Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Ние ще пропуснем морето категорично Grinning
Относно шийката - при мен не се е променила от самото начало на бременноста. Тези стягания ,за които говорите задължителни ли са? Това ли са подготвителните контракции всъщност?

# 721
Аз тъкмо си мислех, че съм се разминала с киселините и от вчера е ад 🤣 взех си бианацид нео, има ефект. Иначе за аспирина на мен в Щерев ми казаха до 36 седмица, а следящото АГ до 34….та не знам кога ще го спирам. Кръвно мерите ли 🤔

# 722
Аз меря, ниско ми е.
 Симбо, по правило започват да се появяват от осми месец, но е много вероятно да не им обърнеш внимание, ако ти е първа бременност

# 723
  • София
Аспирина го спрях в 35-та и меря кръвно попринцип.
За подготвителните правило няма ,от пети месец натам може да започнат по всяко време.Важното е да не са на интервали и да не са болезнени.
Аз между другото прекарах сега няколко дни в болница ,почнаха ме болезнени, ей така както си спях и изведнъж подготвителните ме заболяха.
Мисля че овладяхме положението и днес се надявам да ме изпишат.Сложихме и Дексаметазон,не ми се размина и тази бременност.

# 724
  • София
И при мен почнаха киселините някъде 30г.с., предполагам понеже бебето е доста високо и ме притиска. И аз съм на бианацид и съм доволна - приятни са на вкус и помагат.
Стягания започнах да получавам точно около 5-тия месец, по време на дългите си разходки (правех по 20хил крачки на ден) и по препоръка на АГ намалих драстично крачките и започнах магнезий. От тогава почти съм нямала, с изключение на няколко случая на преумора. Шийката ми я измериха 33мм в 28г.с. и оттогава не са ми я мерили.

# 725
Да, то може и от втори месец, но не се приема за нормално и се назначава терапия. Ако са след 28 г.с Бракстън-Хикс контракциите преди се приемаха за норма и нищо не се даваше. Докато вчера ме питаха дали си пия магнезия, въпреки че съм в 31 г.с

# 726
Аз съм с ниско кръвно, не е проблем, но пулсът ми се увеличи сериозно в последните няколко седмици и ми пречи. В активно състояние е поне 100, в спокойно напоследък не мога да измеря под 90. Преди около месец все още беше около 70, а тръгнах с нормален пулс 60. Опитвам се да намаля темпото на активност.

Киселините са ми редовен спътник, със стяганията свикнах почти. Пия но-шпа и лягам. Сутрин ми е най-послушно коремчето и е спокойно. Бебетата си шават почти постоянно, но сутрин се чувствам най-спокойна. Надявам се да изкараме още 45 дни. Миналия понеделник получих 2-3 капки светла кръв. Доста се бях натоварила. Увеличих утрогестана и намалих активността. Мисля все пак, че спокойствоето и ненатоварването е ключът. И разбира се без инфекции.

Вчера по тв говориха за пренатален преглед на половата система при момченцата, беше доста интересно и полезно. Утре ще питам на ФМ дали тестисите на бебетата са където трябва.

# 727
  • гр. София
Мда, и аз мисля, че си трябва повечко почивка 8-9 месец, особено пък при нас с двуплодните бременности. Просто забелязвам огромна разлика последните 2 седмици, в които доста повече си почивам спрямо преди това, когато бях по цял ден с малкия и доста по-често имах стягания, а понякога и болки.

А с първата бременност хич не ги мислех нещата и до последно маах гащи 😀 насам-натам, почти всеки ден по заведения, кино, шопинг, вкъщи миех прозорци, бани, всичко, не се спирах.
Ама сега с 2 бебета съм се кротнала и пазя дивана, че да не стане някоя беля.

# 728
Здравейте!
Днес бях на доктор в 32+5г.с, всичко е наред и с мен и с бебетата. Надявам се така и да продължим за напред. Ако няма извънредна ситуация и всичко върви както до сега, то се очаква да родя от 37г.с до 38+1 с план, който ще обсъдим на 3ти юли в болницата. [(Тогава ще се разбереи и обсъди за последно дали ще е секцио или нормално, но засега позицията им не позволява нормално раждане. Едното е главично, а другото си е седнало на дупето 😀, та дори и да се обърне има голям риск при евентуално нормално раждане да се срещнат и ударят, но засега не смея да казвам нищо, ще видим до няколко седмици)]
Приготовленията при нас вървят и мисля на края на месеца да се заема с подготовката на чантата за болницата.
Вървя всеки ден, тези дни мисля да отида и на плуване, но очаквам да се постопли малко, защото басейна е външен и ме е страх да не ме надуха. (Между другото при нас времето е много променливо, хем е 20 градуса и се усеща адска жега, хем следобяд има силен вятър и е студено... от два дни е между 14-20градуса..) не се оплаквам, не ми се мисли при Вас на 30градуса с тези кореми как се справяте... тук както казах вече на 20-23 градуса е страшен задух и голям МОР....
Таа това е от мен, надявам се и Вие да сте добре! Още малко остана и ще гушим рожбите си!!! Вярвам, че ни предстой хубав период сам по себе си, колкото и да ме плашат, че няма да е весело във вкъщи, а напротив... Аз вярвам в обратното!!!
Поздрави!

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 20:30 от Desii Dimitrova 629644

# 729
Здравейте на всички. Аз май хич не съм редовна, но се опитвам да ви чета до колкото мога, но май пак не е достатъчно. Все още ходя на работа и така ще е до 45 дневния болничен, който се очертава да е в края на този месец. На работа имам много ангажименти и поради това не успявам да се включа. Ще пиша за няколко неща, които виждам, че се коментират.
Може би не съм писала - бебето ще е момиче.
Относно козметиката - миналия път бях заложила на Мустела и бях доволна. Сега отново ще постъпя така. Единствената разлика е, че мисля за измивен гел да ползвам този на първото - на Биодерма олиото.
Шишета съм взела за всеки случай - две малки и две големи на Авент - надявам се отново да кърмя и да не се налага да ги ползвам.
За раждането - тук не знам какво да кажа. Първият път проявих доста смелост и отидох на спешен кабинет без екип. Сега си мисля за екип, но нито съм се насочила към лекар, нито към болница 🤣  надявам се да е естествено, освен ако няма някакви предпоставки за друго. На този етап няма.
И тук идва голямата ми чуденка (може би се е коментирало вече, но аз ще си питам) - как мислите да обличате бебоците? Първоначално си мислех за боди с къс ръкав и къси панталони или късо ромперче, но една приятелка, която има бебе родено август ми каза, че го е обличала с боди с дълъг ръкав и дълго панталонче. Когато питах в аптеката за слънцезащита за бебета, също ми казаха за дълги дрехи. И така дойде моята дилема. Първото ми дете е родено септември и съм го обличала с боди с къс ръкав, блузка и панталонче.

# 730
Момичета, има ли някоя от вас белтък в урината? Аз заради запушено каналче към бъбрека и нефроза 1ва степен, установено от лекар от 5 месец следя нормалната и стерилна урина всеки месец. Та сега на нормалната ми излезе +2 белтък в урината и др неща малко не в нормата. Стерилната я чакам до няколко дни да излезе, да видим има ли възпаление нещо. С предната ми бременност, задържането на урина в бъбрека даже беше 2ра степен, до края си следях урината и не е имало проблеми. Сега този белтък не знам… коментирах го и със следящия АГ като той каза да си пия повече вода, билковите таблетки и щом нямам високо кръвно(90/70 е кръвното ми)  да не се тревожа и да повторя нормалната урина след 2 дни отново, както да изчакаме стерилната. Ама се чудя за този белтък, ако някоя от вас е по-запозната да сподели.

# 731
Дами , аз се връщам от трета фетална , и единственото , което притесни морфолога, беше зрялост на плацентата 2 степен .И с близнаците ми остаряваха бързо , та явно е нещо генетично.Трябвало да го следим на 2 седмици как наддава , как са кръвотоците , ама аз си се притесних.
Някоя от вас има ли промяна в зрялостта?

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 18:04 от Marbellaa

# 732
  • Пловдив
Ще сме на море средата на юли.

Моята планцета зрее по-бързо, последния път ми показа "кристалчетата" следящата - нищо притеснително, висока вероятност да родя преди термин както беше с първото.

# 733
Ще сме на море средата на юли.

Моята планцета зрее по-бързо, последния път ми показа "кристалчетата" следящата - нищо притеснително, висока вероятност да родя преди термин както беше с първото.

В коя седмица роди предишния път и сам отива ли беше причината?

# 734
  • Пловдив
В 38г.с. родих, тогава изобщо никой не е коментирал темата. Просто сега попита кога съм родила предния път и на база тази информация и сегашната зрялост го спомена.

Общи условия

Активация на акаунт