Искам да кажа... (218) през МАЙ 2024

• 40 150
  • 809
  •   1
Отговори
# 675
Пътува от 18-годишна сама в Европа.....
Друго поколение....
И до родител е. На бас, че Митко няма да го пускаш така. Казвам го с най-добри чувства.
Изпуснах всички рожденици, да са здрави!
Ние го закъсахме здравословно. Дребен е с начална фаза на пневмония, аз съм с адски болки в гърлото, а утре пътуваме за Атина. 😶🙄
За диабета и инсулина нищо не знам, но си спомням, че Алечка ядеше пържоли и се бореше с него.

# 676
  • София
Добро утро!
Бубе, дано намериш правилния начин за теб!
Все повече хора май вече имат този проблем.
Али, ти запазваш ли резултатите като спреш с този начин на хранене?
Аз преди години практикувах и се чувствах супер тогава. После обаче заради бъбреците спрях.
Лято, дано се преборите бързо с болежките и да пътувате безпроблемно!

# 677
Роди, да. Последната година заради лекарства и свинщина качих 10 кг, но здравословно нещата са ок.

но си спомням, че Алечка ядеше пържоли и се бореше с него.

И сланина 😁
Оздравявайте!

# 678
Жаки съм запомнила със сланината 😁

# 679
  • Germany
Добро утро!
Бубе, не съм специалист, но мисля, че нещата при теб са хванати навреме и с подходящата диета ще имаш добри резултати.
Лято, да се оправяте бързо!
След малко будя малкият и тръгваме. Не можах да спя добре и не знам как ще изкарам днес, но трябва да се напъна, защото детето се вълнува супер много и надали си представя как спим в хотела Simple Smile Пожелайте ни хубаво време и късмет.

# 680
  • На брега на реката
Благодаря за съпричасността, момичета.

Пия добавки за КЗ и Инсулин, но май не ми влияят особено. Харесвам НВВМХ и съм го правила, но в моя случай заради щитовидната, не бива да е много рестриктивно.
Започвам го от днес.

Глюкозната я бях чела, но май ще трябва пак да я прелистя.
Опасявам се, че ендото ще настоява за метформин, а аз не искам да пия. Преди време ги пих 4 години и файда йок  и ги спрях.

Взех си и книгата на Минди Пелц "Лечебно гладуване за жени" и много ми допада, но ще е за по-натам. Има и нейни видеа с ръководства в Тубата, но за който знае език. Аз съм пас тука.

Абе, започва неравна битка. Дано изляза победител!

Мони, весело изкарване и ще чакаме снимки!

# 681
  • Canada
Добро утро!

Бубе, ако правилно помня си с Хашимото? На твое място последното,което бих опитала е гладуване и НВХ. Глюкозата революция работи при здрави хора и е ок да се ползват хаковете инцидентно. Щитовидната не обича глутен, но има нужда от въглехидрати.

Аз бих заложила на оптимизиране на щитовидната, черен дроб и храносмилането. Но нека доктора се произнесе.

Ако искаш припомни ми на лични какви добавки пиеш за КЗ и инсулина.

Тук нещата са обяснени пределно ясно. Това е докторката, която потвърди всичко което знаех, че ми има последните 5 години, а куп нейни колеги твърдяха, че нищо ми няма.

https://youtu.be/BO0g-wg4CwE?si=DxiWxj-ZBotEp3zr

Нямам търпение да свърши май, обикновено ми носи хубави емоции, тази година е ад 😕 Започвам и нов колега да обучавам ...

# 682
  • Бургас
Лято, стискам палци за бързо оздравяване и приятни разходки из Атина!

Мони, моите домашни котки, особено баща и дъщеря, точно така си представят пътуванията, да ми дремят по стаите. Да сме на почивка, добре, ама сме тръгнали на екскурзия и да ми кЕси някой в стаята до обед, твърдо не.

Бубе, вярвам, че ще се наредят нещата при теб! Flowers Four Leaf Clover

Боби, Марти прибра ли се успешно в Германия?

Днес е тържеството за завършване на градината, нищо че официално са до петък. Стискайте палци да няма дъжд и всичко с организацията да мине добре, че в последния момент се наложи аз да го играя организатор, защото не успях да си държа езика зад зъбите до последно. В повечко ми дойдоха изхвърлянията на тройката.

# 683
Добро утро!

Бубе, стискам палци да намериш правилния лекар и лечение 🤗.

Мони, приятна почивка на вас ☀.

Лято, оздравявайте бързо!

Селесте, да мине без дъжд тържеството! На колежката детето и то завършва градина и като видях какво изхвърлене е било и при тях… За подаръци на госпожите златни гривни и гифт карти от по 400 лв, отделно подарък за градината и естествено за къде без тоги 😃.
Кой знае какво ни чака и нас, поне в яслата го нямаме това.

# 684
Аз само да кажа, че никога не съм правила супер стриктно НВ ВМХ. Т.е не съм спирала въглехидратите напълно. Ядях картофи (обожавам), плодове, кафето си го пиех със захар, някой друг сладолед. Не ядях тестени и сладко, ама те така или иначе ползи не носят никакви.  И строго следях наистина мазнините да са повече от протеините.

# 685
Лято, оздравявайте!
Селесте, никакъв дъжд днес при вас!

# 686
  • Бургас
Бел, горе-долу описваш групата на малката ми племенница. Там и за екскурзии имало предложения. Не знам, не знам...

# 687
Бубе, дано нацелите правилен режим!
Лято, оздравявайте!

Ужас. Не ми се мисли, ако сега сме в градината. От време на време ми се налага да взимам малката племеница и не знам как ги изтрайвам.
Като завърши малката и ние имахме подаръци. Мнозинството искаше да вземе на госпожата
Скрит текст:
вибратор
, ама без батерии, че да се мъчи. Смятайте ... Joy Joy Joy

Ама тези всенародни тържества, които организират сега ми идват в повече.

Скрит текст:
В наша защита след няколко години я уволниха, оказа се че е залепила устата на дете с тиксо. Явно лудостта ѝ беше прогресирала Sad

# 688
И моите 5 цента за проблема на Бубка.
Скрит текст:
Написах вече, че са изменения от възраста и смятам, че с хранене могат да се вкарат в норма нещата.
Каква е е идеята. В течение на годините клетките ни губят способността да разпознават количествата храна. например на една ябълка реагират като на 5 кг и отделят инсулин като за 5 кг. И организма се вижда в чудо. Идеята е да рестартираме клетките. Да ги научим отново да разпознават. Как става това? описвам метода май- основно: минава се само на протеин, дали чист или под друга форма, зависи от съответната система. след определено време, започва това, което аз наричам "захранване' т.е. въвеждането на различните продукти (прилича на захранване на дете).
сега и моята история. Родих на 40, детето ми е в резултат на Инвитро. След раждане бях диагностицирана с Хашимото. Успях година да отказвам прием на медикаменти ( въпреки уверенията, че са безвредни при кърмене). Да не бях ги започвала. Но така почнахме с ударни високи дози, настъпи ранна менопауза и организма ми съвсем се шашна. По изследвания 7 години след като самоволно спрях лекарствата и трябваше да съм умряла, хормоните ми показваха наличие на цикъл и овулация но без цикъл. Въобще купон, качвах килограми и без да ям и като спях в залата, това буквално. Да не казвам какви изследвания ми направиха, никой не знае какво става. А защо спрях лекарствата? ами много четох, до там, че стигнах до доклади от научни конференции, а и нямах никаква симптоматика.
13 години след това, тук в същата ситуация. Стойностите ми бяха като при Бубка. само дето ЛЛ се оказа едно младо мислещо момиче и ми каза, стойностите ти са като Хашимото, но има и други заболявания, при които може да са такива. Отиди при специалист, но не при такъв в клиниа, а при тези в болницата. Те имат клиничен опит. Каза ми едно име. Чаках  5 месеца за преглед, успях да изкарам всички изследвания, които имам от 15 години....предложиха ми да ме вкарат в болница за изследвания. Оказа се че никога не съм имала Хашимото и хормонът, който съм приемала. Оказа се че нямам и никакви др заболявания.
Просто организма полудява и му трябва време , а и малко помощ, за да си влезе в нормалният ритъм. За съжаление помощта с медикаменти, само още повече обърква нещата.
Не мога да приема, че близо 60% от популацията жени имат този проблем. Просто няма как да е вярно.
Не съм привърженик на конспиративни теории, но съм мислещ човек.

Лято, оздравявайте. Говори с лекарката за малкия, да ти даде лекарства (дори и за твое собствено успокоение).

# 689
  • На брега на реката
Тит, благодаря ти за поста и различната гледна точка.

Скрит текст:
Аз Хаши си имам с нехомогенна структура на жлезата съм и възли, а и щитовидните хормони бяха зле, та определено имам нужда от хормон там.

За ИР започнах метформини преди 6 г. и почти веднага ми спря цикъла. Пих ги 4 години и инсулина си стоеше над 10. Ядосах се и ги спрях, защото хем файда няма, хем създават стомашни проблеми.
Започнах режим със занижени Вх и след няколко месеца,  инсулина беше паднал на 8 и КЗ в норми.
Вината си е моя,  че лека полека се върнах към предишното хранене и ето пак с висок Инсулин.

Мари, чух се с ендото и каза доста изразена ИР, но поне не е диабет. Разбира се,  каза да вземам метформин,  но успях да я убеда, че за последно ще опитам с режим и движение и ако не се получи на другия преглед зимата, ще включа метформин.

Благодаря на всички, за мненията и загрижеността.

Общи условия

Активация на акаунт