Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 43

• 23 209
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Милан? Че какво му е?

# 466
  • Крайбрежен район
И на Радин също.
За Нивата иначе нямам думи.

Стеля
Влада
Иванелия
Иванета
Добровеста
Веляна
Танитта
Ларсин
Румил

# 467
Чиара
Констанса (срещала съм го само като Констанца)

# 468
  • Замък сред облаците
Чиара е лош прочит на италианското Киара предполагам?

# 469
Не мога да отговоря Simple Smile
За мен е поредната хрумка на неразумни родители.

# 470
  • Sofia
Вардарина

# 471
  • Най-красивата страна
Нива и Танитта са моите фаворити.

Веляна и Добровеста са стари славянски имена.
Чувала съм Велена
Констанца ми харесва.
Констанса може би е побългарено Констанс
Хубав -дано да е хубав наистина
Стеля-какво му е на Стела?

Ставрина

# 472
Тиара, с бг през име и фамилия, на 12г

# 473
За мен Радин е несполучлив мъжки род на Радина, Милан си е град в Италия/отбор и ми е странно малки деца да ги кръщават така.

Идвам всъщност с една Шанел, тийнка.

# 474
  • Пловдив
Цитат
Милан си е град в Италия/отбор
Сериозно? Значи прадядо ми е град в Италия/отбор, един бивш колега и той.
Името МилАн е старо популярно българско име, а на града на български му викаме Милано, всъщност май и италианците като цяло му викат така.
И Елена е град, това откога значи, че не е име?

# 475
Да не говорим за столицата София и често срещаното при децата София.

# 476
  • Пловдив
Цветонина - от листите за изборите, и един с бащино име Маркос - този последният е от муцуните национално ниво, разхвърляни по водещите места на листите из страната.
Имаше и друг с бащино име Валерий, но там шантавото е образуването на бащиното, не самото име на бащата, нищо, че аз и собственото повече го харесвам без -й.
Също Жанко и един с бащино Будьони, но май и друг път съм срещала лично име Будьони.

Скрит текст:
Дотук, докъдето чета, не познавам никой местен от тия листи. То и в предишни години така, максимум един-двама от всички, и те, разбира се, не влизат в парламента.

За евроизборите едно бащино име Маленков, но подозирам, че някога Маленко може да се е срещало, подобно на Малчо и т.н. Всъщност в Пловдив имаше един, който почина, по медиите го пишеха нещо като лидер, доайен или просто лице на рокерската общност в града, Малено му викаха, но по паспорт мисля, че беше Маленко. Кандидатът от изборите обаче не знам дали му е син, или просто баща му му е бил адаш.

Едно бащино Устиянов.

Ермина и Гънчо май са отбелязвани. Бях чувала Гънчо Прасков, тоя е Гънчо Гънчев.

Диан-Александра Ришард-Василев, така изписано, с тиретата - на това лице не мога да му отгатна пола (залагам малка сума на женски), не съм сигурна и кое е бащиното му име - Ришард, Александра, или няма такова.

Адиел - жена.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 10:08 от Магдена

# 477
Маркос за бащино име не е чак толкова нелогично. На времето имаше доста кубински студенти. В испаноезичния свят последно се дава майчината фамилия.
Така например София Иванова и Маркос Кастанета ще имат дете
Иван Маркос Кастанета Иванов/-а, което побългарено става Иван Маркос Иванов.

# 478
  • Пловдив
С българско фамилно беше - Иван Христанов. Мисля, че няма кубински произход. Но да, обяснението, което даваш за българско фамилно име при Маркос, е принципно възможно.

# 479
Напълно възможно е бащата да е със смесен произход, ако е роден 80-те години. Или дори да е роден в Куба от българи, работещи там по него време. Познавам такива.

Общи условия

Активация на акаунт