Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

• 85 879
  • 1 974
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Уинд, аз винаги съм усещала амонячната сода, дори и при яденето. На мен не ми е пречела, дори в детството, когато я намирах за по-неприятна, но пък съм добро прасенце за разлика от Пантата и съм сигурна, че тя ще я усети и няма да й допадне. Така че, амонячна сода няма да слагам. Но, при добро стечение на обстоятелствата, курабии ще изпека още понеделник или вторник да се радва детето.

Кайс, браво! Чудно изглеждат!

Последна редакция: сб, 04 май 2024, 20:51 от Pandachina

# 271
Гледам курабийки има, и козуначец, и дроб сърма .... браво на вас !

Моята лепта към трапезата е морковен кекс, залят с глазура от бял шоколад и поръсен с наситнен шам- фъстък. Grinning

# 272
А моята лепта към трапезата е скромната ми личност, въоръжена с апетит и подход към мръвка и сладко Wink

# 273
Панди, ти си направи курабии без амонячна сода, ама ако искаш да ти пратя от моите да ги пробва Пантата.
Аз от години не ям и нямам никакъв спомен усещала ли съм я или не. При печене е осезателна определено.

Яйцата голяма греда, половината или повече от половината спукани, боите едни никакви, ама квот такоа Simple Smile стига толкоз.

Пускам една снимка за отчета, че само заради него ги снимах изобщо Simple Smile
Скрит текст:

# 274
  • Пловдив
Аз утре ше покажа мама кво е боядисала..аз съм пас. И свеки имаше готови.

Ре, аз пък си мислех, че по главата можеше и по-леко да е предвид, че няма да е от такава височина...ама то за милиметри да не е върху пръста, ама а де...
Днес като и сменяли превръзката вика, че видяла целия пръст в шеф и кройка Confused Боли, ама тя е герой!

Ренко, мани...и при вас екшън.

При нашите сме. Вече по леглата. Утре пак агнешко Head Band

# 275
Замесих козунака, ама тая Джорджевич е егати вълшебницата. Това тесто с толкова малко брашно, стана малко по-гъсто от тесто за гофрети. Joy Нула шанс някой, скаран с тестата, като мен, да го доомеси. Сега втасва, да видим. Конци не чакам. Ще се радвам поне с консистенция на хляб да стане.

# 276
  • France
Наспорт с конячец.

Още в четвъртък спазихме канона с яйцата
 Исках днес втора серия, че малко оцеляха при варене, но всички бяхме гроги. И утре на пук на традициите ще боядисваме пак Joy Татко нямаше да позволи, но мама каза, че след като сме направили червеното за Богородица вече сме свободни и можем да го приемем като труд и техника за хлапетата. Времената се менят.

# 277
  • Пловдив
Фил, тук ли сте?

# 278
  • France
Не, във Франция сме си.

# 279
  • Варна
Дорче,козунака сега ли да го пека или да сложа тестото в хладилника.Ако го изпека сега,утре мек и хубав ли ще е,и да го завивам ли с нещо?Аз не знам дали въобще ще стане,ама да питам ..Blush

Кайс, извинявай, чак сега виждам. Ама не знам отговора Simple Smile На мен ми е за пръв пъ да оставям тесто да нощува в хладилник. Иначе целта е точно такава, утре да ги изпека преди обед и да са съвсем пресни за обедните гости.
Иначе е хубаво тесто, на-доброто към момента при мен. Срязахме този първия, който втасва на стайна температура. Останалото тесто пълни купите в хладилника. Дано не хвърлям утре...
След мъничко ще се редактирам със снимка.

ПП ето, то май всъщност конците му нямат търговски вид, но е идеален на вкус и съвсем въздушен, което успявам за пръв път Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 04 май 2024, 22:23 от Dorchester

# 280
Затворете добре тестото, ако ще нощува в хладилника, за да не ви избяга през нощта. Че аз едно тесто на мекици го гоних веднъж по рафтовете.

# 281
Христос Воскресе!

Някой ще ми обясни ли модата в полунощ да се прави заря?! Това от прогресивния ни дядо Николай ще да е. Модерни времена настанаха.

# 282
Христос Воскресе.

Изпече се и втория козунак. Естествено документирах всичко, не за да качвам във фб, а тук! 😄

И издънката от по - рано

Кайсия, козунаците ти изглеждат страхотно! Впрочем, един трик за по - сладки козунаци е да сложиш допълнително течен подсладител.

# 283
Христос Воскресе!

Козунаците ми станаха пълен провал.

# 284
  • София
Радвай се, няма да надебелееш.
Христос Воскресе.
А аз се събудих от хъркане,

Общи условия

Активация на акаунт