Майски бебета 2024г. - Тема 14

• 30 033
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Аз си ви следя от 5 месеца, не съм писала до сега. Терминът ми е на 28 май, ще имаме госпожица, обаче трета седмица бебето не наддава особено , от 34 седмица до 36 е качила 300гр. Вчера бях на преглед пак я измериха 2300-2400, като се разбрахме в събота да отида пак и ако отново е толкова лекарят ми иска да направи цезарово другата седмица(тогава ще съм 37+1,2). Надявам се ехографът  да бърка, но ми е много притеснено, че ще е малка, има си още реално месец да си постои, но той е сигурен, че ще се наложи.
Та накрая реших да пиша в темата и да споделя , през цялата бременност всичко беше наред и сега накрая това, бях се настроила,че ще си я чакаме нормално,когато тя е готова и всичко ми дойде много изведнъж вчера,като ми каза приготвяй се за другата седмица.
Здравей,в подобно положение съм,само ,че съм близо до термин ,моята отговаря две назад ,но понеже е добре слава богу(кръвоток,води ,плацента и тн),дори ми отмениха секциото(беше за 30-ти Април) ,защото имало риск да не е още напълно готова и развита и да се наложи интензивно лечение.Моето за две седмици е качило едва 150 грама.Но и другите показатели изоставаха.
Моят съвет е да се консултираш с още един лекар,преди да извадят детето и да се провери състоянието и цялостно ,ако трябва,както mad_hatter каза фетален специалист добър.Моят доктор е категоричен,че ваденето е опасно при нас и ще чакаме до термин ,че има шанс да си наддаде още в коремчето .Та в момента чакам ,като често ще я следят ,тези дни отново преглед.Дано и при вас и при нас да е всичко наред ,желая ти успех и наистина ,ако можеш потърси още едно мнение на някой добър специалист (поне аз така мисля) точно за да се види цялостно състоянието на бебето .

Последна редакция: ср, 01 май 2024, 21:40 от Mims1900

# 541
Аз лично категорично бих потърсила второ мнение.

# 542
Mims,понеже сме си от Пловдив и ще раждам в Пълмед, защото лекарят ми е там,направо след прегледа в събота,ако ми каже пак така мисля да ида до Селена да ме прегледат и да дадат мнение и те. Плацентата и водите са наред не е говорил за изоставане в седмиците, беше видно спокоен, надявам се наистина просто да не я мери правилно.Дано всичко е наред при всички нас, малко остана.

# 543
Честити да са Явор, Явора и Луиза! Да бъдат здрави, щастливи, с много късмет в живота!

Бързо възстановяване на мамитата и много да си гушкате бебоците Heart

# 544
Както вече всички сме се убедили, тегленето на ехограф не е никак точно... Пример - в 34г.с. ми го измериха 2100гр., а в 36г.с. - точно 3кг. За две седмици един килограм не е реално...
Щом казва, че с водите и плацентата всичко е наред, ще е хубаво да те видят и на друг ехограф и да направят ново измерване. Имаш още месец до термин и ако реално няма проблем не мисля, че е ок да те режат. Ако е установен проблем, да, разбирам да се извади бебчето. Но без наличието на такъв, ми се струва малко като отбиване на номера, да я претупаме тази родилка, че има и други на лентата ...

# 545
И за мен е хубаво да се отиде на второ мнение. Най-вероятно не се мери правилно, което не трябва да ни успокоява обаче. Нека го види още един лекар, преди да решиш да те режат спешно.
Стискам палци всичко да е наред и да няма поводи за притеснение до термин 🍀❤️

# 546
Прегледът в събота ще си е в Пълмед,през цялата бременност ме следеше в друга болница и не съм ходила там, каквото и да каже ще си потърся друго мнение, имам му доверие , но все пак аз също имам доста примери около мен за неправилно измерени бебета.
Благодаря за съветите и за стиснатите палчета🩷

# 547
И аз се присъединявам към горните мнения за втори преглед при друг лекар,ехографа винаги дава отклонения

# 548
За родилите мами който са на адаптирано мляко кое използвате Simple Smile?

# 549
Аз взех една малка кутия Аптамил пронутра да си имам за всеки случай

# 550
Аmbyr, при кой лекар се следиш? 
Прегледът в събота ще си е в Пълмед,през цялата бременност ме следеше в друга болница и не съм ходила там, каквото и да каже ще си потърся друго мнение, имам му доверие , но все пак аз също имам доста примери около мен за неправилно измерени бебета.
Благодаря за съветите и за стиснатите палчета🩷

# 551
При д-р Карагеоргиев

# 552
На мен пък, тепърва ми се появиха киселини в 37г.с., представете си... 😳 Втора нощ не мога да спя от отвратителни киселини. А си мислех, че на финалната права няма к'во да стане... 😂

# 553
За родилите мами който са на адаптирано мляко кое използвате Simple Smile?
В болницата при нас ползват Hipp Organic Combiotic, взела съм същото и за дохранване вкъщи.

Последна редакция: чт, 02 май 2024, 04:59 от zoya.

# 554
  • Пловдив
При д-р Карагеоргиев

Здравей, а при кой прави феталната морфология? Аз се следих при д-р Матеева, раждах при д-р Стоилов, той е специалист по фетална морфология, с първото дете почти 1:1 беше с теглото измерено от него и сега така. На неговите измервания имам доверие. Иначе д-р Даскалов прави фетална морфология той е срещу Пълмед, за д-р Апостолова нямам лични впечатления, както и за другите в Селена.

Общи условия

Активация на акаунт