ЯНУАРСКИ сладки бебчета глас надават у дома

• 17 917
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,мами! Simple Smile
Абе да ви питам вие какво правите, когато сте будни и не ревете/ядете/преобличате/къпете? 
В последно време моето момиченце все повече задържа добро настроение, ако може така да се каже Simple Smile...внезапно се усмихва и издава звуци на радост, прави весели физиономии, като ме гледа в лицето...Най- сладка ми е, когато я взема у мен на колене и й духна в личицето Laughing -опитва се да поеме въздуха с уста, като че ли го гълта, мига с очички и пак се усмихва...е, заснех си я! Heart Eyes
 А главата си я държи изправена ненормално дълго, според мен и таткото, още през  3-тата седмица някъде.Това го забелязахме по време на оригването, когато лежи по коремче на крак или на рамо-постоянно горе вдигната главичка,а когато й подложа ръка,по-високо от нея я държи!
За останалите неща,като къпане, преобличане мога да кажа,че изживявам второ детство Wink и ги деля в графа "приятни".Но коликите...коликите не ги издържам вече, броя дните (до 3-тия мес. уж Praynig).

# 271
Ним, за късното захранване: Най-лесно е да погледнеш преведените статии в Кърмаческия форум - "Библиотеката" - на края на всяка статия е посочено от кой сайт е преведена.
В който и да е чуждестранен сайт, посветен на бебетата и децата, ще откриеш инфо и схеми за захранването. На какъвто и език да търсиш - руски, английски, немски, френски и т.н...

Напиши примерно на английски в Google "starting solids" (introdusing solids; starting solid foods; и т.н...)и ще получиш много резултати от детски, медицински и здравни сайтове.

П.П. На български има материали и тук:
http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html
http://www.biberonbg.com/info/bebe_index.htm

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 15:36 от Free Soul

# 272
  • В офиса
Ох, Ним, сори, не знам с кого съм те сбъркала, не ми се чете назад. Който се е познал и иска да пробва слинг, да  Whistling
Линк за соковете. С много авторитети (линкове) из него: http://www.kellymom.com/nutrition/solids/delay-solids.html
Колкото за меда, тук: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs270/en/ СЗО е достатъчен авторитет. Даването на мед в каквато и да е форма е недопустимо.
Всъщност защо трябва да се аргументираш. Това е твоето дете и ти и мъжът ти решавате как да се гледа, а не камарата роднини.
Сънливка, дано проблемите са зад гърба ви.

# 273
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Клеми,от моят опит с памперса и неговото премахване,мога да дам съвет,да не и отказваш гърнето,дори да я насърчаваш и да и напомняш, да го използва, във вкъщи да премахнеш памперса,но навън все още е студено и ми се струва неподходящо.Скоро,когато се стопли,спираш да го ползваш и навън,на близки разстояния,и се подготвяш с повечко търпение,щото голямо пишкане и акане ще падне за известно време, но след като тя се сеща да си каже,е добре.Наистина,по трудно им е да разберат,че могат и да акат в гърнето,но вие сте започнали процеса - продължавайте. най-трудно е премахването на нощният памперс/ при нас се случи лятото,Алекс беше на 2 и половина, и то благодарение на майка ми,която с упоритост много бързо го научи да не пишка вечер/. Разбира се,случваше се един или два пъти да се напишка, но като цяло процеса премина добре. Има спец. чаршафи за тази цел, но и едно найлонче под нейният чаршаф ще свърши работа. А най-полезно е ,твоят пример - заедно да си пишкате и акате двечките,за да се почувства тя голяма,важна и пораснала Mr. Green Успех Hug

# 274
Сънливка, и Любо се запече - дали от Саб симпекса или от антирефлуксното мляко, сега изследвам. Капките против колики съм ги давала 3 пъти до сега и последното съвпадна със смяната на млякото. Няма да давам капки и ще разбера.

Иве, и нашия си държи така главата, от 3тата седмица и лекарката му се смее, че много рано иска да гледа света Grinning И като го сложа на рамото си, ме гледа с едни големи очи Heart Eyes

Когато е буден и съответно нахранен си гукаме, аз се правя на маймуна, пея, гукам, рецитирам, показвам му картинки шумоля с хартия (много обича), но след минутки е уморен и си търси биберона за сън.

# 275
Моето детенце спи вече почти 5 часа  newsm78 В 12 часа изяде 100 мл АМ и заспа, обаче вече започнах да се притеснявам. Незнам да я будя ли, да я оставя да спи ли  newsm78 Знам, че коментирахме темата преди няколко странички, ама ми е тегаво такова, незнам какво да направя.

# 276
  • София
Пфу, това противно време ме прави носталгична и тъжна...  Cry Поне да завали сняг ако ще е студено... Добре, че Ви има Вас тук  Hug и времето, което прекарахме зедно в у-щето. Опознахме се и сега сме на едни вълни, за да си правим живота по-интересен тук. Разбира се, и с мацките които не познаваме лично!!!  Heart Eyes

# 277
Eleonora, остави я да спи, след малко ще се събуди Grinning

В студеното време излизате ли, мами, както е днес? Аз не посмях вчера и днес да го изведа, понеже има вятър във Варна

# 278
Eleonora, остави я да спи, след малко ще се събуди Grinning

В студеното време излизате ли, мами, както е днес? Аз не посмях вчера и днес да го изведа, понеже има вятър във Варна

Аз, принципно, не бих се поколебала да излезна с бебка дори и при минусови температури. Е, не при - 20, но до -10. Тя си е на топло в количката и не се притеснявам. Само че тия дни бях болна и нямаше как да я изкарам.
Ели, ако Ева прави такива паузи и през ноща мисля, че е по-добре да я събудиш, а може и да пробваш да и дадеш да яде без да я будиш. При нас този номер минава Peace

# 279
  • София; Дружбето
Ние пък от сутринта сме спали макс. 2 часа и тп на пресекулки. Вече ще се побъркам Crazy А и като не я разхождам заради лошото време съвсем ми е смотано. Наистина добре, че ви има, иначе щях да си говоря сама до сега Hug

# 280
 Тя напоследък и през нощта си спи от 12 до 6. Рядко се събужда към 3, за да яде. Ще изчакам още малко, да не би да прави пауза по едно и също време и през деня и през нощта  newsm78 Ще пробвам и да й дам докато спи, не съм опитвала досега.
Верно е много приятно да си контактувам с вас - нямам приятелки с деца, аз съм първата  и вие сте единствените, с които да се посъветвам   Hug

# 281
Ние днес с тати бяхме на разходка в Южния парк, беба си спеше и като си дойдохме продължи да спи в количката, но без да я вадя само свалих коша и я преместих в детската. Иначе ние вече зьпочнахме да влизаме в някакъв график и това ме успокоява, леле като се сетя в началото колко бях шашната...

Днес говорих с на Крум жена му, те дне са се прибрали с близнаците и беше доста притеснена, дадох малко съвети, но то при всеки е различно, а при нея ще е двойно.

Да ви кажа на нас бебефона снощи ни свърши перфектна работа. Като усетих че Вики се разбужда веднага направих млякото и й го бутнах в устата преди да се е разплакала и после заспа моментално. А преди я чувах чак когато зверски се разреве, защото тя от първия ден си спи отделно в нейната стая. Единствения недостатък на бебефона е, че улавя и най малкия шум и това малко ме събужда, чувам я дори как диша, много е чувствителен.

За среща и аз съ навита - най-удобно ни е към 13 часа, за място нямам претенции - с колата мога да дойда навсякъде, Южния парк не е лоша идея, но най-добре е да сменяме местата.

# 282
  • София/Варна
Ние излизахме и вчера и днес за около час - вчера до пазара, а днес в градинката зад парламента. И двата пъти, като го изкарах дребния от количката у дома, беше на границата на претоплянето. Затова мисля,  че няма проблем да извеждаме мъниците и при по-ниски температури.
Анджи, за Варна обаче е малко по-различно - с тая влага и тоя "лек морски бриз", много по-рядко можете да излизате...  Confused

# 283
Здравей,galina_dimova!
Бих искала да те попитам какъв бебефон използваш, понеже имам спешна нужда от такъв?
Гледам дъщеря си съвсем сама и не мога да вляза в банята спокойно, без да съм сигурна какво става с нея.Позволих си веднъж да сляза до магазина (точно под терасата ни) и като се прибрах Деа си спинкаше още (така и продължи да си спи още 1 и 1/2 часа),ама аз се почувствах някак гузна пред себе си и...реших да се "изповядам" на таткото по телефона (той сега е извън Б-я)...няма да казвам какво ме направи!Та сега си търся бебефон, понеже няма как и да си пазаря,а трябва някой да свърши и тази работа...
 Моля ви, мами, които имате опит, помагайте!
Благодаря ви предварително!

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 19:08 от ive

# 284
Нашия е Чико без обратна връзка, малко е скъп, но е доста добър, не знам какъв обхват има, пише 250 м, но не съм го изпробвала извън апартамента. Защо не пазаруваш като излизаш с беба на разходка?!

Общи условия

Активация на акаунт