Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

• 85 876
  • 1 974
  •   1
Отговори
# 255
Попи, аз ги чакам да поизстинат малко, не ги охлаждам.

Тях не съм ги почвала още даже...

# 256
Много хубави яйца, браво на майсторките! Моите са съвсем обикновени, за първи път станаха по-ярки, обикновено все тъмнички ги правя.
Курабиите на Ули същите като на баба. Върна ме години назад Heart
Мьос, как е татко ти?

Много депресивно при мен, вали и не спира.

# 257
Мьос, кажи и ти сега за яйцата. Много ми харесват.
Трябва ти креативна девойка в настроение (ти си имаш две), яйца, бои и флумастри. И една проста джаджа от някой детски магазин, която да върти яйцата. Десетина евро в амазон или ибей.

Бърд, дава наставления и регулира движението в къщи. В настроение, в движение и в кондиция. Къса ми нервите и ми сгрява сърцето.

# 258
Занесох от дробсармата на ММ, да я опита...
"...мрън... много малко ориз... мрън... много силен вкус на дроб... мрън... и лук не виждам... мрън... и оризът виж как се е разкашкал... мрън... "
Ма да си мрънка. На мене ми е супер вкусна.

# 259
  • тук и там
Попи, не ги охлаждай-изчакай сами да поизстинат. ММ и той ме накара да ги сложа в студена вода, защото по-лесно се белели след това, но специално прочетох указанията на боята за яйца, и там пишеше яйцата да са топли-добре,че не го послушах. Поне на моята боя така пишеше де, може и да има различни..

И моите баби правеха курабии на Великден. Супер бяха-но по спомен ги правеха с мас, и май амоняк.(амонячна сода май беше).Никога не съм правила аз. Може следващият Великден пък това да пробвам да направя.Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 май 2024, 17:48 от Кайсия

# 260
  • София
И аз мислех да правя курабии, но без амонячна сода, защото на Пантата няма да й допадне дъха й. Обаче не остана време почивните дни. Ще се пробвам евентуално в понеделник-вторник, че днес и утре съм на работа .

# 261
Ех, Ули, къде ме върна... ❤️
Скривате ми шапката с яйцата си! Всичките са много хубави.
Ми пак не ми стана козунака по другата рецепта на Ваня Джорджевич. Отказвам се да правя козунаци по нейни рецепти (всичко друго от нея ми се получава страхотно). Сега ми втасва вторият по рецептата, която си знам.
Да ме пита човек защо меся толкова козунаци, при положение, че дори не ги обичам.

# 262
Кайсия, не ги полях със студена вода, отказах се.

Обаче миналогодишната ми боя е една от най-добрите пастелни бои, които съм ползвала. Жълтото явно съм го оползотворила тогава, защото имаха само 4 цвята от 5:

# 263
Миднайт, искара ми акъла !
Толкова много яйца с емблемата на Субару и се зачудих какво става. Добре че Павката и Ена изясниха положението.
Виждам, че обществото обре се справя за празника.
Гледам курабийки има, и козуначец, и дроб сърма .... браво на вас !

# 264
  • Варна
Прелест, прелест, нямате представа колко ми е кеф да гледам снмките! И яйца, и курабии, и хубави деца Two Hearts

При мен тестото е омесено и прибрано в хладилника без една малка част и стискаме палци сега да не го окепазя. Simple Smile

Стискам палци и на всички козунакоправещи Flowers Four Leaf Clover

# 265
  • тук и там
Дорче,козунака сега ли да го пека или да сложа тестото в хладилника.Ако го изпека сега,утре мек и хубав ли ще е,и да го завивам ли с нещо?Аз не знам дали въобще ще стане,ама да питам ..Blush

# 266
  • sf
Ей ми канелоните. По-вкусни са отколкото изглеждат.
Скрит текст:

# 267
Ако направя и курабийки и ще се затъркалям!
Панди,амонячната сода се усеща докато се пекат, после -не. Моята рецепта за курабийки от тефтера на мама е точно с амонячна сода.Много вкусни стават.
Изписали сте ги яйцата, браво на вас! Когато децата бяха по-малки си играех повече. Сега гледам да е по бързата процедура.
Построих комунизма, делегирах на тийна да прави пилешки хапки с корнфлейкс и кротувам.
Мързелче, я му пренастрой чакрите!

# 268
Обявявам всички козунаци, даже и непоказаните за грозни. Ще дам адрес, да се отървете от тях. 😋 Тая година ще минем без домашен козунак. Домашните не са очаровани. Яйца боядисвах онзи ден в червено само. Станаха розАви. Хазяйката ни е оставила червени.
Днес беше доста хладно, дъжд валя, но успяхме да се разходим.

Скрит текст:
Дребни рози, много ароматни
Малко от музея на маслините и зехтина

И обядо вечерята

# 269
  • тук и там
Да се поФаля-за първи път ми станаха козунаците,че и на конци.. Много съм доволна от себе си.
Скрит текст:
Изядохме малкият, не беше много сладък обаче.
Големият е с шоколад,надявам се да е по-сладък.

Последна редакция: нд, 05 май 2024, 09:23 от Кайсия

Общи условия

Активация на акаунт