🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 52 439
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте, някой използвал ли е esim от револют, останали ли сте доволни и доколкото разбрах закупуването на такъв тип карта трябва да се случи на българска територия докато използваме местните си мобилни данни? Като цяло за първи път разбрах за съществуването на esim покрай темата и честно казано се обърках и не съм наясно точно как се настройва и работи.
За istanbulkart също имам въпрос, тъй като срещнах и двете информации. След като купим картата и я заредим с определена сума за пътувания, при изчерпването им картата може ли да бъде повторно заредена или е нужна нова карта?

# 736
  • моята мила родна страна
За istanbulkart също имам въпрос, тъй като срещнах и двете информации. След като купим картата и я заредим с определена сума за пътувания, при изчерпването им картата може ли да бъде повторно заредена или е нужна нова карта?
Може да бъде зареждана многократно до достигане на месечния й лимит. В момента той е 2750 лири.

# 737
Здравейте, някой използвал ли е esim от револют, останали ли сте доволни и доколкото разбрах закупуването на такъв тип карта трябва да се случи на българска територия докато използваме местните си мобилни данни? Като цяло за първи път разбрах за съществуването на esim покрай темата и честно казано се обърках и не съм наясно точно как се настройва и работи.
За е-сим на Револют да се изкажа, много са им високи цените. Аз имам на Airalo u BNE,като цена
 Препоръчвам BNE, с кода за отстъпка 20гб ми излязоха 8.56 лв😃
Изтегля се приложението,закупува се пакета,който сте си харесали и следвате стъпките. Настройките при мен са така:

# 738
  • София
Много благодаря, jovigirl и Вeве!

# 739
Аз пък се чудя къде да заведа моите хора в Истанбул (дано не вали ,като миналата година)
Пиер Лоти ще е едното място,че ММ много иска. Румели Хисар дали излезе от реставрация? Сапфир е в ремонт....направо се чудя...
Някой голям зоопарк да препоръчате?

# 740
  • София
Аз пък се чудя къде да заведа моите хора в Истанбул (дано не вали ,като миналата година)
Пиер Лоти ще е едното място,че ММ много иска. Румели Хисар дали излезе от реставрация? Сапфир е в ремонт....направо се чудя...
Някой голям зоопарк да препоръчате?

Сапфир е в ремонт , но кулата си работа за посетители. В ремонт е само приземния етаж.

# 741
Румели Хисар още е в реставрация, но пък можете да разгледате Анадолухисар, ако все още не сте.

# 742
Анадолу Хисар беше планирана ,но много валеше миналата година. Ще съставям програма ,че другата седмица пътуваме

# 743
Къде мога да намеря разписание на фериботите до Принцовите острови?

# 744
Аз съм ходил до всички острови по няколко пъти, никога не гледам разписание. Не са чак толкова на рядко. Отивате на някое искеле, което e с фериботи до ADALAR (демек Острови). Ако има повече време за чакане, помотайте се в района, все има какво да се види.

# 745
Някъде пишеше че последния тръгва 15:30 от Островите

# 746
Ами, аз съм се връщал в 19.00 от Бююкада, а това е най-далечният остров, 90 мин. се пътува до Кабаташ или Еминьоню.
Но да речем, че има зимно разписание, заради по-ранното стъмване и по-малкото туристи. Да не говорим, че и морето се бунтува повече през студения сезон.

# 747
  • Варна
Мили хора, моля да не ми се сърдите, че не съм чела назад да търся отговори на въпросите си, но правя бърза организация и ми е напечено.
Ще пътуваме л личния си автомобил в събота 21.09. до Истанбул само за 2 дни. И си наемаме едно Airbnb в старата част, мисля, че е Балат. Няма осигурен паркинг.
1. Къде да си оставим автомобила за тези 2 дни, за да обикаляме пеша и с градския транспорт? Питах собственика и ми каза, че имало обществени паркинги до 7 часа. Това май не е вариант. Има ли платени паркинги? Трябва ли някаква резервация за тях? Може ли просто да отидем и с Гугъл да си намерим платен паркинг и готово?
2. С една Истанбулкарт може ли да обикаляме 4-ма души?

Това ни е първо посещение, ей така спонтанно. Нямаме намерение да влизаме по забележителностите. Искаме само да се разходим и да усетим атмосферата на града.

Предварително ви благодаря.

# 748
2. С една Истанбулкарт може ли да обикаляме 4-ма души?

Може, така направихме със семейството ми в началото на септември.
Лимитът на картата месечно е 2750 лири, на ден може да се зареждат до 500 лири. На нас за 3 дни ни стигнаха две зареждания по 500 лири.

# 749
  • Бургас / UK
С каква карта зареждате HGS ? Опитах с Револют , но не стана .

Общи условия

Активация на акаунт