Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 978
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • Сф
29 то е там,да. СУ е от край време. Учеха стенография навремето и имаше интерес към него след 7 или 8 клас, не помня точно. Но мои приятелки се прехвърлиха там от 1 во.
Сега е със сравнително нисък бал след 7 ми клас, а все пак е в центъра. Имат и някакво румънско там и се разправят да им освободят сградата. Пък румънското не искат да се изнасят, въпреки изтеклия наем, защото ги пращат по периферните на града. СО търсеше решение, последно това хванах като инфо за 29 то.
П.п. къде точно се е преместила метадоновата?
Нещо не ви разбрах. Тази, която беше на Пиротска, после до Окръжна, а сега там, така ли?

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 20:34 от PureLove

# 421
Нещо кроят за сградата на училището, за мен е сигурно, просто трябва да минат 2-3-4 години, за да се разбере.
Гонят румънските паралелки, защото нямало място, а от няколко години нямат деца дори за 1 паралелка първи клас-ето за последния набор - 16 записани, 6 свободни места, няма чакащи.
https://kg.sofia.bg/#/school/656

Румънските паралелки искаха да ги преместят в Илиянци, в сградата на бившия отдавна нефункциониращ техникум/СПТУ по органична химия (и нещо подобно).

За метадоновата програма чета само тук в имотните теми, че била вече  на Сточна гара. Предполагам, че е някъде в карето на тубдиспансера.

# 422
Здравейте!
Предстои ми местене в София, тъй като ще започвам нова работа и в момента се оглеждам за квартири, но тъй като не познавам града добре имам притеснение в кой квартал да се установя.
Какво е положението във Връбница, Надежда, Люлин 8, Зона Б-5 и Света Троица? Къде е по-добре?
Благодаря предварително!

# 423
Здравейте!
Предстои ми местене в София, тъй като ще започвам нова работа и в момента се оглеждам за квартири, но тъй като не познавам града добре имам притеснение в кой квартал да се установя.
Какво е положението във Връбница, Надежда, Люлин 8, Зона Б-5 и Света Троица? Къде е по-добре?
Благодаря предварително!
На какво е важно за Вас да отговаря районът? Къде ще Ви е офиса? Ще шофирате или ще ползвате градски транспорт? Наличието на училища, паркове, детски градини важно ли е?

# 424
  • Сф
Прекалено общ е въпроса. Освен това зависи от самия блок например къде е ситуиран щом безопасността ви е приоритет.

# 425
Здравейте!
Благодаря предварително!
На какво е важно за Вас да отговаря районът? Къде ще Ви е офиса? Ще шофирате или ще ползвате градски транспорт? Наличието на училища, паркове, детски градини важно ли е?
Наличието на градина и училище не е важно, с по-голям приоритет е градският транспортът. Месторабота е извън самият град, а спирката от която трябва да хващам транспортът до там се намира в кв. Връбница.
Наличието на парк ще е хубаво, понеже имам куче.
Прекалено общ е въпроса. Освен това зависи от самия блок например къде е ситуиран щом безопасността ви е приоритет.
Със сигурност местоположението на жилището е със значение относно безопасността. Тъй като имам куче, което ще извеждам по - рано сутрин и съответно по-късно вечер, поради работното ми време, както и като по-млада жена се интересувам къде е по-безопасно.
Макар че човек никога не знае какво може да се случи и какво да очаква.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 20:59 от Springer

# 426
Здравейте, дали може някой да спореди мнение и наблюдения за квартал Сердика и по-конкретно около ул. Охридско езеро. На няколко места четох, че имало доста цигани и незаконни постройки, и се чудех къде горе-долу се намират те. Въобще имате ли впечатление от квартала и дали ще е добре там за младо семейство с дете. Благодаря предварително. Simple Smile

# 427
Скрит текст:
Здравейте!
Благодаря предварително!
Наличието на градина и училище не е важно, с по-голям приоритет е градският транспортът. Месторабота е извън самият град, а спирката от която трябва да хващам транспортът до там се намира в кв. Връбница.
Скрит текст:
Със сигурност местоположението на жилището е със значение относно безопасността. Тъй като имам куче, което ще извеждам по - рано сутрин и съответно по-късно вечер, поради работното ми време, както и като по-млада жена се интересувам къде е по-безопасно.
Връбница-2. Транспортът Ви тръгва от Връбница, също има метро, с което се стига до центъра за 10-12 мин. Кварталът граничи със Северния парк. От гледна точка на безопасност...аз живея там и кучето го извеждам по всяко време на денонощието, прибирам се без притеснения и в малките часове.
Направете си разходка до София и разгледайте. Ако пък не Ви допадне кварталът, харесайте други квартали по линията на метрото. Линия 2 за предпочитане, за да избегнете прекачвания и губене на време.

Съобразете обаче и кога тръгва транспорта Ви от Връбница. Метрото не е денонощно и ако транспортът Ви примерно тръгва в 6:00-6:30, преценете времето си за пристигане до мястото на тръгване. Познавам хора, които въпреки че транспортът за местоработата им тръгваше от станция на метрото, отказваха позиции, защото не могат да стигнат сутрин навреме.

# 428
Скрит текст:
Здравейте!
Благодаря предварително!
Скрит текст:
Връбница-2. Транспортът Ви тръгва от Връбница, също има метро, с което се стига до центъра за 10-12 мин. Кварталът граничи със Северния парк. От гледна точка на безопасност...аз живея там и кучето го извеждам по всяко време на денонощието, прибирам се без притеснения и в малките часове.
Направете си разходка до София и разгледайте. Ако пък не Ви допадне кварталът, харесайте други квартали по линията на метрото. Линия 2 за предпочитане, за да избегнете прекачвания и губене на време.

Съобразете обаче и кога тръгва транспорта Ви от Връбница. Метрото не е денонощно и ако транспортът Ви примерно тръгва в 6:00-6:30, преценете времето си за пристигане до мястото на тръгване. Познавам хора, които въпреки че транспортът за местоработата им тръгваше от станция на метрото, отказваха позиции, защото не могат да стигнат сутрин навреме.
Благодаря Ви за отговора!

# 429
Предполагам, че ще пътувате с организиран транспорт (щом е извън софия). В този ред на мисли най- логично е до потърсите квартира в близост до мястото от което ще тръгвате за работа.
 Осма част на Люлин е добре уредена, има метростанция и доста магазини. Ако се установите там вариантът е да хващате метрото посока Обеля, за да се придвижвате към точката, от която ще взимате транспорт до работа.
Надежда също е в "района" ви.
 Цените в тези 3 квартала са и по-достъпни.
 Света троица е хубав квартал, но за да се ползвате от метрото и да не вървите твърде дълго ще трябва да търсите квартира в карето между бул.константив Величков, Тодор Александров и ул.Цар Симеон. Ако харесате нещо от дясната част на бул.Сливница ( посока люлин) ще ви бъде далече метрото.
Зона б-5 има голям парк и за мен е супер като уреденост и удобства, но ще ви е далече.
Вероятно ви обърках, но ако имате още въпроси може да ми пишете и на лично Simple Smile

Във връзка с другото питане за кв.Сердика- има си хора от контингента и то доста. По принцип се строи доста по Охридско езеро. Май най накрая и проекта на грийн лайф взе акт 16. Удобно е, защото парка е в непосредствена близост, но пък единствения транспорт, който минава оттам е автобус 60.

# 430
  • София
Аз живея до метростанция Бели Дунав - Връбница 1. До трамваите има малка градинка, удобна за кучета.

# 431
Потвърждавам за Охридско езеро. Има си доста ромско население из околностите. Живея в района и съм с дете в началните класове. Изпадам в тих ужас, тъй като след 2-3 години това дете ще трябва вече да се движи само. Съответно обмислям промяна на местожителство. Не зная как е самата улица в близост до парка, но в частта си откъм Гешов има и една изоставена и порутена сграда (дали на тази или на Гюешево беше, ще излъжа). Факт е обаче, че има доста ново строителство и може и да облагородят района, знае ли човек.

# 432
Като алтернатива на сградите по Охридско езеро, давам проектите на Инфинити-лилиан ( зад панелния блок до спортна София и парк възраждане).
В момента лилиан 1 е някъде около акт 15.
Не знам обаче какъв бюджет сте заложили и дали търсите ново строителство ( в строеж).
 Иначе зоните и паркът си се напълниха с представители на етноса. Мола също гъмжи, особено вечер... Та, ако харесвате околността и се придвижвате в търсенето си малко повече към зона б-5 малцинствените групи няма да изчезнат изведнъж, но пък ще са доста по-малко спрямо Сердика.

# 433
  • София

С куче нямаш много голям избор. Където те приемат с животното и за колкото кажат.
Колкото и да ги уверяваш в отличните хитиенни навици - собствениците избягват да допускат животни в обновени и търсени имоти.
Дано не решиш да скриеш за кучето докато подпишеш и се настаниш в имота.

# 434
Предполагам, че ще пътувате с организиран транспорт (щом е извън софия). В този ред на мисли най- логично е до потърсите квартира в близост до мястото от което ще тръгвате за работа.
 Осма част на Люлин е добре уредена, има метростанция и доста магазини. Ако се установите там вариантът е да хващате метрото посока Обеля, за да се придвижвате към точката, от която ще взимате транспорт до работа.
Надежда също е в "района" ви.
 Цените в тези 3 квартала са и по-достъпни.
 Света троица е хубав квартал, но за да се ползвате от метрото и да не вървите твърде дълго ще трябва да търсите квартира в карето между бул.константив Величков, Тодор Александров и ул.Цар Симеон. Ако харесате нещо от дясната част на бул.Сливница ( посока люлин) ще ви бъде далече метрото.
Зона б-5 има голям парк и за мен е супер като уреденост и удобства, но ще ви е далече.
Вероятно ви обърках, но ако имате още въпроси може да ми пишете и на лично Simple Smile
Благодаря Ви!
От това, което разгледах Люлин и Надежда излизат доста достъпни като цени. За Връбница не видях оферти, но и на края на годината човек не може много да очаква.

С куче нямаш много голям избор. Където те приемат с животното и за колкото кажат.
Колкото и да ги уверяваш в отличните хитиенни навици - собствениците избягват да допускат животни в обновени и търсени имоти.
Дано не решиш да скриеш за кучето докато подпишеш и се настаниш в имота.
Наясно съм, че не всеки наемодател ще иска да допусне куче, котка или друг домашен любимец и ако трябва да съм честна, разбирам защо.
А за криенето - това ще бъде некоректно от моя страна спрямо наемодателя и би могло да доведе до разваляне на договора (зависимост от съдържанието му), ситуация до която не бих желала да се стига.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 08:10 от Springer

Общи условия

Активация на акаунт