91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 85 075
  • 548
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Стипендиите са за един срок. Поне до миналата учебна година бяха така.

# 541
Тоест всеки срок се кандидатства спрямо успеха от предишния срок?

# 542
  • София
https://91neg.bg/stipendii/ - за миналата година

# 543
Здравейте,
не искам да пускам "бомби", но до децата (11 клас) е стигнала инфорация, че до 2 години Немският отдел ще бъде закрит, няма да има повече лайстунг паралелки. Новата директорка (г-жа Георгиева) щала да прави 2 паралелки с профил информатика на тяхно място.
Някой друг има ли подобна информация?

# 544
Мисля, че такива слухове се появяват всяка година.Вероятно е и в един момент да се окажат истина, предвид бюджетните икономии и пр.

Осмокласниците имаме писмо от Немски отдел (не знам дали само ние) в Школо, че имат проблем с учителите, тази година са напуснали трима, а са назначени само двама. Има недостиг, но обезпечаването на Лайстунг паралелките е с приоритет. Вероятно това е и причината осмокласниците да нямат час с нейтив.

Под "две паралелки с профил информатика" не ми е ясно какво се крие. Това няма да са езикови паралелки ли?  Ако е така - не мисля, че е удачна промяна за НЕГ.

# 545
Мисля, че такива слухове се появяват всяка година.Вероятно е и в един момент да се окажат истина, предвид бюджетните икономии и пр.

Вероятно това е и причината осмокласниците да нямат час с нейтив.

Мисля, че и 2015 г. осми клас не са имали "нейтив" , или ако е имало е било едва забалижимо Simple Smile .
 И тогава нещо го бяха закъсали с немските преподаватели, пък още нещата си вървят .

# 546
  • София
Скрит текст:
quote author=ROKI_MAKI link=topic=1650425.msg50242741#msg50242741 date=1758634636]

Вероятно това е и причината осмокласниците да нямат час с нейтив.

Скрит текст:
Мисля, че и 2015 г. осми клас не са имали "нейтив" , или ако е имало е било едва забалижимо Simple Smile .
 И тогава нещо го бяха закъсали с немските преподаватели, пък още нещата си вървят .
И 2013г. също липсваше за осми клас ''нейтив''.

# 547
  • София
Явно е  според наличността за момента. През 2014 имаше. Но  то има значение  и какъв е Muttersprachler-ът, не просто да го има.  При голямата ми дъщеря часовете с германката в 8 клас бяха смислени и полезни. При малките -  клоняха нещата повече  към "час да мине, друг да дойде".

# 548
А бихте ли казали дали се организират екскурзии за учениците в чужбина или поне в страната? Зелени, бели училища? Чувала съм, че при предишната директорка това е липсвало, дали има промяна в тази насока? На сайта е споменато само за пътувания за децата от хора.
Има, да. Миналата година ходиха във Виена пролетната ваканция и лятото на море в България.

Общи условия

Активация на акаунт