Азиатска козметика и грим - тема 28

• 75 286
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Linofrina, така е, права си! Знам, че всяка нова съставка трябва да се въвежда поетапно, да се даде време на кожата, да не прояви реакция. Нека да дойдат, пък ще ви досаждам за всеки продукт.
Като цяло кожата ми не е реактивна. Ползвала съм и други не/корейски продукти, нямала съм проблем до сега. Но забелязвам, че от някои марки био козметика лицето ми щипе.

Зари, благодаря и за твоя съвет.

# 136
  • Бургас
Каталано, не разбирам позицията ти, но я приемам Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Благодаря ти за кода на Одил.

# 137
Препоръчайте моля, овлажняващи и наистина действащи пачове за очи за суха околоочна зона Flowers Hibiscus

# 138
Аз съм доволна от тези на Medi peel, но с интерес бих прочела и за други.

# 139
Аз имам черните и зелените на Medi peel. Зелените ми харесват повече.

# 140
  • Варна
Ани аз ползвам тия на trimay и много ги харесвам и трите вида,но им помагам с околоочен серум отдолу Grinning,че ЕГН-то е големичко.

# 141
Серумът преди или след пачовете?
Как се справяте с кир ефекта? Ако след пачове сложа крем (но предполагам важи и за серум) веднага се сдобивам с такъв (д)ефект.

# 142
  • Варна
Преди пачовете слагам серум. И да понякога има навика да ми се кирливчи Grinning след тях и много ме дразни. Особено корейските слънцезащити уж леки,а кирлясват. Отучих се да си пипам лицето-това е вариантът при мен. Пипна ли се и кирта е готова в повечето случаи.

# 143
Вече не купувам пачове. Напоявам щедро със серум или богат хидратиращ тонер от най-тънките пачове или тези, които са от нещо като по-тънък филц и ги слагам под очите или високо на скулите докато изсъхнат.

# 144
В тази връзка купих лист маски /сухи/ и искам да ги използвам със серумите и есенциите, които съм натрупала. Маските обаче са пресовани и им е необходимо твърде голямо количество, за да се напоят. Може ли някой да ми помогне с трик, как да не разхищавам толкова много серум? Например да ги напоя преди това с тонер/флорална вода и да намажа лицето със серум или да смеся серум с вода?

# 145
За да има ефект трябва да е обилно напоена маската, добавяйки вода или произволен тонер не мисля, че ще се извлекат ползите и не виждам смисъл.
Винаги слагам тонер под маска. Пресованите са подходящи да употреба с по-воднисти тонери и серуми. Ако слагаш нещо по-вискозитет но и гъсто трудно ще се получи, дори и са разреждаш с вода.

# 146
Благодаря за отговора, Зари! Не се бях сетила, че е необходимо да е по-водниста консистенцията на продукта и затова трудно се напоява маската Simple Smile .

# 147
Ей тези на Pyunkang yul са идеални за напояване със серум или тоник

# 148
Има ли някакво масово поскъпване на корейските марки? В магазина, откъдето си купувам такава козметика, са вдигнали всичко на Mary&May и на Cosrx с 2-3 евро.
Пачове за очи - втора опаковка на Victoria Beauty ползвам, с колаген и пептиди. След тях околоочен на Hada Labo с ретинол. Добра комбинация за овлажняване.
Шийт маските на Mary&May с колаген и пептиди са с такава кройка, че покриват и околоочната зона, след тях няма нужда от пачове за очи, може направо околоочен да се сложи.
И в двата случая преди това слагам тонер и след него пачове/маска на влажна кожа.

# 149
Опитайте и тези - 3-та купия поръчах вече:

Общи условия

Активация на акаунт