ЯНУАРСКИ сладки бебчета глас надават у дома

• 17 939
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • ville de Quebec
Аз пък бих пробвала да му дам гърдата да суче, без да го будя.... Това след 4 часа почивка през деня, съгласна съм с мнението на Free Soul, че пауза от повече от 4 часа за толкова беб е много

# 211
  • София; Дружбето
Ние когато сме сънени сучем най-добре, тя затова и нощем вместо веднъж, хапва по 2-3 пъти Mr. Green По този начин храненията ни са 8 или 9. Ма ако може нощем да няна няма да и се сърдя Blush

# 212
  • София
Абе да ви питам вие какво правите, когато сте будни и не ревете/ядете/преобличате/къпете?  newsm78 Беба вече има такива моменти на бодърстване и много се кефи да ми гледа през рамото. По корем като я сложа плачка, но така си държи главата права и гледа. Кой беше писал, че бебето вече гукало? Кога да очаквам първи "реплики" от моята шушулка (като знам какви сме устати с баща й вероятно всеки момент, ама все пак... Simple Smile )

Галина, тия пъпки да не са от претопляне? Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165477.msg3225516#msg3225516 питах Доктор Нивея Бейби по повод нашите пъпки (естествено първо питах педито).

# 213
  • София
Ним, гукането различно, след първия месец по някое си време. Моя гука, ама не е от най-говорящите, гука само на играчките, най-често и на тях се хили, на мен много по-рядко. Даже се шегувахме вкъщи, че снахата ще е русалка /едните музикални играчки са риби/. Иначе и той хич не обича да лежи по корем, как ще справим с това не знам. 5 минути въобще не може да става въпрос да седи, най-много 1 изкарва  и или ревва неудържимо, или си захапва юмрука да го смуче и пак нищо не правим с вдигането на главата. опитвам се да го разсейвам, слагам играчки пред него, аз се пуля, ама не.  Crossing Arms

# 214
Ним, не знам от какво са, но много ме дразнят и стоят много грозно. Днес спирам антибиотика и дано изчезнат, че откакто го давам от тогава ни избиха и всеки ден се множат.

Ивонска, много сте готини.

# 215
  • София
Галя Димова,  аз започнах да мажа пъпчиците чак когато бузките му станаха на коричка и много червени. Със зехтин. Като се пооправи - Липикар на ЛаРош, което е балсам за суха кожа и атопичен дерматит. Има и сапун, с който го къпя. Сега имаме кожа, достойна да бъде зована "бебешка". Но, както знаеш съветите никога не са универсални...

liletka , педито ли ви посъветва или сама реши за сокчетата? Беб на колко беше? Да не е на 6 месеца?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тити, ти дава ли сокчето? И?

# 216
  • София
Ивонска, много сте готини.

Мерси.  bowuu Споко, имаме снимки и с пъпките, но от суетност не ги качваме!!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

love001

# 217
  • У дома... някъде
А кога сменяте памперсите преди или след хранене? newsm78

# 218
Здравейте момичета,не мога да разбера защо толкова скептично сте настроени за даването на сокче smile3511като за всички бебета е индивидуално,аз лично давам вече 2седмици по 30мл,като започнах от няколко кафени лъжички,Алекс много ги харесва(давам ябълка и морков),чувства се добре след тях,ние колики нямаме и не сме имали,може би затова нямаме проблеми.Иначе е на АМ,хранимсе с Аптамил,изяждаме по 150-170мл. Grinning

Бебетата са различни, но физиологията им е еднаква.
Причините защо не се препоръчва сок, са изброени в самата тема.

Ползи - никакви, риск от вреди - много. Проблемите не е нужно да се проявят веднага, а да се окажат "бомба със закъснител" - алергии и стомашни проблеми в по-късен етап.
Защо да се рискува, като поне смисъл да имаше, а то никакъв няма.
Сокът не съдържа нищо повече от млякото.

Медицински материали в полза на късното захранване има много, разнообразни и аргументирани.
В полза на ранното захранване досега не съм срещнала нито един, ако някой има - да предостави.

А дали му харесва на детето, не е основание да му се предлага нещо. По същата логика може и шоколад да му предложим - със сигурност ще го хареса.  Wink

# 219
Ева като не спи, реве! Досега не е имало повече от 2 минути нещо да й грабне вниманието особено много. Най-вече се заглежда в лампата и в телевизора. Играчките нещо не ги харесва, макар че всички пеят и издават разни звуци. Чудя се вече дали да се притеснявам  newsm78

# 220
  • София
А дали му харесва на детето, не е основание да му се предлага нещо. По същата логика може и шоколад да му предложим - със сигурност ще го хареса.  Wink[/color]

... или пръжки...  Mr. Green

# 221
...с винце... Mr. Green

# 222
  • София
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Ох, давам отклонения... Простете хумора ми!

# 223
Вече започвам да си мисля че тази работа с коликите е просто общо наименование на приливите на лошо настроение, бяс и проклетия в първите месеци...От снощи през нощта нашата беба си реве през повечето време, когато е будна, и най-вече като я слагам да спи. Не забелязвам да се свива или да се изпъва...въпреки това давам Еспумизана и мажа с мехлема - нищо! Преди като проплачеше я взимах на ръце и я дундурках, но сега видях че дори и това дава само временни резултати, просто я изчаквам да си поплаче, люлея я в зимния кош на количката и я чакам да се измори от собствения си рев....Трябва да ви кажа че от този необоснован рев взех да губя търпение  #Cussing out Направо ми идва да звънна на съседите и да им я тропосам докато се нареве!!!!!
Ние имаме и още един много изнервящ навик - да искаме бибата с рев и минута след това да я плюем и пак да ревем!!!!!!!!! ooooh! За съжаление тя така беше научена от родилното отделение, сега трябва аз да се боря с това! #2gunfire
За буденето - и аз се водя от това че трябва да има 7-8 хранения на денонощие. Като се успи я изчаквам докъм 4тия час от последното хранене....Лошото е че ако не я събудя може да спи и 6 часа през деня, ...което нали се сещате какво означава - че през нощта на мен лошо ми се пише!!! #Crazy

# 224
  • София; Дружбето
Еха, и после и хорце да тропне ако може Mr. Green По тоя повод нашата прабаба като дойде, освен че искаше да топим бибата в мед (ноу комент за моята реакция) ми разказа как нахранила милото на 2 месеца с бобец, че той го и харесал Mr. Green Mr. Green Mr. Green та такива ми ти работи, вие се рпитеснявате сокче да не претовари бебешкото стомахче hahaha Joy

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 20:46 от tsveta

Общи условия

Активация на акаунт