Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 970
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
За стачките в 99% от случаите са за един сектор - метро, влакове, или автобуси. Аз нямам спомен някога да е имало стачка на абсолютно всичко.
2017 през юни в Рим, осъмнахме с новината, че няма никакъв движещ се градски транспорт, освен няколко панорамни автобуса. Много походихме този ден Simple Smile Но за вчера бяхме подготвени и хванахме много ранен влак.
И сме изключително доволни от картата Аз пътувам в Ломбардия, 3 дни за 35 евро, които надхвърлихме поне още 50% на сумата. Не важеха само за ферибота и Фликсбуса вчера от Милано-централе към Бергамо.  На метрото сами си маркирахме баркода от приложението и ни се отваряше вратата - но и служители нямаше там.

# 481
Здравейте, малко се изплаших от новината за стачката на 5 октомври, защото тогава ще пътуваме от Милано за Бергамо, където да разгледаме и вечерта ще трябва да се придвижим до летището, за да си хванем полета за София. Опитах се да прегледам новините и тук прочетох за градския транспорт в Милано https://www.milanotoday.it/cronaca/sciopero/orari-metro-sabato-5-ottobre.html. Стачката отнася ли се за междуградския транспорт?

# 482
  • In transit
Няколко поста по-нагоре Реджи беше написала, че автобусите между Милано и Бергамо не се влияят от стачките, защото са на частни фирми.
Вече за градския транспорт на Бергамо не знам как е, но предполагам, че автобусите до летището ще пътуват.

# 483
Да, благодаря. Аз прочетох поста на Реджи и доколкото разбирам става въпрос за шатълите до летището, но аз искам да стигна до гарата в Бергамо, освен ако шатълите не спират преди летището и на гарата. И по-скоро ме интересува дали влаковете между Милано и Бергамо ще се включват в стачката?

Няколко поста по-нагоре Реджи беше написала, че автобусите между Милано и Бергамо не се влияят от стачките, защото са на частни фирми.
Вече за градския транспорт на Бергамо не знам как е, но предполагам, че автобусите до летището ще пътуват.

# 484
  • Milano
Честно казано незнам в колко поста в последните 2 страници повтарям, че влаковете не са включени в стачката.

Казала съм, че шатълите са частни превозвачи. Също така Фликсбус, Итабус и т.н.
Междуградските автобуси са общински - в посоченият случай на Nordest trasporti.
Нямам представа дали вървят между Бергамо и Милано. На сайта им пише стачка на територията на Монца и извънградско в Треццо.
Би трябвало, но не мога да го твърдя.

Пепел от рози, не си сама. Мен ме е страх не само при кацане, но и при излитане и при турболенции.
Както казва съпругът, спира му кръвообръщението, когато му стискам ръката.🤣

Днес хаос в ж.п.транспорта, поради повреда на Рома Термини сутринта.

# 485
Здравейте,

Планирам пътуване до Милано за 3 дни края на октомври, което съвпада рождения ми ден. Имате ли препоръки за бар/rooftop bar или нещо подобно за по питие/почерпка, което да работи и след 12 и да пускат музика, разгледах най-популярните в центъра, някой има ли опит?

# 486
  • София
Здравейте!
Изчетох доста, но има един конкретен въпрос относно предстоящото ни пътуване. След няколко дни ще кацнем в Бергамо в 7,30, трябва следобеда към 17 часа примерно да сме в Милано. Чудих се имаме ли достатъчно време за разглеждане на Бергамо, като се има предвид, че трябва да се придвижим от летището до града ( не знам коя част), да си оставим някъде куфарите, разходка по забележителности, после пак до гара и да стигнем до МИлано? После следващия ден ще ни е разходката из Милано.
Струва ми се, че ако решим да разгледаме Бергамо ще е предимно влачене по автобуси и реалното време за разглеждане ще остане твърде малко, имайки предвид, че трябва да стигнем и до Милано.
Ще бъдем с тинейджър и десет годишно и три куфара.

# 487
  • In transit
Куфарите може да ги оставите на багаж, на 1стр. пише къде има такива места, както и преди няколко страници една съфорумка беше писала и за място на самата гара, мисля.
Времето ще ви е повече от достатъчно за раходка в Бергамо. С билета от летището, слизате на ЖП гарата, оставяте си багажа и може да се качите на автобус до фуникуляра или да идете пеша до там, като пътят е около 15-20 минути до стария град.

# 488
  • Milano
УТРЕ СТАЧКАТА Е ОТМЕНЕНА ПО ЗАПОВЕД НА ГРАДОНАЧАЛНИКА НА МИЛАНО.

Привет от плажа на Каляри.

Днес е облачно и се катерихме до "Дяволското седло". Според легендата Дявола сядал там да съзерцава морето.
Жалко, че цветовете на водата не се виждат, но поне не умряхме от жега.

След което на плажа да съзерцавам и аз.😊

П.п. показа се слънцето🥳🥳🥳

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:58 от regina di cuori

# 489
  • София
Куфарите може да ги оставите на багаж, на 1стр. пише къде има такива места, както и преди няколко страници една съфорумка беше писала и за място на самата гара, мисля.
Времето ще ви е повече от достатъчно за раходка в Бергамо. С билета от летището, слизате на ЖП гарата, оставяте си багажа и може да се качите на автобус до фуникуляра или да идете пеша до там, като пътят е около 15-20 минути до стария град.

Благодаря! Намерих местата за багаж. Гугъл мапс ми дава опция за директен автобус от летището до Porta San Giacomo в стария град за 30 минути. Бихме могли да оставим багажа на летището, разходка в стария град, после обратно до летището и от там с багажа и автобус до Милано.

Какво означава "с билета от летището, слизате на ЖП гарата"? Самолетния билет ли имате предвид?

# 490
  • София
regina di cuori, избягали сте от дъжда в Милано Smile

Лятото се опитвах да снимам морето на Сардиния и се отказах - никога не излизаха тези цветове, които виждаш на живо. В самото Каляри има много хубаво място за панорамна гледка Triumphal arch King Umberto I или Bastione Saint Remy.

# 491
  • Milano
Мерси veka!🌹
Познавам Каляри. Идвам на гости често при моите приятели сарди.
Затова си имам персонални гидове, шофьори, готвачи.🤣

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 17:45 от regina di cuori

# 492

Благодаря! Намерих местата за багаж. Гугъл мапс ми дава опция за директен автобус от летището до Porta San Giacomo в стария град за 30 минути. Бихме могли да оставим багажа на летището, разходка в стария град, после обратно до летището и от там с багажа и автобус до Милано.

Какво означава "с билета от летището, слизате на ЖП гарата"? Самолетния билет ли имате предвид?
Има се предвид същия автобус, който сте открили и вие, но ако искате по-бюджетно пътуване от ж.п.гарата в Бергамо към Милано с влак. В този случай оставяте багажа на ж.п.гарата(описано е къде на няколко места в темата), за което ще трябва да слезете от автобуса, да следите времето за валидност на билета, за да се качите отново след оставяне на багажа, а когато направите обиколката си на Бергамо с нов билет и същия автобус се връщате на ж.п.карата, вземате багажа и с влака към Милано. Ако си вземете 24 карта за автобуса ще си го ползвате да слизате и да се качвате когато и където си поискате, включително ще ползвате двата фуникуляра в стария град без да доплащате. Но пък сте зависими от евентуални стачки. Ако оставите багажа на летището, ползвате автобуса до стария град и обратно, и след това шатъл до Милано, поне последните са независими от стачки, все още.
Момичетата, живеещи в района, са обяснили многократно, дано не се омотах в многословието си.

# 493
  • In transit
Elyah, sfumato добре е оябснил, какво имах предвид. Ако имаш други въпроси или не си разбрала, питай. Simple Smile

Реджи, buona vacanza! Heart Eyes

# 494
Реджи, приятна почивка!

Общи условия

Активация на акаунт