Диета! Оточен целулит!

• 1 933
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, знам че тук се пише за всякакви и различни диети, на кой помага, на кой не... Но...
Искам да отслабна с 15 кг. за месец и половина, коя диета е най-подходяща за този срок и тази цел, другият проблем е, че задържам много вода и имам страшно много целулит, който се води оточен, имам го на дупе, бедра, отпред бедрата и дори под бедрата (свивката на коляното) много е и е ужасен.
След хормонални проблеми от много стрес качих и сега е някакъв ужас.
Искам съвет и за диета и за целулита, без скъпоструващи процедури.

# 1
Рязко сваляне на килограми не е препоръчително, но за целулит мога да дам препоръка: силно ограничаване на солта, яжте храни, които действат диуретично. Никакъв алкохол, максимум чаша кафе, много чай, пресни плодове и зеленчуци, от време на време - смути, но не плодови сокове, а смлени цели плодове с добавки.

Също така си изследвайте нивата на желязо, минерали и пр в кръвта. Имала съм целулит два пъти - малко по време на бременността и изненадващо се появи преди около година, когато се оказа, че страдам от дефицит на желязо. При дефицит на някои витамини и минерали обмяната на веществата се забавя.

# 2
За целулита мога да кажа, че и аз съм много зле. Стои на кожаа като на дупки и болезнен на пипане. От Март месец до предната седмица ходих веднъж седмично да посвикна с болката. Почнах да ходя вече два пъти седмично и се надявам да с поизчисти по-голямата част до морето ни през Юли месец.

# 3
  • София
Целулита е свързан с начина на хранене,хормони и движение  От менюто се изхвърля всичко, което задържа вода -сол, въглехидрати,чипсове и боклуци.Препоръчват се без въглехидратни,палеодиети,монодиети.Всеки трябва да намери своя начин на хранене.Без движение не очаквайте чудеса.Детокс на организма също добре се отразява на целулита.Детокс се прави с лишаване ,химията, която рекламират по медиите е за вземане на едни пари.Има много информация за методите за детоксикация.В сайта Земя на заем може да прочетете.Минди Пелц е авторка ,написала няколко книги за влиянието на храната върху нивата на хормоните.За това се сещам към момента.Основното е детоксикация на организма и лишения .Едно парче няма да навреди е израз, който трябва да забравите! Успех!

# 4
По принцип 15 кг за месец и половина е доста..
Детокс режимът(плодовото-чаеното гладолечение) на Лидия Ковачева сваля килограми... възможно е за 2 седм/ 20 дни по режима да свалите 15кг... но трябва да се прави правилно и после внимателно захранване.. ако захранването не се направи правилно може да има сериозни, дори смъртоносни последствия.

# 5
Толкова килограми трудно могат да се свалят за такъв период така, че това да не навреди по някакъв начин на организма. Не ви съветвам да правите силно ограничаващи диети или детокси - организмът сам си се пречиства чрез черния дроб и няма смисъл да го изтезавате. Препоръчвам да се консултирате с добър диетолог и като цяло човек, който ще ви даде правилните съвети за вашите конкретно състояние и цели. В крайна сметка здравето мисля, че е най-важно.

Относно целулита - поне 2л вода на ден, намалете пакетираните храни, снаксове и т.н. + ръчни масажи и със сигурност ще видите резултат.

Общи условия

Активация на акаунт