91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 95 219
  • 600
  •   1
Отговори
# 315
От вчерашния юбилей на Немската в НДК съм в прекрасно настроение!  Чудесен завършек на обучението на нашия абитуриент. 🙂

# 316
  • София
И на мен ми допадна концерта, НО прекалиха в началото с речите (някои от тях напълно ненужни и от хора, които нямат никакво отношение към НЕГ), изчитането на поздравителните адреси и представянето на всеки букет и кошница с цветя. Малко като на партиен конгрес беше. Wink  Можеше да бъде по-стегнато с фокус върху изпълненията на децата. Запознаването с известни и  успели бивши ученици на гимназията беше добра идея.
Можеше да поканят на сцената и да представят бивши или пенсионирани вече учители, които са допринесли за развитието и имиджа на гимназията и които много хора, завършили вече НЕГ, се надяваха да видят и да аплодират. Самият Бойко Василев, който вече не е първа младост;),  с умиление спомена, че е видял класната си - г-жа Несторова, както и по-предишната директорка Менда Маркова в публиката.🙂

# 317
Някой знае ли кога ще дават стипендиите този срок?

# 318
  • Sofia
Аз да попитам как се случва английският език в нелайстунг паралелките - от нула ли започват, бързо ли вървят? Учителката все още ли е стабилната, за която съм чела в годините? Имаха обява, че търсят заместник за определен период. Какво е положението, върна ли се титулярката?

# 319
Привет! може ли да ми кажете в лайстунг паралелките като профил само химия и биология ли е или има и други опции

# 320
  • София, Лагера
Само химия и биология са.

# 321
  • София
Аз да попитам как се случва английският език в нелайстунг паралелките - от нула ли започват, бързо ли вървят? Учителката все още ли е стабилната, за която съм чела в годините? Имаха обява, че търсят заместник за определен период. Какво е положението, върна ли се титулярката?
Не сме чували да има стабилни. Започва се от нула.

# 322
При нас не започнаха от нула. Правиха тест за определяне на средно ниво и след това се закупиха учебниците. Тази учебна години, с безплатните учебници, се върнаха едно ниво назад!

# 323
При нас не започнаха от нула. Правиха тест за определяне на средно ниво и след това се закупиха учебниците. Тази учебна години, с безплатните учебници, се върнаха едно ниво назад!
Синът ми е в друго училище, там също върнаха ниво назад тази година. Думи нямам...

Исках да попитам - имаше проблем с учителката по математика в 8-ми клас. В момента какво е положението?

# 324
Синът ми е в друго училище, там също върнаха ниво назад тази година. Думи нямам...

Исках да попитам - имаше проблем с учителката по математика в 8-ми клас. В момента какво е положението?
Мисля, че тя пак си е в 8-ми клас. От 9-ти клас има друга преподавателка и децата много я харесват. Това е за тази, която преподава на сина ми. За други учители нямам представа.

# 325
  • Sofia
В 8-ми си е, ако не са две такива. По-нататък май преподавала физика. И по БЕЛ не са се преучили.
Това с АЕ не е много приятно - надявам се учителката да успява да задържи интереса им.

# 326
  • На планетата Земя
Г-жа Христова се казва математичката, ако за нея става дума. Дъщеря ми нямаше проблем с нея, но знам, че не при всички е така.
За английския Георгиева си караше извън учебниците, за да качи нивото и сложността, но не съм сигурна, че в паралелките ДСД има вариант за такива експерименти.

# 327
  • София
Моята дъщеря също нямаше проблем с Христова в 8-ми клас. Но не всички са доволни от нея.

# 328
  • София, Лагера
Моят син не е имал проблеми с Христова, но това е защото сам си е учил. Тя почти не е преподавала. Цитирам: "Влизаше, изпяваше си урока и си излизаше"
Забележка: първата му година в НЕГ беше по време на Ковид и онлайн обучението, което вероятно може да се е отразило на преподаването и оттам и на мнението на децата.

На допълнителни уроци не е ходил, започна да ходи, когато ги пое Янше. Сега е с Хилгеман и нещата са добре. Говоря за Лайстунгите.

# 329
  • София, Лагера
Мили дами, имам съобщение в Школо, че "изпращането" на 1-то-класниците ще е на 15 май. Никъде не пише дали се очаква да присъстват родители, синковецът вятър го вее и нище не знае.
Моля, преминалите през това да споделят!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт