Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 983
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Т.е. на 05.10 (събота) вечерта няма да работят метро, трамвай..?
А автобус от летището до Милано?
Благодаря!

И още едни въпросче - на различни места пише първия вторник, на други последния вторник от всеки месец, че музеите са безплатни. Последно кой вторник е и кои музеи влизат в това?

# 466
Благодаря, че споделихте!🌹
Това е поредната новост на Трениталия.

Какъв е смисълът да го закупувате по-рано, като не сте сигурни за часа?
Билети се продават до 5мин преди заминаване на влака.

Да, значи е новост, хубаво е да се знае, и е по-удобно, съответно не трябва да се мисли за онлайн валидиране Simple Smile

А относно закупуването, една позната която живее там от където ще пътувам с влак ми каза, че е по-добре да си имам билет предварително, за да е сигурно че ще има места, затова се чудех.

Благодаря и за коментара относно стачките, и аз така предположих, че щом е от 21.00 ще е от тогава Hands Pray

# 467
  • Milano
Това важи за интерсити и стрели, те са с места.

Регионалните влакове нямат места, има и правостоящи ако е пълен.
Предварителна покупка не ви гарантира място.

Относно стачката, 2-3 поста по-нагоре съм отговорила че за частни превозвачи не важи. Шатълите не са градски транспорт.

Що се отнася за метро и т.н. можем само да гадаем.
Написала съм, че обикновено вечер метрото го затварят при стачка, но може и да е отворена някоя линия.

От мой опит трамваи и автобуси минават, макар и разредени.

Относно музеите, безплатни са държавните музеи първата неделя на месеца. Това са Брера и Тайната вечеря, но за там трябва резервация. Много общински музеи също, макар да не са задължени.

За вторник има безплатни часове в някои общински музеи - първи и трети вторник на месеца от 14ч.
Ако не бъркам в музея за Натурална История, в Кастелло Сфорцеско, в ГАМ - проверете си на на сайта на съответният музей, който ви интересува.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 09:25 от regina di cuori

# 468
Благодаря ти!
Ще трябва да погледна и трамвай от гарата до апартамента ни значи.
И за музеите ти благодаря! За Сфорцеско е безплатно вторник 16:30ч, доколкото видях.

# 469
  • Milano
Къде сте го видяли?

От сайта на Замъка:

"Безплатен вход всеки първи и трети вторник от 14ч. и всяка първа неделя на месеца.
В безплатните недели не може да се правят резервации".

Преглеждайте си винаги официалният сайт, защото може да има промени във времето, според което е писана дадена информация.

П.п.вие хващате първата неделя на месеца, не първият вторник, който е днес.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:25 от regina di cuori

# 470

Тази сутрин е имало инцидент на летището в Бергамо (без пострадали) и отменят всички полети, докато не поправят пистата.

# 471
  • Milano
Ужас. Добре, че няма пострадали.
Видях, че някои полети са изместени на Малпенса, Линате, Торино, Верона.

Полета е от Барселона в 6.42ч.на Раян.

Пука гуми след кацане при спиране и пистата е повредена., а той е все още на нея.

Поне до 14ч няма да има полети.

Има канселирани полети, сред които София (пише в пресата), още не съм проверила.

П.п. Бергамо-София в 13ч. е канселиран и София-Бергамо в 16.40
Това инфо за останалите.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:51 от regina di cuori

# 472
Леле, извадили сме невероятен късмет, нашият самолети излетя в 6:20. Добре,  че няма пострадали. 
Аз само  ще кажа на всички,  които ще пътуват Не следете  времето от много далеч. Преди месец като гледах щеше да има гръмотевици и дъждове и много студ а Сега изкарахме  на слънце, топло и умряхме от студ като кацнахме в София

# 473
Здравейте, да попитам и аз за стачките. Ако правилно разбирам, тази която е за 12-13 октомври не е за целия публичен транспорт, а само за железопътния. Това дали включва метрото? Сайтът на АТМ ли да следим, за повече информация?

# 474
  • Milano
Само железопътен, метрото няма общо. То е градски транспорт.
Следите сайта на компанията, която ви интересува - Тренорд, Трениталия.

# 475
По време на престоя ни ,ние също хванахме стачка .В общи линии метрото беше затворено.Видяхме, обаче ,че трамваите и автобусите  се движеха.От хотела бяха така любезни и ни информираха /макар,че ние знаехме благодарение на сайта😊/Иначе някъде към обяд метрото тръгна и дори го ползвахме.

# 476
Полети до Бергамо все още няма. Майка ми трябваше в 20:30 да излети от София и около 21:30 щеше да кацне.  В момента уж за 00:50 е останал полета, но не се знае… 

За стачките в 99% от случаите са за един сектор - метро, влакове, или автобуси. Аз нямам спомен някога да е имало стачка на абсолютно всичко.

# 477
  • Milano
Много неприятно. Аз на приложението го виждам в 02.15ч.

# 478
Slunchoto, и аз да се включа с коментар за ж.п. билетите от моя "лош" опит с предварителното купуване. Simple Smile
Няма никакъв смисъл от това, всякакви промени може да настъпят- стачки, промяна в плановете ви, а билети автоматите не спират да продават Simple Smile, запазени места няма, а при нашите пътувания имаше свободни колкото си искаш.
А аз от такова презастраховане загубих едни пари (не чак много, но не и пренебрежимо малко Smirk).
Разбира се, това се забравя и остават хубавите спомени, ама защо да не го избегнеш.

Момичета, колкото и да пътувам, винаги ужасно ме е страх, особено при кацане (имам чувството, че никога няма да спре).
И сега, при тази новина, изпитах почти осезаемо онзи същия страх.
Искрено се радвам се, че няма пострадали!
И да не се случва на никого!

# 479
Дано скоро пуснат полетите от Бергамо. Ние на 4 трябва да летим за София.
Относно влаковете: от предварително закупуване има смисъл за скоростните влакове, защото билетите са значително по-евтини. Регионални ще ползваме до Комо. Но за по-дълги дистанции не бих си ги причинила.

Общи условия

Активация на акаунт