Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 852
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • До сърцето...
Леле, от Бергамо не могат да излетят втори ден (Райънеър) за София, ужас някакъв. Някакъв радар на летището не работел или нещо такова.
Направо се замислям дали си струва моето ходене другия месец ....

# 556
Защо, какъв е проблема? Днес имаше нормален полет София- Бергамо.
А, ти си писала радар. Само за София ли е проблемен полета?
Чак пък да не си струва. Случват се такива неща

# 557
  • До сърцето...
Ами полета от вчера 17 и нещо, още не са излетели, висят на летището, евентуално днес към 22 ч.

Едит: Самолета от София (вчерашния) е кацнал във Венеция ... абе... хич не искам да ми се случва....

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 23:47 от Радика

# 558
  • sf
Лошо. В четвъртък вечерта имам полет Бергамо -София. Дано оправят проблема.

# 559
Не знам какъв е този радар, който спира само този полет. Погледнете на сайта на летището, че самолетите си излитат. Явно е друг проблема.

# 560
  • До сърцето...
Това е от вчера(повредата), днес просто Софийския полет не е организиран... явно нямат възможност да ги вмъкнат в плана (то нали разни разрешения, коридори, знам ли и аз)

# 561
Май във вторниците нямат вече.

# 562
  • До сърцето...
Другата седмица имат във вторник, а в четвъртък нямат. И след 31 октомври, вече по вторниците нямат...

# 563
  • София
Днес е имало полет, в 20:49 е кацнал с 14 минути закъснение.

# 564
  • До сърцето...
Да, вече има полет и хората ще се приберат най-после.
Снимката е от сайта на летището.

# 565
То вече хич не е по темата за Милано, ама лошото е, че Раян пак ще се измъкнат с оправдания за лошо време и няма да платят нищо. На мен ми отхвърлиха искането за подобен(но не чак толкова драстично закъснение) случай с обяснения, че е било заради приоритети за сигурност. В същото време самолети си летяха по маршрута и си кацаха и излитаха.

# 566
  • In transit
Наистина имаше някакъв проблем с летищата Малпенса и Бергамо в неделя. Мернах по новините, но мм беше намалил звука и не чух, от надписите разбрах, че имало много отменени и/или забавени полети. Предположих, че нещо пак системите им са се сринали, но не съм сигурна. Ако Реджи има време да види новините от неделя, ще се разбере какво е станало.

# 567
  • Milano
Има 4 центъра за въздушен контрол в страната (Милано Линате, Падова, Рим и Бари).
Този в Милано контролира полетите в Северозападна Италия + Верона и част от Е.Романя.

Имало е проблем в оперативната система на наземните радари в ценъра в Милано в неделя ок.40мин - от 17.20ч. до 18ч., докато бъде остранена повредата.
Междувременно е използвана второстепенната система, но при нея капацитета трябва да бъде намален до 35%.
Следователно няма проблем при излитащите полети, остават да чакат.

Пристигащите или са пренасочени или канселирани - този от София е пренасочен във Венеция, други в Болоня, Триест, Рим и т.н.
Един в Марсилия, друг в Меминген, трети се е върнал в Белгия, както и вътрешните полети са се върнали откъдето са излетяли.

Засегнати са летищата Малпенса, Линате, Бергамо, Торино и Генуа, т.е. Северозападна Италия.

Акумулирали са се закъснения, някои рефлектирали и на следващия ден.

Хубаво е да не се инсинуират проблеми в сигурноста на полетите на дадено летище, заради паник-атаки на потребители, недоразбрали за какво става въпрос.
Добре, че има и трезвомислещи.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 14:46 от regina di cuori

# 568
Реджи,много благодаря! Пряко не ме касае,но винаги сте толкова отзивчиви и с точен коментар в тази тема.Удоволствие е да ви чета,теб и другите момичета!

# 569
  • До сърцето...
....
Хубаво е да не се инсинуират проблеми в сигурноста на полетите на дадено летище, заради паник-атаки на потребители, недоразбрали за какво става въпрос.
Добре, че има и трезвомислещи.
Мен ли визираш с паник-атаките и инсинуациите в сигурностТа, защото не виждам да съм написала нищо такова. Факт е, че имало проблем и потърпевши са пътниците.
Не ми се иска да вися 30 часа на летище от ранга на Бергамо, с недостиг на места за сядане и почивка в залата (айде да кажем, че поне има търговски център отсреща). Не е приятно дори пред компа, камо ли на място, със събрано напрежение и притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт