ЯНУАРСКИ сладки бебчета глас надават у дома

• 17 949
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Мамчета, как давате Вигантол-а на вашите бебчета? Аз се пробвах директно от шишенцето да и капна 2 капки, обаче   smile3511. Кажете някой по-ефикасен метод  Praynig
    Аз изцеждам малко кърма в лъжичка,после капвам в нея Вигантол и така го давам на бебето.Много често кърмата влиза в устичката,а Вигантола се размазва по лъжичката.Тогава аз пак се изцеждам в същата лъжичка и я давам на бебо отново.И така докато не измия Вигантола  с кърмата.

# 196
Пробвай шишенцето да не е надолу, а леко настрани наклонено, така капе по-бавно.

# 197
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Мамчета, как давате Вигантол-а на вашите бебчета? Аз се пробвах директно от шишенцето да и капна 2 капки, обаче   smile3511. Кажете някой по-ефикасен метод  Praynig
    Аз изцеждам малко кърма в лъжичка,после капвам в нея Вигантол и така го давам на бебето.Много често кърмата влиза в устичката,а Вигантола се размазва по лъжичката.Тогава аз пак се изцеждам в същата лъжичка и я давам на бебо отново.И така докато не измия Вигантола  с кърмата.

Незнам защо не успяваш да му ги дадеш направо в устичката Thinking Аз лекичко му стискам бузките, и слагам набързо,или когато плаче от глад,ги слагам. Но ако не успяваш,пробвай с малко водичка,да сложиш капките в нея,мисля че ще е по-успешно,отколкото с кърмата/поне моята педиатърка каза да не се слага директно на лъжичката,защото той си стои и не пада,явно и кърмата не му е достатъчна,но мисля че с водата ще стане.  Успех Grinning

Да ви кажа ,много ме е яд - Алекс има рожден ден в понеделник,ще има празненство в детската градина/ това ще ни е първо празнуване в градината/, и точно сега камерата ми се развали,вчера я дадох на поправка, но никакъв шанс да стане до понеделник Sad Sad Sad Егати късмета Sad  И сега как ще снимам първото ни празненство  Sad Sad Sad Sad Sad

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 16:14 от magnoliamm

# 198
Поискай камера от някой приятел/ка назаем. Родителите с деца в повечето случаи имат. Пък после ще си свалите филмчето на диск.  Simple Smile

# 199
  • Русе
Здравейте, майчета! Днес седнах да ви изчета, че тия дни /по-скоро нощи/ не бях влизала във форума. Не че беба не спи, ами на мен ми се спеше и дремех покрай нея. Миналата нощ обаче тати я гледа и мама се наспа доволно  Flutter Тази нощ пак ще се гледт с тати, така че тази вечер на гостито мама ще си пийне едно винце без да се притеснява, че после ще й се доспи, а ще трябва да глед беба  Wine Glass Момичета, моята госпожица ака зелено от 2-3 дни. Освен за настинка, това може ли да е симптом за нещо друго и изобщо имам ли повод да се притеснявам  newsm78

# 200
  • София
Шош вече го има и по организъм в албумчето  Embarassed - за сведение на всички потенциални тъщи!  Mr. Green

smile3534

# 201
 А будите ли си още бебенцата на 3 часа? Че аз спрях мойто да го будя,но то само си ставаше на 3ч., но днес незнам какво и става направи 2 палзи от по 6часа през ноща и сега на обяд като е заспала от 12-30ч до сега не е станала,дали да я будя или да я оставя да си спинка?

# 202
  • София
Аз никога не съм будила бебета за ядене, или за къпане. Щом спи, значи е ОК. Налагало се е да ги будя само, за да навлека космонавт, или каквото е там за излизане, ако имаме час за консултация. Всичко друго търпи отлагане, щом бебе спи.
Какво става с галина и с Мими-81, никакви ги няма?

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 17:18 от Klemy

# 203
Аз никога не съм будила бебета за ядене, или за къпане. Щом спи, значи е ОК. Налагало се е да ги будя само, за да навлека космонавт, или каквото е там за излизане, ако имаме час за консултация. Всичко друго търпи отлагане, щом бебе спи.
      smile3520 Peace

# 204
Ако бебето е на кърма само, лично аз бих събудила след 4-тия час (през деня, през нощта ще оставя да спи).
Бебето е още малко за такива големи паузи.
Минимум 8 хранения трябва да има за денонощие. Пресметни дали има толкова.

Още повече, че от снощи до сега ти прави 3 големи паузи. Бих я събудила.

Следващите месеци, ако наддава добре, няма нужда да се буди, а и бебетата вече си правят сами режима. Трябва да се внимава с бебчета под месец, защото са сънливи и могат да не се хранят достатъчно.

# 205
  • София
      smile3520 Peace
Даже скоро сестра ми ми припомни една реплика на баба ми /която е още от нейната баба/, че дете и на клон да го видиш закачено да спи, пак не трябва да го будиш. Обаче аз съм чалната относно съня, понеже на всичко друго изтрайвам, но без сън НЕ и за това може би така пазя съня и на дребните, гледам нищо да не ги смущава като спят. Колко съм зла, като не съм се наспала, не е истина.

# 206
Да ви питам - какво правите с пъпките по лицето, на нас ни избиха доста, може да са от антибиотика, защото пише че има странични ефекти. Вчера като бяхме при док бяха изчезнали, но като сме вкъщи на топло се появяват, та тя ме успокой че не е алергия.

# 207
Здравейте момичета,не мога да разбера защо толкова скептично сте настроени за даването на сокче smile3511като за всички бебета е индивидуално,аз лично давам вече 2седмици по 30мл,като започнах от няколко кафени лъжички,Алекс много ги харесва(давам ябълка и морков),чувства се добре след тях,ние колики нямаме и не сме имали,може би затова нямаме проблеми.Иначе е на АМ,хранимсе с Аптамил,изяждаме по 150-170мл. Grinning

# 208
Здравейте и от нас.Отидоха си гостите и дойдоха татко и брат ми на ракийка и салатка.Всичко мина отлично,Тоти спа през повечето време и кротуваше.Събра много подаръци-гривничка с името от кумата ми,която и шезлонг му подари.Столче за хранене си имаме и мнооого дрешки.

Традициите незнам доколко ги зпазих,но имаше пита и мед,с които аз и мъжо почерпихме гостите.Преди това запалихме една свещ да изгори в питката,сервирахме фасул и обяд,а също така имаше и сладки.А гостите като идваха носиха подаръци на малкия ,а на мен нещо сладко.Общо взето ядене и пиене.Утре пак ще имаме гости и още подаръциии  Party

И аз не будя малкия за хранене.Днес яде през 4 часа.А снощи имаше 8 часа пауза.Той сам си показва кога е гладен.

# 209
Ако бебето е на кърма само, лично аз бих събудила след 4-тия час (през деня, през нощта ще оставя да спи).
Бебето е още малко за такива големи паузи.
Минимум 8 хранения трябва да има за денонощие. Пресметни дали има толкова.

Още повече, че от снощи до сега ти прави 3 големи паузи. Бих я събудила.

Следващите месеци, ако наддава добре, няма нужда да се буди, а и бебетата вече си правят сами режима. Трябва да се внимава с бебчета под месец, защото са сънливи и могат да не се хранят достатъчно.

Събуди се бебока след трета 6часова пауза и веднага заспа пак да видим до кога 6те спи този път.
Иначе е само на кърма,но определено не прави по 8 хранения днес маи ще и се съберат само 5.
А по принцип яде по 7пъти.

Общи условия

Активация на акаунт