Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 43

• 22 388
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Най-красивата страна
Динара е арабско име и означава ,,скъпоценност,,

Бленика е ето това растение. На български -буника,черна попадийка.Има красив цвят,но е много отровно.

Аля
Етел-с бг фамилия
Русалка
Тоска
Въчка
Канушка
Стоица
Руен
Ламбриян
Сребър
Наси-това е цялото име
Кристел
Златна

И моя фаворит Викрела.
Радин
Христилина

# 706
  • Пловдив
Има и поетеса от миналото с псевдоним Бленика, а може да се свърже и с "блян" - мечта.

# 707
  • София
Брика
Черна
Валкирия Христова
Цанна
Витиня
Маруца
Ланка
Зайо
Христелин
Нелин
Тройко
Бажан

# 708
Е, не. Зайо и Тройко? На някои родители трябва да им забранят да дават имена на децата си и служителите да ги именуват служебно, сигурна съм, че ще носят по-нормални имена.

# 709
  • Пловдив
Родителите на Валкирия сигурно са почитатели на Вагнер.

# 710
  • Sofia
От фб една Пагане,с обикновена бг фамилия.

Димитрин

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 17:56 от Doli

# 711
  • Пловдив
Явно да, почитатели на Вагнер. Не я разбирам аз тая работа (не почитателството, кръщаването), ама поне детето ще има уникално име.
Пагане - същата работа. Тия на Вера Мутафчиева ще да са почитатели.
_____
Офтопик. "Валкирия" в един друг форум стана синоним на нещо като хаос и бъркотия, откак една потребителка погрешно го употреби в тоя смисъл, не знам с какво го обърка, може би с "вакханалия".

# 712
  • Пловдив
Пагане е героиня от романа на Вера Мутафчиева "Предречено от Пагане", който става после основата за филма "Хан Аспарух". Името е на любимата на Аспарух, противоречиви са мненията дали е исторически вярна или измислена.
Има и български хан Паган.

Валкирии в скандинавската митология са войнствени девици, подчинени на Один. Нямат нищо общо с вакханките - жени от древногръцката митология, които участват в оргии.

# 713
Е, не. Зайо и Тройко? На някои родители трябва да им забранят да дават имена на децата си и служителите да ги именуват служебно, сигурна съм, че ще носят по-нормални имена.

Зайо вероятно е от ромски произход

# 714
  • София
Зайо и Тройко са двама братя, мноооого въразстни познати на бабя ми. Зайо е на около 90, а Тройко на около 86, съпругата на Зайо се казва Вълкана.

# 715
Белатрикс Ноа Илия Златева- току що го прочетох.Детето е шампион по ментална аритметика, имаше и снимка с идентификационна карта с изписани имената на участник в състезание.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:50 от боботоо

# 716
  • Пловдив
И аз съм я срещала - докато търсех резултатите на дъщерята в математическо състезание. Разбира се, по същия начин я изтипосах тук. Wink

# 717
  • Пловдив
Аз пък я изтипосах след четене на класация за вокални изпълнители на детски конкурс Simple Smile

# 718
Аз пък я изтипосах след четене на класация за вокални изпълнители на детски конкурс Simple Smile

И в други конкурси има участия и победи.
На мен ми харесва и звучи оригинално.

Само Хърмаяни не сме срещали, май Wink. Може би защото няма съкратена форма))

# 719
Как да няма -  Хърми, Мани, Хъни...

Общи условия

Активация на акаунт