Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 843
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
След това от Лугано, видях че има директен влак до Менаджо.
Не, тази информация е грешна. Влак до Менаджо последно е имало в средата на миналия век.
От Лугано до Менаджо има редовна автобусна линия C12.
https://www.asfautolinee.it/orari_pdf/estivo/C12.pdf
От третата страница нататък е разписанието в посока от Лугано към Менаджо.

От Стреза до Локарно с кораб и после с влак до Лугано е разумен вариант. Самото пътуване с кораб сигурно няма да е бързо, но пък е най-приятно за туризъм все пак, а после отсечката с влак е директна и кратка, стига се за 20-30 минути.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 17:45 от Barbabeau

# 106
Сигурно не съм видяла като хората, че е автобус, а не влак между Лугано и Менаджо. Joy Благодаря за полезното инфо, може би в такъв ред ще ги организираме в такъв случай. Иначе лодката от Стреза до Локарно е бавна наистина, няколко часа беше. Спира на доста места, но мъжо пък се въодушеви от такава разходка... Smiley

# 107
Опитвам се да запазя нощувки в Бергамо.Обаче хич не се ориентирам ,ако е близо до гарата, лесно ли се стига до центъра и стария град.Може ли някой да сподели? И доколкото разбирам, за да се стигне до Комо, трябва влак до Милано и после до Комо.

# 108
От стария град вървяхме до гарата пеша, за около 15-20 минути, иначе има и редовни автобуси.

# 109
  • Точно където трябва
Ако съм във Верона как може да стигна до езерото Гарда. Какъв транспорт? Или в самата Верона. Разглеждала съм арена ди Верона, къщата на Жулиета....Не бях впечатлена. Ако има още нещо да ме насочите или наблизо нещо.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 10:25 от elliee

# 110
Здравейте, имам нужда от Вашата помощ. Ще бъдем за пет нощувки в Бергамо цялото семейство - двама възрастни и две деца на 17 и 13 от 6 юли до 11 юли. Искаме да разгледаме Милано, Верона, Венеция и Комо, т.е. всеки ден да пътуваме до съответния град и да се връщаме да спим в Бергамо. Може ли да ми помогнете с транспорта с автобус или влак? Кой е по-подходящ? Чета, че има билет, който важи за цяла Ломбардия и който е безплатен за деца под 14 години. От къде се купува и кой е най-подходящ за нас? Благодаря Ви за съдействието! Simple Smile

# 111
  • In transit
Опитвам се да запазя нощувки в Бергамо.Обаче хич не се ориентирам ,ако е близо до гарата, лесно ли се стига до центъра и стария град.Може ли някой да сподели? И доколкото разбирам, за да се стигне до Комо, трябва влак до Милано и после до Комо.
От гарата до центъра са 5 минути пеша, до фуникуляра за стария град са още 10-15 минути бавно ходене. Ако се качите по стълбите или заобиколите по пешеходните пътеки сложете още 5-10 минути, защото баира е голям. Simple Smile

За Комо правилно си разбрала. Директен транспорт от Бергамо няма.

Ако съм във Верона как може да стигна до езерото Гарда. Какъв транспорт? Или в самата Верона. Разглеждала съм арена ди Верона, къщата на Жулиета....Не бях впечатлена. Ако има още нещо да ме насочите или наблизо нещо.
До езерото Гарда се стига с автобус. Тук са всички линии и разписание: https://www.atv.verona.it/LineeLago
Във Верона може да се качите до Кастел Сан Пиетро, оттам се открива красива гледка към стария град. Също замъка Кастелвекио, може да се качите на торре дей Ламберти.

Здравейте, имам нужда от Вашата помощ. Ще бъдем за пет нощувки в Бергамо цялото семейство - двама възрастни и две деца на 17 и 13 от 6 юли до 11 юли. Искаме да разгледаме Милано, Верона, Венеция и Комо, т.е. всеки ден да пътуваме до съответния град и да се връщаме да спим в Бергамо. Може ли да ми помогнете с транспорта с автобус или влак? Кой е по-подходящ? Чета, че има билет, който важи за цяла Ломбардия и който е безплатен за деца под 14 години. От къде се купува и кой е най-подходящ за нас? Благодаря Ви за съдействието! Simple Smile
Според мен за разглеждане на тези градове е по-удобно настаняване в Милано, защото има директни влакове. Ако спите в Бергамо ще се налага прекачане някъде по линия за всяка дестинация. Директни автобуси не съм сигурна, че има. До Венеция с влак пътя е над 3 часа на посока, ще загубите половин ден в път, освен, че ще имате едно или две прекачвания. Ако сте в Милано обаче ще трябва да се возите с фреча роса (скоростните влакове) за спестите време, обаче билетите ще са по-скъпи.
Картата Ломбардия се отнася само за този регион, т.е ще ви важи за Бергамо, Милано и Комо. За останалите градове ще ви трябват отделни билети, защото са в друга област.
За отстъпките по карта Ломбардия не мога да бъда полезна.

# 112
Може ли да ми помогнете с транспорта с автобус или влак?
За автобус е възможно да има добри предложения на FlixBus, погледнете на сайта им.

Иначе, ако не пътувам с личния си автомобил, винаги се придвижвам с влак. Някак си за мен това е транспортът за междуградско и никога не съм пътувала из Италия с автобус.

Забележката на Мики, че ако се пътува с влак, по-удобно е да се отседне в Милано, е доста удачна.

# 113
Благодаря за отговорите!

# 114
Пак аз с въпроси идвам.
   Никой ли не пътува сега до Милано? Голямо затишие в темата.
   Резервирахме нощувки в Бергамо, но много ми се ще да са в Милано. Обаче никак не се ориентирам за районите. Гледам прилични студия и цени, пише  - в центъра, на 1.5 км от центъра.На кое казват Център ? И далече ли е пешеходно от Чентрале Милано, или от Дуомо?
   Ако наемем нещо около Навили , или център , как се стига до Чентрале- метро, друг градски транспорт? Знам ,че можем да се ориентираме по разни карти, но предишният път , когато бяхме там , брагодарени ена отговорите тук бях страшно подготвена и се ориентирахме лесно.Но тогава нощувахме до Чентрале , а сега този апартамент е зает. И бяхме с двойка ,които много пътуват.
    Сега става въпрос за сина ми и гаджето, които са по на 18-20 г и ми се ще да са максимално ориентирани. Досега не са били сами в чужда държава.

# 115
Марулета, относно пешеходното разстояние, понеже всеки си знае възможностите, е доста относително. Наистина си пускай маршрута на мапса. За мен е най-добре с метро, защото си спазват разписание. От Навили  най-близката спирка на метрото е на Porta Genova, да речем 10 минути, ама зависи точно къде в Навили си. Спирка на метро има точно до Дуомо, ако решите там.
Синът ти само двамката ли са- ако да, може да ползват ел колелата също, младежите предпочитат. Имайте предвид, че в района на Навили е денонощен купон, т.е. си е шумно, особено на Навили Гранде.

# 116
Благодаря! Да, знам че е относително за ходенето.Аз не мога като тях, ама те ходят много.
   На кое казват Център-района около Дуомо или на друго място?
  А Чайна таун как е? Май бях чела в доста предишни постове,че не е много окей.

# 117
Да, около Дуомо е център, Навили е около 30мин от Дуомо пеша, но има и автобус, така че е ок. Чайна не знам къде е.

# 118
  • BG-DE
Седмица бяхме в Милано и Комо, а оттам излетяхме за Малага и в момента още сме тук. Зависи наистина какво търси човек но на мен лично Малага ми допадна много повече, почти денонощен купон по вода и суша и това на цени много по-добри от миланските, искрено съжалявам, че останахме цяла седмица в Милано вместо повече да отделим за Испания, а за млади хора тук е просто фантастично 😊

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 18:25 от Menerva

# 119
На мен пак са ми дерт стачките. Трябва ли да ме притеснява обявената на 18.7, специално за придвижване от Милано до летище Бергамо в часовете на късния следобед?
Аз доколкото разбирам, е по-скоро за Южна Италия, но пише и национална, което ме обърква.

Общи условия

Активация на акаунт