Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 718
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
За 2-ро не знам, не съм попадала на такава статистика, тук в провинцията статистиките не са много застъпени явно Laughing
Но имаше статистика за  1-во класиране - за трите приемливи за нея паралелки съответно 308, 312, 371. Има и една по-компромисна с 254, но засега не е в полезрението й. Аз и затова толкова не се притеснявам, всичко над 80т по МАТ и 60 по БЕЛ би било достатъчно. По БЕЛ годишната оценка ще е 5.
А на някой дали му се занимава да обясни на две на три защо е по-ориентиращо да се гледат баловете на приетите на 2-ро класиране?
При вас незнам дали има значение след като на 1во класиране най-желаните паралелки са 308 бал. Но когато има висок бал винаги се гледа 2ро класиране, защото може да има падане на бала с 5 точки примерно, а това са много точки. Като се замисля може и с много да падне при вас на 2ро и даже да стигне 254 бал, който ви е резервен...  В кой град сте? Може да поровим за 2ро класиране.

Аз се замислих за тези ориентировачни балове за които се писа в темата.
Някой ги прави след 1во класиране или преди 1во класиране?
Защото след 1во за 2ро незнам дали има полза - нали не може да се променят желанията. Но ако е преди 1во ще е много полезно... Обаче как ще предвидят за паралелките със сменено балообразуване?
Примерно за НПМГ физика - паралека която го интересува наборът, балообразуването е сменено и аз идея си нямам какъв би бил балът.

# 211
Да, хубавото при нас е, че наистина 5-10 точки не играят решаваща роля. Средноголям областен град. Аз затова се чудя защо истерията по допълнителните уроци е широкоразпространена и тук след като е очевидно, че тези резултати са постижими и без някакви кански усилия. Но..имали бОл пари - дали Laughing

# 212
Рали, и аз съм в средно голям областен град. Ако целта на детето е училище с минимален бал 300-320, то и само подготовката в училище трябва да е достатъчна, да. Но ако целта е бал 420+ може би си струва допълнителните уроци. Все пак в училище може да няма специализирана подготовка или допълнителни часове. Деца, които не гонят свръх резултати също имат мечти и, за да ги постигнат се нуждаят от допълнителни знания

# 213
Тук при нас такъв минимален 400+ просто няма.

# 214
  • European Union
Рали, и аз мислех, че няма нужда от уроци, все още мисля така де. Но тя се тръшна, че сме безотговорни родители. Всичките й приятелки ходят на уроци, само тя в групата на слабаците. Записах я на школа за нейно спокойствие, но на пробните не ходи.

И при нас такива космически балове няма. Разбира се, че има 400+ максимални, но минималните падат до 300 и нещо.

# 215
МГ при нас държи високо ниво, особено и както намалиха преди няколко години паралелките. Езиковите и ПГИУ са с минимални балове над 300

# 216
Да, хубавото при нас е, че наистина 5-10 точки не играят решаваща роля. Средноголям областен град. Аз затова се чудя защо истерията по допълнителните уроци е широкоразпространена и тук след като е очевидно, че тези резултати са постижими и без някакви кански усилия. Но..имали бОл пари - дали Laughing

Да и моят син постига тези резултати без усилие и не бих го пращала на уроци. Може децата които ходят на уроци да са далече от тези резултати и затова

# 217
Рали, тук можеш да видиш четирите класирания за всяка област - минимални и максимални балове за всяко училище, паралелка, за момичета/ момчета
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

# 218
  • София
Моята претъркаля таблицата за 15 мин. и си избра паралелка с гръцки някъде в Илинден. Съобщи го, докато говорихме със сестрите й, които я овикаха една през друга. Размениха си любезности, подви опашка и дойде с една паралелка в НСФГ бизнес/предприемачество с испански. Sunglasses
След 8 г. в Шилер не ще да чуе за немски. Френски и руски - тоже. За АЕ е склонна да помисли, щото си прави тънки сметки, че ще й е лесно, но основно я влече към испански и италиански.
Днес ударихме сериозно забавление с яйцата. Приложихме яко много техники, а тя и декупаж. Баща й тури край на купонЯ, като обяви, че е гладен. Blush

Последна редакция: чт, 02 май 2024, 19:39 от bibi

# 219
Ха, и моята казва, че иска да учи испански, но има половин клас в езикова гимназия и за там й трябва бал над 360-370 и няма шанс да я огрее. Иначе цял континент говори испански, сигурно ще е перспективно.

# 220
  • София

Защото след 1во за 2ро незнам дали има полза - нали не може да се променят желанията. Но ако е преди 1во ще е много полезно... Обаче как ще предвидят за паралелките със сменено балообразуване?
Примерно за НПМГ физика - паралека която го интересува наборът, балообразуването е сменено и аз идея си нямам какъв би бил балът.
Някой ги прави веднага след излизане на резултатите и статистиката - далеч преди първо класиране. Но могат да се направят само за паралелките с балообразуване 2хБЕЛ+2хМАТ. За другите просто няма такива данни в статистиката.

# 221
Санака, само за София ли са тези прогнозни балове?

# 222
  • при моите любими
За 2-ро не знам, не съм попадала на такава статистика, тук в провинцията статистиките не са много застъпени явно Laughing
Но имаше статистика за  1-во класиране - за трите приемливи за нея паралелки съответно 308, 312, 371. Има и една по-компромисна с 254, но засега не е в полезрението й. Аз и затова толкова не се притеснявам, всичко над 80т по МАТ и 60 по БЕЛ би било достатъчно. По БЕЛ годишната оценка ще е 5.
А на някой дали му се занимава да обясни на две на три защо е по-ориентиращо да се гледат баловете на приетите на 2-ро класиране?
При вас незнам дали има значение след като на 1во класиране най-желаните паралелки са 308 бал. Но когато има висок бал винаги се гледа 2ро класиране, защото може да има падане на бала с 5 точки примерно, а това са много точки. Като се замисля може и с много да падне при вас на 2ро и даже да стигне 254 бал, който ви е резервен...  В кой град сте? Може да поровим за 2ро класиране.

Sanaka ги прави. Недей да скромничиш. Аз много разпитам на тях. Те ми бяха ориентир преди две години. Правят се само за училищата с балообтазуване 2+2. За вариант 3+1 няма прогнози. За НПМГ е изключено да се направи.

# 223
  • София
Аз правя за София. Иначе могат да се направят за всяка област, която публикува статистика за успеваемостта и справка с минималните балове.

Последна редакция: чт, 02 май 2024, 15:44 от sanaka

# 224
На sanaka прогнозните балове миналата година бяха едни от най-точните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт