Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

• 85 873
  • 1 974
  •   1
Отговори
# 225
Мисте,изтръпнах снощи,като те четох.Но си мисля,все пак по-добре,че е бил пръст,а не друга част от тялото.
Снощи вадих кърлеж от Шефа 🙄.За сефте видях на човек това нещо.Малко перипетии имахме,но всичко, засега,приключи добре.
Зле ми е още,дано най-накрая започне да действат тия илачи,че само филми си вкарвам.
Яйца само боядисах, следобед отиваме на готово.Е,агнешко няма да има,но поне ще сме на чист въздух.

# 226
Аууу, Ренко, гадост…Много ме напрягат тия гадюхи.

# 227
Уинди, да спира каръшката серия! Яйцата обаче са се получили много хубави.

ММ снощи ме ядоса. Изрично му бях казала да не споделя нещо свързано с мен на родителите си и снощи със смях гледайки ме в очите го каза. Не е кой знае какво, но фактът, че не ми зачита границите ме вбесява.
Сега съм го натирила да иде сам в парка с малкия, за да си направя козунаците на спокойствие.

# 228
  • София
Рен, изтръпвам само при мисълта за кърлеж. По кой метод го извади? С пинсета? Памук със сапун? Или друго? Всяка година като започнат кърлежите гледам инфо в интернет, за да съм подготвена, ако се случи и като знам каква съм паника, накрая сигурно ще я замъкна някъде да й го вадят, та язък ми за информирането.

# 229
С пинсета право нагоре.Като че ли беше останало хоботчето,та продължих известно време да го "изтезавам".Препотихме се няколко пъти,и накрая Скъпия звънна на роднината медик.Дойде въоръжен със стерилни игли и лупа,но нямаше нищо 🙄.Сега няколко дни на дезинфекция и компреси с ихтиол.Ще търся да взема комплект за вадене на кърлежи,другия път да съм по-подготвена.И литри репеленти 🤐

# 230
  • sf
Боядисахме яйцата, станаха бледи. Догодина ще пробвам с натурални средства. Имаме и пъдпъдъчи, те са много сладички. В баничарницата нямаше готови козунаци, а не ми се чакаше, за това взех козуначено руло с мармалад. За вечеря ще правя канелони с агнешки кебапчета 😃

# 231
Добри, козунака не го намирам, ще потърся довечера пак.
Великденските сладки са тези

Скрит текст:
Традиционни великденски сладки

300гр масло
250гр захар
2гр мастиха
7гр махлепи
200гр сок от портокал
1с.л. коняк
ванилия
2 жълтъка
Настъргана кора от 2 портокала
100мл прясно мляко
900гр меко брашно
1 щипка сол
1 к.л. бейкин паудер
1 к.л. сода
1 жълтък за намазване

В купата на миксера разбъркваме захарта с маслото за около 3-4 мин.
В хаванче счукваме мастихата с малко захар и оставяме настрани.
Спираме миксера и добавяме останалите съставки, като за най-накрая оставяме брашното със смесените в него сода и бейкин. Бъркаме докато се получи меко тесто и оформяме в желаната форма. Намазваме с жълтък.
Печем на 180гр върху хартия за печене за около 20 мин.

Последна редакция: сб, 04 май 2024, 13:19 от Princess Sissy

# 232
  • София
Рен, аз миналото лято си купих тази "пинсета" от Декатлон. Само информативно я показвам, не те агитирам, говорим си. Не съм я ползвала и дано не се налага, не знам върши ли работа. Стои ми в дамската чанта и не заема никакво място. https://www.decathlon.bg/p/334471-191630-pinseta-za-vadene-na-ka … &objectID=4340381
Преди това минах през аптеката и ми предлагаха някакъв комплект за почти 30 лв. Вярно, имаше дезинфекциращ препарат, марлички и не знам още какво , но реших да пробвам това.
Иначе съм чувала добри неща за комплектите от Лидл, но не са постоянен асортимент и аз не намерих от тях.

# 233
  • София
Леле Мисте, сега видях. Добре че на главата не и е паднало.
Кърлежи с пинцета, внимателно без да стискате, за да не се откъсне.

# 234
  • sf
Ей ги и моите Яйца 🙃
Скрит текст:

# 235
Донси, чудни са! Как направи това синьото?

# 236
  • София
Донси, страхотни са. Как ги вапца?

# 237
  • sf
С кухненска хартия, увивам яйцето и отгоре капя боя, така постоява и като развия е такова шареничко. Става мазаляк, ама ползвам ръкавици.

# 238
  • София
Аз така с памук правя, но твоите са като рисувани. Ние сме без яйца и козунаци. Великден преди месец празнувахме, но и тогава така. Ни брашно, ни яйца, ни захар ни мляко мога да ям 😕. Виж, агнешко ще похапнем.

# 239
  • Варна
И при мен белите яйца станаха бледи и на петна. Съвсем горещи ги слагах в боята, но сякаш имат някакво покритие, което я отблъсква. Опитах да шаря, то - боза. Simple Smile Единственото кафяво си хвана много добре от червената боя. Карай, шаренко да е.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт