Майски бебета 2024г. - Тема 14

• 30 062
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
На мен АГ ми каза, че е нормално в тези седмици плацентата вече да е 3та степен, така че не е нищо страшно! Simple Smile Пък и вече прегледите/тоновете са по-чести и те си следят ако нещо не е наред.

Като ви слушам, чак мен ме хваща яд на тези свекърви/роднини. Като толкова искат да помагат, да вземат те да сготвят и изчистят, а вас да ви оставят да си гледате бебенцата.. Да не говорим колко мразя патриархални изказвания в стил "ама трябва да се грижиш и за мъжа си", все едно е в детската градина... 😁

Аз заради коклюша и груповите събирания около празниците реших, че дори и майка ми няма да извикам да ми помага, ще сме си само двамата с таткото.

# 406
Искрено се смях на " няма как да се справиш с мъж и дете". Какво толкова трябва да се справяш с мъж 🤣 да не би и него да дондуркам, къпя и храня. Моят толкова грижовен е станал чисти, оправя, готви. Разчитам повече на него за помощ от колкото на майка ми, та не знам за какво гледане говори свекърва ти 😅
😂😂😂😂
И те са бебета ,хахаха
И моя съпруг иначе оправя ,не обича домакинска работа ,но помага напоследък доста😂Само готвенето не практикува 😄и по-добре ,ме като го знам как готви милият
Но поне ,квото може помага,на майка му,ако не и харесва нещо да дойде тя да очисти,изпере и тн

# 407
Аз вече на изказвания от сорта "Кога ще е?" Отговарям "когато дойде". Супер изнервящи са тези коментари. И моята майка ме напряга с постоянни изказвания как ще идва всяка вечер да помага. Сякаш въобще не ме чува, когато и кажа, че желая първите дни да ни оставят сами с таткото да се оправяме. До някъде я разбирам, първо внуче ще и бъде, но наистина искам да ни остави първите дни. И как да и го кажа без да бъда груба и тя да не се обиди незнам.

# 408
Тя ако свекървата така е свикнала и мъж да дондурка...

Аз минах, 3500 е (уж) госпожицата. Тонове ок, контракции 0. Ако не тръгна да раждам днес или утре, от четвъртък ще ходя всеки ден на тонове. И ако не съм родила до 7 дни, ще ме приемат за индукция 🙄

# 409
Мъжът ми ми помага във всичко, а те не са свикнали така. Явно от там идват нещата, защото вечно казва, че на мъжа трябва да му е сготвено, чистичко, изпрано, спокойно да си почива и да не го занимаваш с твоите задължения, за да си гледа неговата работа.
ММ е на съвсем различно мнение и ясно заяви, че двамата ще се справим с всичко и нямаме нужда от ничия помощ. И свекървата се поразсъди, както и майка ми. Тя помага на сестра ми с нейната бебка и аз не искам да я ангажирам допълнително . А и съм такъв тип човек, че искам сама да се справям с всичко.

# 410
Оффф, като се почне с тези остарели разбирания, че с бебе било трудно, че трябвало и бебе, и мъж да гледам, че нямало да се спи, че ще изоставя себе си в името на детето... Полудявам като ги чуя. Такива директно ги контрирам, че няма да ми е проблем да се справя с детето, защото не го възприемам както пречка. А мъжът ми не е бебе, за да го гледам аз. Напротив, всичко върши той.

Mims1900, разбирам през какъв ужас минаваш, макар и да съм доста по-назад в седмиците от теб. На последния преглед чух същите неща - бебето изостава с 2 седмици по две обиколки, плацентата вече ми е стара, а с кръвотока всичко е наред. Лошо ми стана като чух, че има ретардация. Worried Да не говорим, че тонът, с който АГто ми го съобщаваше, не беше подобававщ, а едва ли не супер угрижен и тегобен (ама това АГ май май не владее изкуството за комуникация с пациент). Още на следващия ден успях да отида при друг лекар, който много подробно огледа всичко и каза, че с бебето всичко е наред и децата в седалищно предлежание често са подценявани и неправилно измервани. Да не говорим, че за плацентата чак се ядоса какви глупости са ми говорили. Междувременно продължавам да пия протеин за бременни, да ям извара, включила съм и яйца. Твоята принцеска е в едни седмици, в които мисля, че си е напълно развито и зряло бебче и всичко ще бъде наред, сигурна съм! Стискам ти палци и дано малко да си се успокоила, защото бебетата го усещат.

Към мамите, които са били на терапия с Допегит - при какви стойности на артериалното налягане ви го включиха и в каква доза? Нещо почвам да засичам по-често 130/90 mmHg, което не е ок, предимно диастолната стойност.

# 411
Оффф, като се почне с тези остарели разбирания, че с бебе било трудно, че трябвало и бебе, и мъж да гледам, че нямало да се спи, че ще изоставя себе си в името на детето... Полудявам като ги чуя. Такива директно ги контрирам, че няма да ми е проблем да се справя с детето, защото не го възприемам както пречка. А мъжът ми не е бебе, за да го гледам аз. Напротив, всичко върши той.

Mims1900, разбирам през какъв ужас минаваш, макар и да съм доста по-назад в седмиците от теб. На последния преглед чух същите неща - бебето изостава с 2 седмици по две обиколки, плацентата вече ми е стара, а с кръвотока всичко е наред. Лошо ми стана като чух, че има ретардация. Worried Да не говорим, че тонът, с който АГто ми го съобщаваше, не беше подобававщ, а едва ли не супер угрижен и тегобен (ама това АГ май май не владее изкуството за комуникация с пациент). Още на следващия ден успях да отида при друг лекар, който много подробно огледа всичко и каза, че с бебето всичко е наред и децата в седалищно предлежание често са подценявани и неправилно измервани. Да не говорим, че за плацентата чак се ядоса какви глупости са ми говорили. Междувременно продължавам да пия протеин за бременни, да ям извара, включила съм и яйца. Твоята принцеска е в едни седмици, в които мисля, че си е напълно развито и зряло бебче и всичко ще бъде наред, сигурна съм! Стискам ти палци и дано малко да си се успокоила, защото бебетата го усещат.

Към мамите, които са били на терапия с Допегит - при какви стойности на артериалното налягане ви го включиха и в каква доза? Нещо почвам да засичам по-често 130/90 mmHg, което не е ок, предимно диастолната стойност.

Благодаря,моето е главично предлежание ,не знам каква е причината ,но се надявам скоро да сме вече заедно и наистина да е добре ,че се изморих психически и аз през тази бременност,дано и при вас вече няма никакви проблеми от сърце желая ,то колкото и да се опитваме да сме спокойни, понякога си ги изживяваме нещата
На мен при 140/90 ми го бяха включили ,моментно беше нещо,ако нямаш белтък в урината ,не се притеснявай веднага.След,като ми се нормализира спрях допегита

# 412
  • София
И аз бях на тонове днес. Малкият се въртя, буйства.. определено не е неговото нещо с тези тонове. Важното е, че всичко е наред. Нямам контракции. Явно ще си дочакам датата. Другият вторник са последните тонове. И вкъщи сме готови с всичко - ремонт, почистване.

# 413
Оох, Mokka, само те чакам да кажеш някакви хубави новини и на мен малко да ми дойде надеждата. Иначе аз чакам пред кабинета и на мен да ми кажат докъде съм стигнала Simple Smile

Аз минах, 3500 е (уж) госпожицата. Тонове ок, контракции 0. Ако не тръгна да раждам днес или утре, от четвъртък ще ходя всеки ден на тонове. И ако не съм родила до 7 дни, ще ме приемат за индукция 🙄

# 414
Оох, Mokka, само те чакам да кажеш някакви хубави новини и на мен малко да ми дойде надеждата. Иначе аз чакам пред кабинета и на мен да ми кажат докъде съм стигнала Simple Smile

Ами след прегледа за разкритие (болеше, но не беше драма) сега имам някакво зацапване, тя ме предупреди де. Дали това е тапата, нямам идея 🙄 Иначе каза, че шийката е мека, ок била, вероятно първо ще ми изтекат водите, преди да получа контракции.

Пиши и ти после какво е станало Simple Smile

# 415
Ооо, днес много прегледи. Стискам палци на всички 🤞❤️

Аз днес се чувствам супер майка направо. Останах сама с децата, заради колата(пак е счупена) и се очертава да сме си сами поне 7 часа, а успях да приспя и двете деца(беше ми най-голяма чуденка как ще стане), да пусна 2 перални, да обядва голямото и да подредя малко. 😀
Пожелавам си повече такива дни, че знам че ще има и такива, в които се чувствам безпомощна.
Малчо още яде на всеки час и половина и се надявам към 10 ден, когато се очаква вече преходното мляко да стане мляко мляко да разреди. Въпреки, че и батко му си ядеше на често.... Поне през нощта той си суче легнал и си спим, само ставам за някой друг памперс. ☺️

# 416
здравейте бъдещи и настоящи мами в 37 +4 дни съм и имах 2 дни болки в кръста както при менструация нямам втвърдяване на корема или поне не усещам вчера не ме е боляло нито кръста нито корема а днес отново имах леки болки в кръста и корема и имам едно щипене в влагалището все едно че съм се одраскала Доки ми казва че може да получавам някакво разкритие според вас имам ли контракции или не прикачвам снимка с тоновете извинявам се ако ми е тъп въпроса и благодаря ви предварително ❤️🙂

# 417
На мен днес ми е мн заспало в тон с времето....

# 418
Много се вълнувам като казвате, че тези дни ви е термина.. само чакам да напишете за ново бебче на белия свят! Heart
Предполагам всички са вече със стегнат багаж, ето един може би глупав въпрос - какви превръзки да си взема за след секциото? Знам, че в операцията те изчистват ама все пак ще има логики и течение. Взех си онези глупави гащи на Канпул ама се чудя за превръзки - нощни с най-многото капки на always дали ще да окей?

ПС : моят бебчо ме тутка и се върти на всеки час.. чудя се спи ли изобщо. И дали като се роди пак ще е буден постоянно .. лелее

# 419
18 живачен стълб може да говори за лека контракция, но може и нищо да е, накрая ако искаш снимай целия лист.
Ем22, нощни на Джеса ползвах аз, но към 3-4 ден вече бях за дневни.

Общи условия

Активация на акаунт