Майски бебета 2024г. - Тема 14

• 30 038
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз и по същия начин като теб откачих, но моето беше над сливицата и ме болеше. Гаргара със смрадлика, лайка и малко сода - това и с гнойна Ангина съм го пробвала. Другото е елудрил и гаргара, само че слагам по-малко концентрат. Елудрила обаче оцветява зъбите и не се гаргариш с него повече от 14 дни (обикновено много по-бързо ти минава така или иначе). Но докато чакаш личната давай смело гаргарата с билки.

Аз май имам малък бял налеп на едната сливица...ще откача от притеснение. Уж нямам температура, а само хрема, ама какъв е този налеп сега. Съвсем случайно реших да си погледна гърлото с фенерче Sad някоя сблъсквала ли се е с това?

Звънях на личната, но не ми вдигна. Ще звънна по-късно отново.

Много ти благодаря! Личната вдигна и каза, че може да не е нищо притеснително - да следя дали няма да се увеличат петната. А дотогава - гаргари със сода. Ще пробвам да добавя и лайка по твоя препоръка. А смрадлика нямам сега, така че днес ще я пропусна. Дано ме пропуснат гадостите, че тотално нямам нужда от това сега. А и съм хипохондрик и съм се притеснила яко...

# 526
Момичета, знаете ли какво представлява тапата и как пада. Май съм имала друга представа за нея и не съм разбрала, че това е тя. Ако е…
Имам по-гъсто жълтеникаво “течение” слузесто сякаш, но от няколко дни изтича по 2-3 пъти в деня. Поне веднъж отивам до тоалетна заради подмокрено бельо и като погледна е описаното по-горе и директно го сменям. То вече 4-5 дни подмокря от време на време и дори понякога след избърсване също се вижда на хартията.
Възможно ли е да е това?
Аз мислих, че пада наведнъж и че е със “следи” от кръв или розовеещо.

# 527
Момичета, знаете ли какво представлява тапата и как пада. Май съм имала друга представа за нея и не съм разбрала, че това е тя. Ако е…
Имам по-гъсто жълтеникаво “течение” слузесто сякаш, но от няколко дни изтича по 2-3 пъти в деня. Поне веднъж отивам до тоалетна заради подмокрено бельо и като погледна е описаното по-горе и директно го сменям. То вече 4-5 дни подмокря от време на време и дори понякога след избърсване също се вижда на хартията.
Възможно ли е да е това?
Аз мислих, че пада наведнъж и че е със “следи” от кръв или розовеещо.

По-скоро,както е описано прилича на секрет.
И аз имах такъв секрет ,жълт и слуз съм имала доста често ,но ми е запазена тапата
Наистина най-често е слуз с кръв
Изследвали ли са вагинален секрет?

# 528
Не, нищо не изследват тук (в Англия съм). Затова все задавам глупави въпроси. И на акушерката си казах, а тя просто каза, че е нормално и че според нея въпросната тапа изпада по малко. Без да е видяла и проверила. Никакви секрети не са ми взимани за цялата бременност. Иначе няма мирис, няма сърбеж, парене или нещо такова. Просто си изтича нещо на етапи в по-обилно количество от нормалното.

# 529
При мен беше бяло/леко жълто слузесто течение. И изпадаше точно на няколко пъти по малко.

# 530
Като ви чета, дали не е паднала и мойта 🤔 същото което описвате, имам изследвания от преди няколко дни и няма нито бактерии нито инфекции. Аз пък нищо че съм раждала вече, нищо не помня от тогава 😂 се включвам с въпроса: дали може да има контракции и евентуално разкритие без да е падала въпросната тапа? В неделя съм на лекар, но нещо от онази вечер един дискомфорт ниско долу, все едно ще ми дойде после отминава, корема си ме стяга всяка вечер, но имам чувството че е по-често сега.. аз от този ужас с приемането в болницата тотално се паникьосах и  изплаших... Едва ли ще сбъркам раждане, но пък ми се иска да чуя мнението ви дали не е някакъв старт на процеса

# 531
Явно при всеки е различно.На мен няколко пъти ми изтичаше наскоро точно такава слуз ,но не беше тапата,оказах се с по-обилен секрет,но моите изследвания са чисти,просто хормонално беше ,подготвя се организмът .На  моя позната пък така беше мн обилна жълта слуз ,при нея се оказа възпаление
Преди раждане може да има такъв секрет по -обилен с наближаване на термин,та може и да не е тапата

Там при вас поне преди раждане не взимат ли секрет от влагалището поне ?Коя седмица си

Последна редакция: ср, 01 май 2024, 18:37 от Mims1900

# 532
Честита да бъде Луиза ❤
Аз имам такова течение от самото начало и не е тапата.Прилича на медуза 🤣🤣 извинявам се за израза.Показвах на лекарката каза,че е нормално .Иначе и тук не пускат секрет ,но единия път се наложи заради контракции и микробиологията беше чиста.Тапата май наистина е с кървави нишки ,а моето течение е жълто,без мирис.

# 533
Честита да бъде Луиза ❤
Аз имам такова течение от самото начало и не е тапата.Прилича на медуза 🤣🤣 извинявам се за израза.Показвах на лекарката каза,че е нормално .Иначе и тук не пускат секрет ,но единия път се наложи заради контракции и микробиологията беше чиста.Тапата май наистина е с кървави нишки ,а моето течение е жълто,без мирис.
Това течение е хормонално при нас
Сега пък пак ми е обилен секретът,и постоянно ми мокри на бельото
Някои имат от начало ,други може и две-три седмици преди термин да им стане така,че наистина си е съвсем нормално и може да не е слузестата запушалка и при Miss Sunshine

# 534
Мен с баткото директно ме подкараха контракции. Тапата ми падна при едно от стоте ходения до wc в болницата, я водите ми ги спука дежурния от нощната смяна в 8:00, а родих в 13:30.

# 535
При беба обаче показателите явно не са ок заради левкоцитите. Надявам се утре црп-то да е добре поне. Иначе тук все още не са ми искали дрешки, а е увита в пелена и не можах да видя ръчичките, но със сигурност ще е тъжничко.
Добре дошли на Явора и Луиза на този пъстър свят 🌏🌷🌻💗

Това със захарта и левкоцитите знам, че е нормално, но пускат системи за да се застраховат. Просто някои бебета биха се справили и без нея, но други може да се влошат, а те няма как да предвидят и затова така правят. С голямата така беше- зелени води и беше на АБ по време на престоя в болницата, но пък ПКК си беше ок. Бяха и наболи и двете ръчички отгоре, супер гадно е, стискам палци да се оправят показателите бързо.

Marisol Бързо възстановяване 💗🤞

Аз имам още 2 седмици и започвам с масажите на перинеума и упражненията за дишане. Силно се надявам да има ефект.

# 536
Благодаря ви, момичета, хубаво е да има с кого да споделиш, който може да те разбере. Е, освен нашите и мъжът ми, който пък геройски издържа целия този хорър и не се отдели от нас. Надявам се да не е травмиран до живот 😅

# 537
Здравейте, в 36+1 ден съм, имам малко тъп въпрос за което се извинявам.  Имам нещо като менструални болки, които от време на време отиват към кръста, но за сега са леки, това контракции ли са или обикновени болки?

# 538
Здравейте! Аз си ви следя от 5 месеца, не съм писала до сега. Терминът ми е на 28 май, ще имаме госпожица, обаче трета седмица бебето не наддава особено , от 34 седмица до 36 е качила 300гр. Вчера бях на преглед пак я измериха 2300-2400, като се разбрахме в събота да отида пак и ако отново е толкова лекарят ми иска да направи цезарово другата седмица(тогава ще съм 37+1,2). Надявам се ехографът  да бърка, но ми е много притеснено, че ще е малка, има си още реално месец да си постои, но той е сигурен, че ще се наложи.
Та накрая реших да пиша в темата и да споделя , през цялата бременност всичко беше наред и сега накрая това, бях се настроила,че ще си я чакаме нормално,когато тя е готова и всичко ми дойде много изведнъж вчера,като ми каза приготвяй се за другата седмица.

# 539
Има ли начин да отидеш на фетален специалист? Да види кръвоток, плацента..., дали има някаква причина за реставрацията. Също кръвното нормално ли е?
И защо не може индукция, за да се извади по-рано и искаш нормално.

Общи условия

Активация на акаунт