91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 85 767
  • 550
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря много за отговорите. Страхотно е, че вече организират екскурзии. Всички класове ли е можело да пътуват до Австрия, включително и осми?

# 526
  • София
Според синът ми в 9 кл. ще изучават история и география на НЕ.
...ако тези учители (както и един от химиците и биолозите)  са носители на езика, то тези хора няма как да поемат всички паралелки от 9, 10 и 11 клас.
Или тази година ще учат история и георгафия на НЕ, другата химия и биология.
Аз ли нещо не схващам логиката?
Успокойте се. Еднакво е. Всички еднакво няма да учат немски.

# 527
  • София
Пролетта с десетите класове имаше и групичка  от 9-ти клас. Това беше първата екскурзия в чужбина след смяната на ръководството на гимназията. ( и от 1/4 век:)). Предполагам, че ще има организация  за пътувания и в другите класове.

# 528
  • София, Лагера
Извинете за офф-а. Ако в ДСД не се научава добре езика, моля кажете ми как децата, завършили училището се подготвят за учене на немски в университет в чужбина? Допълнителни курсове, уроци, други варианти? Да си вържем гащите отсега.

# 529
Доучват го на място. Децата имат лексикални и граматически познания, но ухото не е привикнало да групира звуците от бързия разговорен в думи и фрази. Става постепенно. Това - за пасивния немски. Може да се подпомогне с гледане на немска телевизия. Активният също се развива - от мислено превеждане от бг на de към постепенно мислене на немски.

# 530
Ноеми, разбира се че ДСД децата могат да научат отлично немски, и тази година видяхме деца от ДСД с по-добро произно шение и говор от лайстунг дете , и учителите го признават. Ако на детето му се учи, ще го научи, нека не приписваме всичко на учителите като вина.Не се настройвайте предварително за уроци

# 531
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите, мили дами!
Аудио книгите много помагат, големия ми син между 11 и 12 клас изслуша няколко и като започна 12 клас, класната му (Карада) каза, че има невероятен напредък в произношението.
Съгласна съм, че всичко опира до мотивация. Аз нямам притеснения, че и на малкия ще му се учи, чудех се как мога аз да го подпомогна, ако се налага. Да не му е много шоково, като пристигне в Германия. Ама то рибата още е в морето...

# 532
  • София
Привет, имам въпрос към майките на дванадесетокласници или вече завършили деца. Децата ви как се подготвят / подготвяха за ДЗИ по БЕЛ? Дъщеря ми възнамеряваше да се готви сама, т.к. приоритетите и са другаде, а времето не достига. Обаче след първия учебен ден се е притеснила, защото всички приятели, с които е обсъждала, са записани на уроци по БЕЛ. Притеснява се  не дали ще вземе успешно матурата, а да не е под 90 точки, за да не и развали немската диплома.

# 533
  • На планетата Земя
Моята дъщеря от 8 до 12 клас беше при г-жа Джалева. Нямаше нужда от никакви допълнителни уроци, изкара много висока оценка.

# 534
  • София
Дъщеря ми също не е ходила на уроци, както и приятелите й от класа. Христемова им преподаваше.

# 535
Ние също, без уроци , при Христемова.....Деца ходещи на уроци изкараха по-нисък резултат.....не си мислете,  че това ви решава въпроса...всичко е в мотивацията на детето...

# 536
  • Sofia
Дамският екип по БЕЛ в НЕГ няма грешка - ученици от други училища се готвят при тях. Гледам, че в 12 клас БЕЛ преподава и учител с име Велчев, даже профил - има ли някакви отзиви за него?
Дами, а тези отлични отзиви касаят ученици с профил БЕЛ или не само?

# 537
Благодаря за отговорите, мили дами!
Аудио книгите много помагат, големия ми син между 11 и 12 клас изслуша няколко и като започна 12 клас, класната му (Карада) каза, че има невероятен напредък в произношението.
Съгласна съм, че всичко опира до мотивация. Аз нямам притеснения, че и на малкия ще му се учи, чудех се как мога аз да го подпомогна, ако се налага. Да не му е много шоково, като пристигне в Германия. Ама то рибата още е в морето...

Еее, шоково ще е, но и в Плевен да отиде да учи ще е щок. Откъсване от дома, семейство приятели, …

по отношение на езика и произношение .
В Германия,  а и в Австрия има много силни диалекти. Дори германец отишъл в друг регион му е трудно да разбере местните . Но това ще е само в началото. Бързо ще си настроят слуха и ще влязат в час. Немците са страшно толерантни и полагат усилия да ви разберат, не се присмиват ако кажете нещо грешно.
До скоро за българските лекари искаха Б2 за да започнат работа в Германия, (сега май е С1). А децата с С2 от немската, какъв проблем биха имали. Не се притеснявайте, млади, енергични хора са, ще се справят.

# 538
  • На планетата Земя
Дами, а тези отлични отзиви касаят ученици с профил БЕЛ или не само?
В нашия случай става дума за ученик от немския отдел, профил биология/химия.

# 539
Здравейте, искам да попитам за стипендиите в гимназията. Всяка година ли се плащат за цялата година или са от срок за срок, като се гледа успеха от предходния срок?

Общи условия

Активация на акаунт