🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 52 421
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Пълномощното си е от лизингодателя, името на шофьора/собственика фигурира като опълномощено лице, преведено е и на английски, и на турски, но не е нотариално заверено. За съжаление не намирам никъде официална информация за минаването на границата, затова питането ми към хора с реален опит остава.
Здравейте,  аз пътувах с такова пълномощно февруари месец и нямах проблем. Направила съм си копия, но не ми ги взеха. Само ги погледнаха. Даже моят мъж шофираше,  аз бях в колата.

# 721
  • Sofia
Силви, сигурно е късно вече и сте тръгнали, но идете в Кадъкьой и Мода. Чудни са за разходка, магазини, сладоледи, пазар и хапване.
Като цяло много добре сте се справили Grinning

# 722
Сиена, че е късно, късно е. Вече сме в БГ. Но в Мода и Кадъкьой ходихме след Зоопарка. Наистина е много хубаво. Забравих да го спомена, защото бях яко разочарована от Зоопарка и бързах да ви кажа, да не хабите време и пари за там. За съпоставка Зоо Сафарито във Фазано също струва 35 евро и срещу тях получаваш сафари, отделно Зоопарк, влизане при лемури, разходка със влакче с решетки сред стотици маймуни и друго влакче, което минава над половината животни във Зоопарка.
Вчера ни изненада дъжд, но все пак успяхме да отидем до двореца. Добре, че си купихме онлайн билети. Иначе никакви шансове да влезем, огромна опашка за билети.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 17:18 от SilviPv

# 723
Да, Мода е супер кварталче. Има къща-музей на Баръш Манчо, с много евтин вход (онлайн се плаща), на съседната пряка има френска католическа катедрала.  Ретро трамваят минава пред нея точно (Т3), малки магазинчета и заведения, много приятен район, който е по-спокоен от Кадъкьой и не е блъсканица от хора.

# 724
Здравейте!
Предстои ми поредно пътуване до Истанбул и ми се ще да отида до Пиер Лоти и до МОЛ Венеция. Бихте ли ми казали с какъв транспорт мога да се придвижа от Синята джамия до МОЛ Венеция?
Благодаря!

# 725
  • Милано
Здравейте,

Ще пътувам с авиокомпания Пегасус . Има ли ограничение за хранителни продукти в чекиран багаж ? Питането е за връщане от Истанбул.

Благодаря предварително!
И аз със същото питане или по-точно има ли забрани за внасяне на определени неща в държави от европейския съюз?

# 726
  • София
Здравейте,

Ще пътувам с авиокомпания Пегасус . Има ли ограничение за хранителни продукти в чекиран багаж ? Питането е за връщане от Истанбул.

Благодаря предварително!
И аз със същото питане или по-точно има ли забрани за внасяне на определени неща в държави от европейския съюз?
Да, не можем да пренасяме млечни продукти, месо, растения. Сигурно има и други. А дали някой се вглежда в багажа или си затварят очите, както е на сухопътната граница, нямам представа.

# 727
  • Димитровград
Предполагам, че на сайта на агенция митници ще намерите отговор:
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/info-tra … -personal-luggage

# 728
  • Милано
Много благодаря, Таня 67,papaone!Кои са добрите марки спално бельо  и къде имат магазини?

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 19:42 от K.Lera

# 729
  • Sofia
Здравейте!
Предстои ми поредно пътуване до Истанбул и ми се ще да отида до Пиер Лоти и до МОЛ Венеция. Бихте ли ми казали с какъв транспорт мога да се придвижа от Синята джамия до МОЛ Венеция?
Благодаря!

От площад Султанахмет хващате трамвай Т1 до спирка Топкапъ. Там се прекачвате на Т4 до мол Венеция. Ще ви отнеме около час, час и нещо сигурно.
Ако ще съчетавате Пиер Лоти и Венеция – от булеварда долу, при телеферика, се качвате на Т5, в посока обратна на Еминьоню. Пътувате до спирка Алибейкьой, там взимате метро М7 до мола.

# 730
Ние до Пиер Лоти ходихме по вода. От Еминюню до Юскодар и от там друго корабче до Еюп. Много разгледахме по пътя и го препоръчвам като маршрут. Мол Венеция нищо особено, само голямо пътуване по рейсове и трамваи.

# 731
Ние до Пиер Лоти ходихме по вода. От Еминюню до Юскодар и от там друго корабче до Еюп. Много разгледахме по пътя и го препоръчвам като маршрут. Мол Венеция нищо особено, само голямо пътуване по рейсове и трамваи.
А аз пък до Пиер Лоти ходих с метробус от Бааджълар до Еюп (през 7-8 г) Ама още го нямаше Т5 тогава. Сега транспортът е просто супер удобен. Преди 20 години беше  половин линия на метрото (М1 от автогарата до Аксарай) и това е.   Трамвай Т1 от Зейтинбурну до Еминьоню и ретро трамваите по Истиклял и Кадъкьой-Мода. Това е. Всичко друго е автобуси. И от Авджълар до Ортакьой съм пътувал 3 часа с няколко автобуса. Велико! Сега са се преродили с тези 13 линии на метрото. А се строят и още.

# 732
Благодаря, много!

# 733
Добро утро! Моля предложете ми хотел с паркинг във Фатих.

# 734
  • София
Добро утро! Моля предложете ми хотел с паркинг във Фатих.

Ние бяхме в началото на Септември в този хотел http://www.katelyahotel.com/

Пазеха ни място за колата пред хотела, на улицата. Бях им писала за това в букинг, обещаха и си спазиха уговорката.

Общи условия

Активация на акаунт