Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 830
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Milano
Всяка компания си обявява часовете на стачката, ако има такава.

18/7 е много далеч, но 4 часови стачки не са следобед. В повечето случаи са вечер, рядко сутрин.
Ако затвори метрото, има трамваи и автобуси до гарата.
И днес има - от 22ч до 02.00ч.

# 121
Здравейте,

Ако някой е в Италия тази седмица и има възможност и време да ми помогне, моля да ми пише на лично.

Трябва да внеса 0.10EUR (10 цента) недоплатена Толл такса за магистралата A3 Napoli- Salerno в италианска поща, защото фирмата, която оперира магистралата Napoli- Salerno е различна от централната и съответно не може да се плати онлайн през https://www.autostrade.it/ , а трябва да се плати през https://salernopompeinapolispa.it/, където пък излиза, че Pagamento on-line е "в процес на разработка". Ако не ги платя, на билета пише глоба 87ЕUR, а ми се иска да не влизам в такива филми.
Цялата случка беше много странна като машината дори върна ресто, но след това изплю билета за недоплатените 10 цента, които самата тя върна и не се ориентирахме навреме, после реших, че ще го платя онлайн, обаче греда и сега вече сме си в България. Писах им на мейла, няма отговор.

Ще дам account number, по който трябва да се внесе сумата в пощата, по номер на билет за неплатена такса и номер на колата, които трябва да се посочат.
Опитах и по IBAN, но там пък от ОББ не мога да задам всички такси за превода да са за моя сметка и не знма колко трябва да изпратя, за да е включена и италианската такса превод.

# 122
Не може всички такси за ваша сметка, така е. Задайте Споделени разноски и ще мине превода.

# 123
Не може всички такси за ваша сметка, така е. Задайте Споделени разноски и ще мине превода.
Да, това ми е варианта - споделени такси. Но нямам представа колко евро трябва да изпратя, за да пристигнат 0.10 в тяхната сметка, например ако изпратя 5 евро дали ще е достатъчно, ако таксата е 6 евро, нищо няма да постъпи по сметката. На моята банка таксата е 0.98лв и там е ясно, но от другата страна....

# 124
Тук вече момичетата, които живеят там, ще кажат- от какъв порядък са таксите.

# 125
  • Варна
Благодаря! Да, знам че е относително за ходенето.Аз не мога като тях, ама те ходят много.
   На кое казват Център-района около Дуомо или на друго място?
  А Чайна таун как е? Май бях чела в доста предишни постове,че не е много окей.
Бяхме отседнали в един хотел точно в Чайна 2021 г и тогава нищо му нямаше на района.
Пеша отидохме до Дуомо и "центъра".
Вечер в Чайната беше пълно с млади хора, италианци по кафетата.
Е, имаше и доста с дръпнати очи в района, но нищо ,което да ни притесни.
Тогава бяха задължителни антигенни тестове на 48 часа за Ковид и ги правехме в аптеки в района.
Ааа, не помня вече до къде отидохме с метрото и спирката беше на поносимо разстояние от хотела.

# 126
Благодаря!

# 127
Ние бяхме отседнали на доста спирки от Дуомо с метрото. Уж ми изглеждаше в централната част, но се оказа, че съвсем не е така. Наблизо имаше може би нещо като стадион, защото едната вечер до късно се чуваше някакъв концерт. По магазинчетата работеха главно от близкия Изток. Но пък това не ни спря да обикаляме с метрото. Общо взето разгледахме около Дуомо пешком и оттам по всички забележителности само с метрото. Първо че беше жега, и второ - дъщеря ми е още малка и не издържа много на дълго ходене.

# 128
  • До морето
Здравейте, току що резервирах круиз от Генуа, но ще летим до и от Бергамо. На отиване ще бъдем в Милано предния ден и  сутринта ще хванем влак до Генуа, на пристанището трябва да сме в 14:00 и ше имаме предостатъчно време. Въпросът ми е за връщането. Полетът от Бергамо ни е в 14:55, възможно ли е при слизане от кораба в 8:30 да стигнем навреме за полета? В гугъл мапс ми го дава 3 часа и 15 минути с влак и автобус? Спазват ли разписания влаковете или има чести закъснения? Много ли е рисковано според вас да купувам билети за прибиране за същия ден?
Трябва ли да купувам билети за влакове предварително или може и на място на гарата?

# 129
  • Milano
За мен е НЕ за същият ден.

Трябва да сте на летището към 13ч, означава хващане на шатъл от Милано до към 12ч.

Влаковете от Генуа към Милано:

Единственият, който ви устройва е Интерситито в 9.18ч.

Нямам опит с круизи и незнам дали цепят минутите по точност, фериботите - не, нито пък дали ще може да слезе цял кораб за 5-10 мин., но не ми се вярва, и да се придвижите за отрицателно време до гарата.
Ако ви се рискува може и да пробвате,

Като се вижда регионалните влакове са с прекачване, интерситито е директно и с места. Би било добре да закупите прдварително билети, не само заради цената, а защото може да е няма места.

Закъсняват редовно. Днес със 17мин. въпросният влак, вчера с 28мин.

# 130
  • Milano
На мен пак са ми дерт стачките. Трябва ли да ме притеснява обявената на 18.7, специално за придвижване от Милано до летище Бергамо в часовете на късния следобед?
Аз доколкото разбирам, е по-скоро за Южна Италия, но пише и национална, което ме обърква.

Мария,  8.45ч.-12.45ч. е стачката.

Летище Малпенса вече се казва Милано Малпенса "Силвио Берлускони".

Няма ли да свърши по-бързо този месец?!🤣

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 12:20 от regina di cuori

# 131
О, не! Joy "Кацам на Силвио Берлускони" не е изречение, което искам да произнасям...

# 132
  • Milano
От политическа или физическа гледна точка?🤣

Със сливането на Ита с Луфтханза ще се освободят нови слотове на Линате.
Преди време четох, че вероятно ще ги вземе Изиджет.
А дано, че и аз не предпочитам Берлуска или Караваджо пред Форланини.😊

# 133
  • Варна
Здравейте, току що резервирах круиз от Генуа, но ще летим до и от Бергамо.

Точно круиз от Генуа за средиземноморието с кацане в Бергамо сме го правили - преспиването и в двете посоки в Милано е неизбежно , а и защо да бързаме - даже на връщане доста поудължихме престоя в Милано Simple Smile

# 134
На мен пак са ми дерт стачките. Трябва ли да ме притеснява обявената на 18.7, специално за придвижване от Милано до летище Бергамо в часовете на късния следобед?
Аз доколкото разбирам, е по-скоро за Южна Италия, но пише и национална, което ме обърква.

Мария,  8.45ч.-12.45ч. е стачката.

Летище Малпенса вече се казва Милано Малпенса "Силвио Берлускони".

Няма ли да свърши по-бързо този месец?!🤣
Благодаря, regina!

Общи условия

Активация на акаунт