Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 200
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Бях на трета фетална, казаха,че всичко е наред за седмицата,но ме притеснява,понеже миналия понеделник на консултацията казаха,че бебето изостава с още 4 дена(до сега през цялата бременност беше с 6 дена,сега го измериха с 10,но и тогава го огледа и каза,че иначе всичко изглежда добре). Сега пак казаха,че расте по-дребно и искат пак след месец да го видят, след като спра аспирина,да не изостане,иначе всичко си е в норма за седмицата,в която е. Другата седмица съм пак при Славов,да видя какво ще каже и той,но хем всичко е наред,хем нещо ме притесняват.

# 706
Бях на трета фетална, казаха,че всичко е наред за седмицата,но ме притеснява,понеже миналия понеделник на консултацията казаха,че бебето изостава с още 4 дена(до сега през цялата бременност беше с 6 дена,сега го измериха с 10,но и тогава го огледа и каза,че иначе всичко изглежда добре). Сега пак казаха,че расте по-дребно и искат пак след месец да го видят, след като спра аспирина,да не изостане,иначе всичко си е в норма за седмицата,в която е. Другата седмица съм пак при Славов,да видя какво ще каже и той,но хем всичко е наред,хем нещо ме притесняват.

В коя седмица си сега и колко килограма го мерят?
То и измерванията доста често не са оптимални , дават отклонения.

# 707
В 32-ра, мерят го 1710гр някъде. То това е,че до сега всички го мереха абсолютно еднакво, но аз съм с по-кусна овулация и е ок,но изведнъж е още малко назад и затова се стреснах. Притеснявам се, понеже сега полрай почивките не приемах съвсем редовно аспирина,но не е като да съм го спряла и се чудя дали ноже и това да е повлияло.

# 708
Gamora, пиеш ли протеин за бременни? В случаите, в които изостава бебето се дава и дали са ти проверили белтъка?
Питам тези неща, защото при мен излезе нисък белтък, бебето е напред и затова лекаря ми сподели каква е практиката и за сега не включваме протеина, но наблягам предимно на яйца-по 3 сварени без жълтъците  на закуска, домашна извара или хубава купена, месо телешко и свинско и ще видим този месец като пускам кръвните как ще са.

# 709
Не съм запозната с пропуска на аспирина , как влияе.Но и аз съм с много късна овулация (на 30-ти ден) и по менструация би трябвало да съм 31 седмица , още на първия скрининг си ми смениха термина , точно както си отговаря бебето и дефакто сега съм си 29 седмица.
Тази която ме следи по ЗК всеки път й го обяснявам и тя все ми казва , това бебе е малко и изостава.Но и феталния и аг ,където ходя в Надежда си следят термина от първата фетална и всичко си е наред.

# 710
На мен ми прави впечатление, че като въведат мерките за формулата за кг, винаги излиза +- 10 дни (май), което ми се струва, че е нормално отклонение
Аз днес отидох за всеки случай на тонове. Докато си лежах една контракция не хванаха, така че това вчера може да от жега/дехидратация или някаква умора

# 711
Да,те го знаят това за овулацията и ми го смятат седмица назад,но сега е повече. Не пия протеин, не са ми казвали,а изследванията си бяха съвсем ОК, единствено имах дефицит за вит. Д и Б12. Дадоха ми направление за нови кръвни,тази седмица ще отида да ги пусна. Но да,доста съм намалила месо,яйца и млечни. Изобщо не ми се ядат напоследък.

# 712
Gamora, кога ще спираш аспирина? На мен ми бяха казали в 32гс, но чета тук, че го спират и по-късно 33-34 гс.

И аз напоследък нямам голям апетит, а и от 4-5 хапки вече ми става тежко.

Да споделя 2 неща, на които доста се зарадвах - намерихме педиатър по ЗК 😊
И мъжът ми сглоби легълцето, next to me, но дървено. Малко ме притесняваше дали всичко ще му е наред защото го поръчах от Германия, щеше да е много сложно да го връщам.
Скрит текст:
.

# 713
Казаха ми 34-та на мен,не помня предишният път кога точно го спрях. Затова да отида в 36-та,за да е минало малко време без аспирин и да видят как е и да знаят лекарите ако има нужда от по-ранно раждане или нещо друго. Направо,уж всичко е наред,но все нещо се филмирам. Иначе най-накрая имам сладки снимки, напомня ми малко на батковците му.
В този ред на мисли,ще споделя колко мил разговор имах с големия батко (на 4г):
Аз: - Много те обичам!
М:-И аз най-много те обичам теб! И тати, и Вики, и бебето! Моето бебе!
Аз: - Не е ли мое бебе?
М: - Не, защото аз си го поисках! Но ще ти давам да го гушкаш! 😄

# 714
Аз съм най-притеснена за шийката , утре на детайлната ще я видят , но тези дни си имам доста стягания, въпреки хапчетата, просто не успявам да почивам.
Вашите шийки как са , имате ли скъсяване , чести ли са ви стяганията?
Това ми е най-големия филм за сега.

# 715
Привет и от мен!
Днес бях на преглед, още е лудница при моя доктор с това местене на кабинета. Записвахме тонове, бебето заспа и го будиха. Сложиха ми ваксината, за момента нямам оплаквания. Имах малко като натиск по време на самото поставяне и после за момент леко като сърбеж на мястото, сега нямам оплаквания. Казаха ми че мога да го охладя като се прибера, не съм се занимавала. Аз днес съм 32+0, като мери главата изчислява 35+ нещо си, казах на доктора, че и това ще е с голяма глава. Той обаче явно много се притеснява от такива коментари да не се плаша и за пореден път ми отговаря, че си е в нормите. Аз не съм се притеснила, просто си е факт, не може всички да сме с големи глави и да излезе бебе с малка. Водите са добре, за шийката не питах специално, сигурно я е премерил, ама аз друго гледах.

И още да се оплача, сутринта се събудих в 4ч със зъбобол. Както си говорихме с майка ми, тая бременност май само повръщане не ме е хващало още.

Гамора, твоите сладури ме разтапят! Пожелала съм си такава връзка и между моите момчета. Иначе и Макси е убеден, че това е неговото бебе.

Имам си направление за представяне в болницата, и час си записах вече там. Имам си и документи за майчинските от здравната каса, малко по малко се задвижват нещата, които подсказват, че скоро ще гушкаме пухкави бебоци.

# 716
В 32-ра, мерят го 1710гр някъде. То това е,че до сега всички го мереха абсолютно еднакво, но аз съм с по-кусна овулация и е ок,но изведнъж е още малко назад и затова се стреснах. Притеснявам се, понеже сега полрай почивките не приемах съвсем редовно аспирина,но не е като да съм го спряла и се чудя дали ноже и това да е повлияло.

А колко трябва да в е тази седмица?
https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/32-sedmica-124
Аз мисля, че е съвсем нормално?!

# 717
Дами, ще ходите ли на море? Обмисляме да отидем за един ден само, ще съм в 33 г.с. и много се чудя. Гледам времето, няма да е много горещо. Смятам да стоя под чадъра и ако ми става много топло да се разхлаждам във водата. Какво мислите вие?

# 718
Ами знам ли, може би другите мерки,изкараха го 16,5 персентил,иначе да,на тегло го докарва явно.
Ние се върнахме от море, аз и с предишните съм ходила и не съм имала проблем,като изключим едно ходене на българското черноморие (небезизвестното Лозенец), което се слави с "чистата" си вода и съответно лепнах ешерихия в 8-ми месец,иначе всичко беше 6. Така че препоръчвам гръцките плажове за бременни Grinning

А колко трябва да в е тази седмица?
https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/32-sedmica-124
Аз мисля, че е съвсем нормално?!

# 719
  • София
Дами, ще ходите ли на море? Обмисляме да отидем за един ден само, ще съм в 33 г.с. и много се чудя. Гледам времето, няма да е много горещо. Смятам да стоя под чадъра и ако ми става много топло да се разхлаждам във водата. Какво мислите вие?
Аз мисля, че абсолютно нищо няма да стане, ако ще и за месец да си на морето, стига в най-големите жеги да си на хладничко в хотела.

Общи условия

Активация на акаунт