Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 378
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
По въпроса с ваксината - писала съм и назад, но уточнявам - сложих я още в 28/29 г.с. - тривалентна е, без никакви реакции - дори нямаше подуване или зачервяване на мястото. Колкото по-рано след 27 г.с. я сложите, толкова по-добре - ще има време да образувате антитела и да ги предадете. Имайте предвид, че обичайните приносители са възрастни хора - над 60 г. - на една колежка и двамата родители са болни сега. Лятото е пик на болестта. Confused

На офталмолог ходих по мое желание - още в 6 месец, като констатираха намаляване на диоптъра. Сетивата се изострят по време на бременност и плодът лекува Heart Eyes Ще ходя отново след 34 г.с. отново, за да ме одобри за естествено раждане.

Иначе, записах час за трета ФМ - ще е в 35+3, да видим финално вече преди раждане.

Мами,
аз вчера не спах да се чудя - на какви програми перете и сушите бебешките дрехи? Аз съм с отделни пералня и сушилня AEG, серия 7000 май. Знам, че при пране се пуска допълнително изплакване, обаче ме е страх да не ги свия и направя за кукла. На какво програма перете? Мисля да пера на памук и на 30 и 40 градуса съгласно етикета… По принцип всичко сушим на програма за памук и слънце (макс. степен), обаче подозирам, че ще е фатално за дрешките. Помощ!? Sign Triangular Flag On Post

# 616
Включвам се и аз в темата, макар и късно. Причините са невероятни и чак не са за приказване. Предстои ми да правя генетични тестове от скъпите. Стискайте ми палци всичко да е наред. Било ми е писано явно за 2 месеца да изживея това, за което всички други се готвят по 9.

# 617
Здравейте!
По въпроса с ваксината - писала съм и назад, но уточнявам - сложих я още в 28/29 г.с. - тривалентна е, без никакви реакции - дори нямаше подуване или зачервяване на мястото. Колкото по-рано след 27 г.с. я сложите, толкова по-добре - ще има време да образувате антитела и да ги предадете. Имайте предвид, че обичайните приносители са възрастни хора - над 60 г. - на една колежка и двамата родители са болни сега. Лятото е пик на болестта. Confused

На офталмолог ходих по мое желание - още в 6 месец, като констатираха намаляване на диоптъра. Сетивата се изострят по време на бременност и плодът лекува Heart Eyes Ще ходя отново след 34 г.с. отново, за да ме одобри за естествено раждане.

Иначе, записах час за трета ФМ - ще е в 35+3, да видим финално вече преди раждане.

Мами,
аз вчера не спах да се чудя - на какви програми перете и сушите бебешките дрехи? Аз съм с отделни пералня и сушилня AEG, серия 7000 май. Знам, че при пране се пуска допълнително изплакване, обаче ме е страх да не ги свия и направя за кукла. На какво програма перете? Мисля да пера на памук и на 30 и 40 градуса съгласно етикета… По принцип всичко сушим на програма за памук и слънце (макс. степен), обаче подозирам, че ще е фатално за дрешките. Помощ!? Sign Triangular Flag On Post

Всички бебешки дрехи и сега вече на 3 годишни пера ба 40 градуса , нашата сушилня също е AEG суша на памук и гардероб +.
Има си определени марки които се свиват , но повечето съвсем минимално.

# 618
Включвам се и аз в темата, макар и късно. Причините са невероятни и чак не са за приказване. Предстои ми да правя генетични тестове от скъпите. Стискайте ми палци всичко да е наред. Било ми е писано явно за 2 месеца да изживея това, за което всички други се готвят по 9.
Стискам палци всичко да е наред! Нещо не са видели, което сега притеснява лекарите ли? Къде прави фетална и какво казаха там?

Аз съм с АЕГ, перем на памук, 30 или 40 градуса, 1600 центрофуга с допълнително изплакване детските. Лятото суша навън, при дъжд или студ - сушилнята на Mix програма, остават леко влажни след нея и пускаме и 20 минутната, като и на двете цъкваме low heat. Не мисля, че се свиват особено, но на Cotton dry излизат направо горещи и спряхме да я ползваме.

# 619
Пера на 40градуса и допълнително изплакване както бебешките, така и нашите дрехи. Също сме с АЕГ сушилня, суша всичко на Cotton, степен-“сухо за прибиране+”. Свивали са ми се дрешките на SinSay и Pepco, затова вече почти не купувам от тях или взимам по-голям размер.

Аз днес си пуснах за изследване антитела за коклюш, с резултата ще ида до РЗИ и ако      са недостатъчни ще се ваксинирам. Планирам го за другата седмица, ще съм 32/33та седмица.

# 620
Благодаря, момичета! Вие сте сила Hands Clap Колко много конкретни указания за АЕГ, супер!

Вятър и мъгла, стискаме ви палци! Вярвайте, че хубави неща ви очакват! Flowers Four Leaf Clover
И все пак проверете сега всичко, отколкото да имате ситуация при раждането! Няма да разказвам случай, но шокът е огромен, когато ти сервират грандиозна новина (не от хубавите) едва след раждането….

# 621
  • София
На мен АГ ми каза за ваксината след 30-та седмица.
 Аз искам да ви питам къде ви сложиха ваксината? При личния ли трябва да ида или направо в РЗИ. Гледах, че пише за РЗИ да се звънне предварително по телефона. И още един въпрос: където и да ида трябва ли аз да съм си купила ваксината или РЗИ имат и директно слагат?

# 622
Gamora, лекарите цялото бебе не видяха Joy Лекувам онкологично заболяване и цялото внимание беше насочено към операцията и възстановяването ми. До днес всички ми обясняваха как хич да не се надявам на бременност в близко бъдеще, поради обективни причини. А те наистина са обективни, признавам. И все пак чудото някак си се е случило. Днес цял ден се опитвам да проумея какво всъщност ми се случва. Не че не го видях на видеозона и не му чух сърчицето, но е толкова нереално... Предстоят ми много нища за твърде кратко време.

# 623
На колко седмици се предполага, че е бебчето? Стискам палци всичко да е наред! 🙏❤

# 624
Леле, наистина е чудо! Стискам палци всичко да е наред и да даде сили в борбата, бързо оздравяване и възстановяване! Децата са прекрасно нещо Simple Smile

# 625
Вятър и мъгла, ами това е хубава новина, ти как я каза, все едно проблем са открили Hug Желано детенце ли е? много обичам такива истории...

# 626
На мен (личният лекар) ми каза, че в РЗИ имат постоянно. А при личния трябва да си я купя, защото те имат налични само бебешките. Понеже са съвсем близо РЗИ и личния, затова направо в РЗИ ще отида.

# 627
Вятър и мъгла, добре дошла! Да си призная и аз бях объркана от първоначалния ти коментар, чудех се дали сега си разбрала или сега е открито нещо притеснително. Стискаме палци с бебето и с теб всичко да е наред и като премине първоначалният шок от новината да можеш да се нарадваш спокойно. Смело пиши от тук нататък при нас, доста добра групичка сме се събрали, приемаме те с отворени обятия!

За очния преглед все забравям да попитам, предния път не са ми искали нищо и до последно гласяхме естествено раждане, така че предполагам не е изискване, но ще питам АГ да каже каква е процедурата.

За ваксината с моя доктор я отложихме по стечение на обстоятелствата (първо, заради притесненията им от записаните тонове на бебето, после защото точно на следващия ден пътувахме на почивка). За тази седмица не се знаеше дали няма да има нещо не съвсем готово по преместването им и записахме час за другата, и сме се разбрали тогава да сложим и ваксината. Пада ми се 32+0.

В скрит текст споделям малко повече за нашето парти за разкриване пола на бебето, ако на някой не му е интересно лесно ще пропусне, а за останалите може да е прилив на още малко радост.
Скрит текст:
Знаете вече с какво нетърпение чаках да дойде момента, ние пътувахме в петък, нашите трябваше да стигнат от България в събота. Бяхме се уговорили, че ще са убити от път (около 24ч с автобус) и ще ги оставим първо да си починат, а вечерта или в неделя ще направим малко парти. Цяла сутрин прекарахме с тях в очакване да им дадат стаи, за да могат да полегнат, към 11ч с доза късмет получиха карти и се настаниха. Ние бяхме с тях да видим къде ще са те, влязохме за малко, но майка ми бързичко ни изгони да се разхождаме някъде. Четиримата с мъжа ми, Макси и брат ми си поседяхме като очаквахме, че скоро ще слязат другите да обядваме и после да се прибират по стаите да спят. Оказа се, че не само са довършвали последните неща, ами и са подготвили и украсили всичко. Обадиха ни се кога да се качим обратно. Всичко бяха украсили, споделям ви да се потопите и вие в атмосферата

Първоначално беше планирана малка "игра". На третата снимка до тортата се виждат едни малки розови и сини пликове. Мама ни раздаде на всеки по един плик според предположението какво е бебето. Във всеки плик (независимо от цвета му) имаше по едно малко синьо и едно розово краче от картон. Условието на играта беше всеки да напише по едно име за момче и едно за момиче, да си надпишат пликовете и да ни ги дадат. Аз още преди това бях казала, че сме си избрали имена и за момче и за момиче, но както и с първото дете няма да ги споделяме предварително. Питаха само дали има познал, споделям и тук, засега никой не е отгатнал избраното име (и за Макси никой не беше предположил вярно). Направихме си малко снимки с различните украси за спомен. И дойде ред на дългоочаквания момент. Дадоха големия черен балон.

Тук мисля е мястото да споделя, ако правите подобно парти в бъдеще и децата ви са също толкова привързани към балоните, очаквайте жални погледи от тяхна страна. Макси ме гледаше много тъжно с шишчето в ръка срещу балона. В крайна сметка се разбрахме без особена драма, че този балон трябва да го спукаме, но другите ще ги оставим за него (не че вкъщи не е пълно още с балони от неговия РД). Пукнах балона, посипаха се страшно много дребни конфети... само че в два цвята. Опитаха се да ни убедят, че били броени и сега трябвало да преброим кои са повече, за да разберем какво е бебето. Ако бяха до 50тина бройки в балона, можеше и да се вържа и да броя, ама те бяха тооооолкова много. Посмяхме се всички, изтупах се от конфети (не особено успешно), посъбрахме ги и чакаме да видим сега какво става, кога ще разберем. Мама ми подаде един бонбон. Каза да ям, че от него ще стане вече ясно. И всички отново притаяваме дъх, отварям бонбона, отвън е полят с шоколад, отхапвам... вътре също е шоколадов. Няма розово, няма синьо. Моят мъж вече е шокиран, той не е гледал достатъчно такива видеа, а аз започвам да се притеснявам, като познавам майка ми, колко ли още фалшиви разкривания е измислила. Докато вече утихва вълнението, чувам коментар от нея "Е, такова ще ака, каквото и да е!" Добре измислено, признавам! И ни раздаде следващите неща - един плик на мъжа ми и една кутия за мен.

Тези двете ни ги даде с разяснение, че там вече е истината, и в двете една и съща. Но аз да отварям бавно, защото мъжа ми има повече работа докато стигне до отговора. Е добре, ама ние вече не сме много убедени, че наистина ще разберем и очакваме пак някаква измама. Мъжът ми отваря едвам-едвам плика, вътре имаше картичка. Връзката отдолу се дърпа и картинките се сменят една след друга. Вече като започна да гледа картинки отворих и аз кутията.

Мъжът ми малко пропусна дребния шрифт, и беше объркан от големия надпис момиче и на следващата картинка сини балони и подарък. Особено като видя и плетените обувчици в синьо от кутията. Посмяхме се още веднъж, че все пак дори в истинското разкриване е успяла да вкара заблуда. А ето ни и нас, щастливи и вече знаещи, накрая се подсладихме с по едно парче от картонената торта, вътре имаше бонбони. Малките кутийки, които се виждат на едната снимка до тортата също бяха с бонбончета:

За финал искам да споделя, майка ми е подготвила всичките неща (само балоните не си е произвела сама) и се занимава с такъв тип неща. Ако на някоя от вас й е харесало нещо и искате за бъдещ повод подобни неща (или дори нещо съвсем различно), сигурна съм, че ще се радва да ви помогне с украсата или с подаръчета за парти. В сайта вероятно малко неща ще са интересни на повечето момичета тук, но предполагам, че готовите продукти може да са ви интересни, оставям линк: Творим Заедно. Ако това е непозволено, моля за извинение и коментар и ще го изтрия.

# 628
Дами някоя с високо СУЕ , излезна ми стойност 51 .. направо съм в шах.
Тъкмо влизах да пиша и аз за СУЕ и ти видях коментара…Моето от днес е 48, шашнах се яко, но после видях на сайта на болница Вита, че за бременни 21-40 г.с. Стойностите са 30-70. Пратих изследванията на АГ и чакам отговоро

# 629
Вики, браво на мама, страхотно се е справила Heart с удоволствие го изчетох Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт