Отговори
# 645
Минавам само да покажа това и по-късно ще коментирам още.
Много са сладки Лейля и Гьоркан тук. Щеше ми се при тях да се получи нещо.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 16:33 от NeZ_9

# 646
Питането от Gaddar Dizi е:
Мислите ли, че Коркут е жив или това е игра на Акбар?
Според мен, тук разбира, че Коркут е жив.

# 647
Коркут е жив, най- малкото го видяхме на снимките. Grinning
Колкото до AyDağ, това е най- вярното:
"Тази нелепа драма  сценариста си я изсмука от пръстите. Все едно Айдън не знаеше кой е Гадара и че ръцете му са целите в кръв."
Но историята трябва да се разтегли във времето и ние трябва да приемем това.
Иначе, като майка разбирам Оя, но и тя самата е доста лекомислена и не веднъж постави дъщеря си в рискови ситуации.
Ако не беше Дахан, дъщеря и щеше да е мъртва още заради онзи, първия, забравих му името, при когото Оя я изпрати да живее.
Дахан от своя страна винаги се е опитвал да предпази Айдан, дори и с цената на това да стои далече от нея. Въпреки любовта си.
Така че, не бива да омаловажаваме и неговите усилия и да ги бъркаме със снобско и егоистично поведение.

# 648
Gaddar Епизод 16 Снимки Част 2

# 649
Още малко Лейля

И Фикрие абла напомня за срещата довечера. Wink

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 16:58 от NeZ_9

# 650
За мен Айдан полагаше повече усилия за тяхната връзка да продължи, а Дахан само я гонеше. Сега, когато се сети за разговора с баща си, реши да обърне повече внимание на Айдан. Е тук бих казала, че има нещо егоистично в поведението му. За да успокои съвестта си, реши да й предложи. А всъщност за тази голяма каша, е виновен сценариста, защото той от самото начало я направи противоречива тази връзка.

# 651
Жаки и е така и не е така.
Аз даже бих могла да определя и поведението на Айдан за егоистично.
Ще обясня защо.
За нея беше фикс идея да си върне Дахан, не спря да го преследва.
Да, показваше му чувствата си, но и се държеше собственически и детински.
Тук по- зрелия и разумен беше Дахан, защото той въпреки, че я обичаше и страдаше, от това, че не са заедно, я държеше настрана от себе си , за нейно добро.
В един момент какво стана- Айдан успя все пак,  с упорството си и с действията си да му покаже, че не иска да е далеч от него, да му покаже,че е достатъчно смела да го подкрепи във всичките му начинания, да се изправя срещу враговете му заедно с него.
Той видя в нея човек, на когото може да се довери, да разчита. Думите на баща му, бяха само катализатор за това, нещата да се случат по- бързо, както и смъртта на баща му, разбира се.
И в един момент, след предложението,  Айдан се почувства,така сякаш вече е постигнала това, което иска и започна да поставя ултиматуми.
Няма по- неприятно нещо за един мъж от това, жената до него да се опитва да го променя.
Тя или го приема и обича такъв, какъвто е ( и  той повярва в това) или не е с него.
В крайна сметка той искаше да поговорят, да и обясни, а тя хвърли пръстена в лицето му, сякаш той непременно трябваше да и се подчини.
Айдан трябва да порасне и де се държи малко малко по- зряло. Така мисля аз.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 17:23 от NeZ_9

# 652
Нези, това е твоето виждане, моето по-различно, ама различни хора, различни виждания.

Момичета, аз довечера, няма да съм на онлайна, имам излизане. Ако успея да се върна по-рано, за края ще ви хвана.
Цвети, ще е на линия, ама трябва от време на време да я редувате, ако не, оставаме без онлайн.
От мен приятно гледане!

# 653
Нези, това е твоята тема, но моето мнение е различно от твоето и е хубаво да уважаваме другите гледни точки.

Ако през твоите очи аз бъркам загрижеността със снобство и егоизъм, то за мен това не е  така.  Нямам никакво намерение да се превръщам в адвокат на Айдън или Дахан, нито пък да водя спорове и да те уверявам, защо смятам така.  Ние сме различни, всеки пречупва видяното през своята призма и опит. Мога само да заявя, че образа  на двамата е далече от идеален и зрял човек, в случая няма прав и последователен герои.

# 654
Аз от миналата серия съм на 100% в отбора на Айдан. То и от първата серия съм в нейния отбор. Аз на нейно мяхто отдавна щях да съм сложила един Х. Знам какво е да обичаш и да зачеркнеш себе си, за да си с този човек. Но има неща, които няма как да си затвориш очите и да не видиш. А тя е имала достатъчно време, за да погледне отстрани и да види, че нещата няма да завършат добре. Те и да се оженят скоро пак ще е скарат. Като каремък в камък са. Леко да се збутат и прехвърчат искри, готови да разпалят пожар, но не от страст.

Не съм най-запозната с турските обичаи и порядки, дори останах леко изненадана от думите ѝ. Тя каза, че тя е почнала да планира сватба, да гледа мебели и тн. Подозирам, че такива са порядките, аз като се женех си мислех защо го правя сега цялото това нещо, но и ние живеехме заедно. А те тепърва ще градят общ дом. Той ѝ предложи и не ѝ се обади 3 дни, не да се видят, не се обади. Тя го търси, той с недомлъвки и казва после, после. Тя му казва, че си е намерила работа, той дори не попита каква. Защото в главата му са само как на други да помага. На нея ще обърне внимание ако я ухапи змия или я отвлекат. Иначе няма нужда. Дори на Лейля обръщаше повече внимание, но и тя имаше проблем, а той чувстваше вина.
Курт му предложи да се върнат, докато не е късно, а той отказа и обясни, че каквото оправи днес утре пак ще го счупи. Беше му ясно и на него, че той е причината. Поне аз това видях.
А сега ще иска да говорят и ще пусне тъжния лабрадорски поглед, защото тя го отряза.

Довечера и аз имам излизане. Бях забравила, че съм се съгласила. Ще си пусна късната прожекция.

И да отбележа, няма проблем хората да са с различно мнение. Дори и да поспорим. Просто се опитваме да изложим доводите си и да убедим другите. Дори и да не стане, това не значи, че има прав или грешен. Сценариста само може да каже, но той ми е толкова черен, че не бих искала да го виждам дори.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 17:50 от gerryto_2

# 655
Той горкия сценарист и той не знае какво пише. Толкова е нелеп, че няма накъде. То затова идва и тая обърквация и за нас. Един път мислим едно, след това се чудим какво да мислим.

# 656
В интерес на истината, казах, че всеки е прав за себе си, но аз съм жена и влизам повече в "обувките" на Айдан и за мен тя е по-правата. Виждала съм в реалния живот мъже, които тръгват да помагат първо на приятелите си, а после мислят за жена си и детето си и вярвайте ми не е нито приятно, нито нормално. А Дахан е точно този тип, за мен приоритетите му са грешно подредени. Тя най-много внимание получи от него, когато я приемаше за поредния случай, а не за своя любима и спътница в живота. Ще я оцени, но ще е късно. Всички тези приятели няма да ги има до него, когато ще е вече нетрудоспособен (няма да може да изпълнява поръчките за убийствата)

# 657
Момичета, моля ви, тук не става дума за моя и твоя тема, нито за налагане на мнение.
Това е просто разговор, казвам мнението си, така ,както и вие.
Нито го налагам, нито не приемам вашето.
Просто разсъждавам и се опитвам да погледна на  нещата от друг ъгъл.
Hands V
Според мен нито Дахан, нито Айдан бяха готови за тази стъпка,както  и двамата допуснаха грешки.  След като получи пръстена, Айдан беше пренебрегната и тук  пак отдавам заслугата  на майка й, която успя да обърне нещата  в своя полза.  Това, че Дахан не отговаряше на телефона си, че два дни не се интересуваше от съдбата на бъдещата си съпруга, за мен няма извинение.  Аз също съм жена и колкото и да обичам някого, не бих могла лесно да пренебрегна тези умишлени мълчания.
  Но и Айдан също така не успя да разбере, че Дахан не може лесно да се откъсне от ролята на Гадара и поради това допусна грешки с поведението си.
 Явно факта, че двамата  се обичат много,  не  е достатъчен да  приемат компромиси, които застрашават живота на хората около тях или засягат собствения им начин на мислене и гледане на нещата от собствената им гледна точка.

Още не съм 100% сигурна, но засега по- скоро ще гледам онлайн тази вечер.
Ще се включвам през  рекламните паузи.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 18:43 от NeZ_9

# 658
Аз в 8 спирам да си поглеждам телефона, че накрая само ще се ядосвам, че не съм си останала в нас, а имам и друг живот извън сериалния. Вчера докато правех планове как ще нахраня домочадието преди 8:30 и почнах да кроя планове как да откажа на мъжът ми да гледаме следващата серия на Шогун и той ми вика ти нали утре щеше да излизаш. За миг съжалих за уговорката, но после реших, че реалният ми живот ще е по-интересен. Стига с тези убийства и любовни драми.

# 659
Ама разбира се, все пак е петък вечер.Wink
Аз чаках децата, но май ще дойдат утре сутринта и изведнъж вечерта ми ще остане свободна.
Ако не се появи нещо друго. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт