Любовен месец пак настана - СЕПТЕМВРИЙКАТА е влюбена във двама

• 12 828
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро и от мен!
newsm46 Coffee
След дълго отсъствие се завръщам и имам много да ви разказвам, но не знам с какво да започна?!?
Първо за малката ми принцеса: Растем си добре, наддаваме нормално и сме много подвижни! Още сме изключително на кърма, но май вече трудно се засища! breastfeeding  Още иска да яде и през нощта и вече се чудя какво да направя за да я откажа!

Още не сме си купили столче за хранене и проходилка, но мисля, че съм се ориентирала в избора си! За столче Чиполино Гранд Комфорт, а проходилката... не се поинтересувах каква, просто си я харесах в магазина!

Сега за причината да отсъствам, а именно университета:smile3529 С много трудности и заяждане от страна на преподавателите заверих семестъра, но се справих! Взех си 2 от общо 4 изпита, и двата с петици!

Малко и по темата за 14ти: Ние получихме с мъжа ми страхотен подарък! Ходихме на ортопед, за да ни каже как се развива малката /при раждането имаше огънато стъпалце/, а той ни зарадва, че не се налага повече да се гледаме:) Всичко е наред вече! По-голям подарък няма! Това, разбира се, приповдигна страхотно настроението ни!

Малката се събуди... newsm07   ще пиша скоро пак!

Липсвахте ми!

# 91
  • Русе
Съжелявам,но нямах време да ви изчета всички,това ще го сторя след малко Flutter
Много неща трябваше да свърша през седмицата и се чувствам малко скапана,ама се надявам другата седмица да съм ок и на линия.
Искам само да споделя за мамите от Русе,че детски магазин КЕНГУРУ,които е срещу Рига  в началото на март ще се измести в ново помещение на ул.Петко Д. Петков точно до офиса на МТЕЛ в новата коооперация която отскоро се появи там Wink
Целувам ви всички Heart Eyes Heart Eyes и долових че татуираните мами ставаме все повече.Обещавам да пусна снимка и на моето татоо и на нашия тати също Hug

# 92
Момичета, забравих да ви се похваля днес с най-важното doh - моята Василена тази сутрин се обърна за първи път от гръб на коремче. Много се зарадвах, защото да си призная, малко се бях притеснила. След 2 седмици става на 6 месеца. Grinning

# 93
  • Sofia
Здравейте съботно и от мен  bouquet

Стес и Щастливке, м ного мисля за вас, бързо да се оправят дечицата ви, че е ужасно тежко и трудно да ги гледа човек как се мъчат. А и за мама е мнооого трудно, особено ако са и две Rolling Eyes

Ирини, страхотно тату. Аз още отпреди да родя обмислям какво точно да си татуирам. И с една дружка ще ходим след като се върна от ПРага. Това е новината при мен - на 9 април заминавам за около 7 дни в града на 100те кули  bouquet Малко по работа, но и почивка ще има.

При нас - аз съм ОК вече, но Марти се разболя. Сега съм отделила двете братчета, че ме е страх да не повтори Виктор. Марти беше с много висока температура - 39 градуса 3 дни. Сега е на антибиотик, защото започна да кашля. И нослето му е запушено, не може  горкият да яде и да спи като хората. Отвратително е да го слушам как се мъчи през нощта...Но върви към оправяне, днес има цвят по бузките вече и пее точно в момента.

За среща съм много за. За 23 ще сме се оправили надявам се Praynig

# 94
Здравейте и от нас Heart Eyes! Алекс още не иска да се обръща сам и по съвет на доки прави упражнения с мама. За това пък се опитва да седи и много смешен като се набира. Напоследък е много неспокоен и се буди доста често и през деня и през нощта. Може би го мъчат зъбчета незнам. Четох някъде тук за някакви мазила дето облекчават, но забравих къде  Embarassed, затова моля кажете. Постових снимки на Алекс от прибирането му в къщи. Беше малък като мишка Laughing Поздрави от нас  bouquet

# 95
ехо... къде потънахте в съботния ден?
Ние се завърнахме от консултацията, която продължи около1 час. Много приятно се зареждам всеки път след среща с педиатъра на Спаси. Прегледа го щателно /гърло, преслушване, нос,зъбки, пишленце и т.н./, измерихме го - 67см, 7200гр. Тествахме двигателнат активност - отговаря на 7 месеца  Shocked Явно спортист ще го правим човека. И докторът отбеляза много ясно очертаната мускулатура. Венците ни са набъбнали, но не се знае кога ще се покажат гъбките.  Обсъдихме храненето - справяме се чудесно Grinning  Докторът настоя ако не възразявам до 7ми месец да не давам никакъв глутен, а от 6ти да започна с месо - пуйка, пиле, заек. Количествата - 30-60-90 и така до 120гр 4 пъти седмично. Било важно заради изчерпващите се към 6т имесец железни депа и нуждите от здравословен холестерол./обясни ми го много надълго и медицински, но сега не мога да възпроизведа/. Даде ми за съхранение следващата ваксина за Спаси, бележка за изследване на урината, бебешки колектор за урина и следващия път ще пуснем пълни кръвни изследвания, за да видим как са червените кръвни телца. Общо взето - това е.
Весито, много се радвам, че ще мръденте към Прага. Ние с мъжа ми се канехме да ходим натам, но Спаси се засели в корема ми и го отложихме /засега незнайно за кога/ Ще се радвам да споделиш впечатления и снимки, а за татуирането - ако искаш ще те изпратя при нашия човек /вече изпробван и одобрен от много бг звезди, а и от нас с дружките  Peace/
Асита, бях сигурна,че ще се справиш в университета. Много се радвам, че крачето на Ивана вече е ок. Представям си как си си отдъхнала.  Hug
Марианка, честито завъртане   bouquet
Сега да обобщим ЗА СРЕЩАТА - 23.02 - ПЕТЪК, 12.00Ч - КЪДЕ???

# 96
ето тук съм разказала историята около раждането на Алекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125117.msg2373602#msg2373602

# 97
Diana vr- ужасна история. Поплаках си. Много се радвам, че бебчето ти е живо и здраво!!! Желая ти от сърце единствените ти проблеми в бъдеще да се изчерпват с някоя и друга лека настинка.  Hug

Хера- винаги ми става много гот като видя твой постинг. Прехвърчаш от тук свежарската, кратко и стегнато   bouquet

Ето моето тату Не е изглежда все още много естетично. Още е леко подута, а пък и със самоснимачката- толкова. Преди години подарих на мъжа ми пръстен с някакъв символ върху него. Проавачката каза, че е на вечната любов. Сега с моята тату си пожелах да запечатам любовта ни, която след 5,5 години е силна като през първия ни ден. Отделно, вечер като си лягама и мъжа ми ме гушва аз винаги си вдигам косата, за да не го задушавам и така освен, че той ще вижда всеки път татуто, ще го "облъчвам" с любов.

Асита- поздравления за изпитите!!! Шапка ти свалям на теб и на другите учещи мами (сещам се за desssy  newsm78 ). Иначе ми напомни, че вече пропускам 4 дати за защита на дипломна за второто ми висше, просто защото ме мързеше да седна една седмица и да попиша, а сега пък нямам време.... И работа, и фирма регистрирам, за да си подреждам постепенно собственото бъдеще.... Много дини хванах под една мишница...

Днес си използвах подаръка за Свети Валентин- масаж на цялото тяло с горещи вулканични камъни..... Тук Ле, ле, нямам думи да го опиша... Както каза масажистката- работят не само на физическо, но и на ментално ниво- ароматотерапия, цветомузика, специален чай.... върховно удоволствие цели 75 минути!

Срещата- предложения: ако не вали и е топло може в Южния парк, ако е студено- Мола на Стамболийски???

# 98
Като стана въпрос за учене, тук е мястото да се похваля, че си взех успешно всичките 9 изпита и то с (6.00, само един от тях с 5.50)  Grinning  Е, и доста се постарах. Доста безсънни нощи, проекти, четене и т.н. Сега ми остава Държавна практика и Защита на дипломна работа.

Бебко се смее, закача се, играе си. Давам му по малко пюре и каша. През нощта продължаваме да се будим упорито и да искаме да сучем и затова вече си го взимам при нас на спалнята, а през деня е много кротък и послушничък и доста си подремва. Трябва в скоро време да му обърна малко режимчето.

Мари_анка,а ти по какво си доцент-почти професор  Grinning ?

# 99
И аз да се разпиша от учещите - приключвам с второто висше и вече замислям третото  Mr. Green

Асита, Деси и при нас това с нощното хранене е проблем - яде два - три пъти през нощта  Crazy

Мари-анка, честито обръщане, но място за приснение нямаше  Hug.. И няма за какво да се извиняваш, че се оплакваш, нали за това сме тук заедно, за да споделяме не само хубавите неща, но да се подкрепяме и в тежките моменти   bouquet

Отивам да чета..лека

# 100
Добра вечир дами! newsm51
Аз сложих всички по леглата вкл.и мъжа ми/беше капнал горкия/и използвам момента.
Бързам да се похваля: ще ставам за втори път леля,надявам се този път да е племенник,че много мацки ни се насъбраха newsm17  newsm44
За гърнето:На мойта щарка и махнах пампрерса на 1г.5м.и изобщо не съжалявам,още не казва "пиш"и още си пускам по една пералня на ден,но засметка на това,тя се чуства прекрасно.Според мен, когато детето спре да яде бебешките пюрета и мине на по твърда храна трябва се намали до минимум слагането на памперс,тъй като вече изпражниенията му не са бебешки,а са почти като на възрастен. При нас случаят беше такъв: на Анелия така и се беше възпалило дупето,че не можеше да седне на него.
За срещата: ще дойда непременно. Ако ще е в Южния парк,къде по точно?
Лека

# 101
Здравейте, мили момичета  bouquet!
Ирини,Лулова-мацки,страхотни сте Hug,много са ви оригинални татутата,направо ме запалихте и мен  Rolling Eyes!
Diana vr-прочетох историята ти,направо съм потресена от това,което си преживяла и от безхаберието на някои "лекари",да ви е жив и здрав Александър и дано само хубави моменти от тук нататък ви предстоят Peace!
Мари-анка-и аз като теб смятам,че Алина е права!Всяко нещо с времето си,аз също научих за 2 дена Нели да се изхожда на гърне това лято,когато навърши 2 годинки,много исках това да се случи по-рано,но все не успявах,тогава една приятелка,която живее в Германия ме посъветва да изчакам(по препоръка на тяхната педиатърка там) още няколко месеца и всичко ще стане много по-бързо,отколко предполагам,послушах я и се получи Peace.Ти си обяснила много добре защо не е хубаво да се избързва с тези неща!
На Св.Валентин моят мъж имаше имен ден и бяхме резервирали маса в едно много приятно заведение,заедно с наши много големи приятели,на чието дете аз съм кръстница,изкарахме една незабравима нощ,изпълнена с много любов,романтика и изненади,но друг път ще разкажа повече......  loveuuu че мъжо ме чака   luvbed

# 102
Привет момичета.
Спаси вече втора вечер става на 4 часа да хапва - 22, 2, 7... Интересното е, че въобще не ми тежи. Сигурно са зъбки.
Кала, хайде честит ти бъдещ племенник! Да е лека бременността и красиво раждането  Simple Smile
Само да кажа за срещата: Аз предлагам ако времето е хубаво да сме в градинката на Народния театър??? /от Южния парк лично на мен вече ми се  Sick , а и около Нар Театър има повече места, от които да си купим вкусни консумативи и кафенца...например Онда/

# 103
  • sofia
Здравейте сладунки!
Бройте ме и мен за срещата, Ирини, навита съм на варианта за градинката пред народния театър.
Казват, че благородна завист не съществува, все пак наистина благородно ви завиждам, Лулова и Ирини за чудесното приятелство между вас, дано винаги да съществува такава близост между вас. Татуировките ви са много яки, бих искала да имам куража да си направя и аз, но докато събера ще се радвам на вашите Heart Eyes
Момичета, по спорния въпрос за гърнето за толкова години по форумите съм прочела всякакви мнения, които варират от не слагане на памперс на децата изобщо до това, че децата получавали психични отклонения ако се слагат рано на гърне. Не искам да бъда криво разбрана, и се надявам да се изразя правилно, всеки има правото да избере на базата на достоверни неща, как да постъпи. В това, че децата не могат да се научат да стискат до 2 години няма нищо вярно. Ние със сигурност сме слагани рано на гърнетата, Елена и махнах памперса на година и три месеца, много скоро престана да се изпуска и си казваше, за голямата нужда си казва от както е навършила година и един месец, толкова е била малка и не можеше да говори та издаваше специфичен звук "ааааааа", който съм и казвала, когато съм я слагала на гърнето. Има няколко правила, които трябва да се спазват задължително. Ако детето се дърпа и не иска да сяда на гърнето не бива да се насилва, не бива да се запознава с гърнето, когато е болно или е разстроено по някаква причина, хубаво е гърнето да се държи някъде на топличко, за да е сухо и топличко, иначе дребосъчето ще има неприятни усещания. Не искам да назидавам, просто смятам, че е хубаво да се знаят всички факти пък всеки да си прецени как да постъпи, вярвам, че каквото и да правим го правим с идеята, че това е най-доброто за децата ни, а това ни прави добри родители, а  не кой кога е сложил дребосъчето си на гърне, или кога е захранил, или по какъв начин е родил или всякакви такива спорове  Wink
 За проходилката аз съм твърдо ЗА, Ели много се кефеше, а на мен ми беше много голямо улеснение и удобство. За нея също беше удобство, можеше да се придвижва навсякъде, където поиска и не беше зависима от мен. Към причините да не се ползва проходилка, които Ирини е написала, ще добавя, че се смята, че проходилката може да се обърне заедно с бебето в нея, както и че има възможност да изскочи от нея и да се нарани. Въпреки, че аз както отбелязах съм ЗА ползването им искам да споделя, че има страни, например Канада, където са забранени със закон.
Стана цял роман. Целувки на всички.

# 104
  • Стара Загора
измерихме го - 67см, 7200гр. glow]
Като ти казвам, че аз отглеждам тюфлек ти се смееш Mr. Green ама ние на 4,5 месеца бяхме 7 400кг. 67 см...кюфтето на мама Crazy
Ирини и Лулова мерси, че задоволихте за кратко макар острия ми клюкарнизъм Heart Eyes Mr. Green Страхотни татута и на двете....със страхотни значения Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт