Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 909
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Milano
Правилно мислиш Мики, 3 укенда подред като започнеш от последният на юли допреди Ferragosto, като концентрацията е през август. Първият уикенд на август традицонно най-много, но тази година 3.08 и 10.08 са с черен код по пътищата - 28млн за първите два уикенда на август:

Пепел от рози, хубаво е планирането на пътуването отдалече, но ремонтни дейности и потвърждаване на стачки обикновено става няколко дни преди това.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 15:56 от regina di cuori

# 181
Да, пътуването съобразявам само с лични ангажименти.
Това със стачките и други непредвидени обстоятелства не мога да го мисля предварително.
Просто случайно четейки в темата, реших да надникна в оня линк.
Но иначе отдалече правя файлове с "какво да видя и как да стигна до... " и знам, че половината неща са неизпълними.
Но пък да има резерви. 😂

Така разбрах, че посещението на "Тайната вечеря" е безплатно в първата неделя от месеца, но уви ние сме там втората. 😂
Но пък преди време така съвсем случайно ми се получи да посетя  Ватикана безплатно.

А бе, късмет, важно е да се пътува, докогато мога и ми стигнат силите (физически и финансови 😉 😜 ).

На всички пожелавам хубави летни пътешествия, а аз продължавам да ви чета и може пак да ви досаждам с въпроси. ❤️💗💗

# 182
Pepel ot rozi,
Качи тези списъци "какво да видя и как да стигна до..." Simple Smile Ще са полезни за всички! И безплатните посещения искам, ако може, разбира се

# 183
Още са в насипно състояние 😂, копи - пейст оттук- оттам, а и много инфо черпя  от темата.
Но ще се постарая, когато намеря нещо по-интересно и безплатно 😉 😜 да го споделя тук.

# 184
Така разбрах, че посещението на "Тайната вечеря" е безплатно в първата неделя от месеца, но уви ние сме там втората. 😂
Нужно ли е да се записва час?

# 185
В колко часа сутрин тръгва градския  автобусът за летището на Бергамо? Някой знае ли?

# 186
  • In transit
В колко часа сутрин тръгва градския  автобусът за летището на Бергамо? Някой знае ли?
Ето ти разписанието: https://atb-cdn.dp365.it/public/atb/Linee%20orari/2024/linea1.pdf

# 187
Благодаря!

# 188
Нужно ли е да се записва час?
Да, пишеше, че трябва резервация и условието за присъствие на място 30 мин. по-рано.
Но за целия септември няма билети. 😟
Разбира се, имаше и утешителна забележка да се проверява, защото можело да се освободят.
Аз все пак ще си наглеждам за 9.09.

# 189
Пак моля за помощ - разгледах разписанието, но не се оправям.Приятелка ще бъде в края на септември във Верона и ще летят до и от Бергамо. На връщане за полета трябва да бъдат в 6.00 на летището. Помоли да проуча с какво да стигнат до там, ако нощуват в Бергамо. Гледах разписанието, но неразбирайки италиански, разбрах, че е за август. ЗНам, че автобус 1 ходи до летището, но от колко часа сутрин започва да пътува този автобус?

# 190
За съжаление май не си спазват разписанията (поне автобус 1 и 1А от тридневния ни опит). Ние спахме в един квартал до летището и отидохме пеша за сутрешния полет. Кварталът е orio al serio. Само имайте предвид, че се чуват самолетите там, за тези, които не могат да спят на шум. Кварталът е малък и китен. Има хранителен магазин и ресторанти.

# 191
  • София
Убеден съм, че ако през август има с какво да стигне за конкретен полет, то и през септември ще има.

# 192
Пак моля за помощ - разгледах разписанието, но не се оправям.Приятелка ще бъде в края на септември във Верона и ще летят до и от Бергамо. На връщане за полета трябва да бъдат в 6.00 на летището. Помоли да проуча с какво да стигнат до там, ако нощуват в Бергамо. Гледах разписанието, но неразбирайки италиански, разбрах, че е за август. ЗНам, че автобус 1 ходи до летището, но от колко часа сутрин започва да пътува този автобус?

Здравей, мога да помогна, ако случайно нощуват в Милано.
Скрит текст:

# 193
Това е разписание на шатълите,дето тръгват от гарата ли?

# 194
Това е разписание на шатълите,дето тръгват от гарата ли?

Да, тръгват пред централна жп гара.

Общи условия

Активация на акаунт