, че ще се организират 2-3 дневни екскурзии.
Иначе учениците от НЕГ си правят традиционна организация БЕЗ учители за уикенд около Банско. Някой да сподели дали е пускал детето си и какво се случва там? Надявам се, че не е чалга и пиене, но такова ми е усещането. И за сега давам отпор, въпреки молбите.

# 251
  • тук-там
Точно чалга и пиене е. Традиция Simple Smile

# 252
  • София
Здравейте, не съм чела назад, защото имам драма. За стипендиите искат сметка на името на детето. Обаче дъщеря ми има карта, но сметката е на името на мъжа ми ( баща й) . Какъв вариант имам , не ми се иска нова сметка, закриване на настояща и т.н. Благодаря предварително!

# 253
За съжаление няма вариант. И дъщеря ми е по същия начин. Обадих се в една от банките и ми казаха акт за раждане и с личните карти за нова сметка. Тъпотията е пълна. Не може в общата ни сметка, по която тя има самостоятелна карта, а иначе аз трябва за нейната сметка да попълня куп декларации.

# 254
  • София
Аз си мисля, ако родителите нямат възможност да открият сметка например. Да не би от училището да откажат да дадат стипендията? Не може да е толкова рестриктивно. На родителскато среща бяха споменали вариант от банката да извадят някакво удостоверение и родителите да се разпишат. Но нямам никакъв пример, банката отказва съдействие.

Общи условия

Активация на акаунт