Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 847
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за съветите. Честно казано не се бях замисляла за други полети, освен до Болоня! Иначе ако решим полетът да е до Милано, кацането е на Бергамо!
Аз съм добре с английския, това не ми е проблем, по-скоро съм....смотана 😅 Дори и в София бих се загубила ако минавам по някоя непозната уличка 😆
Благодаря много за съдействието и за куража, който ми давате, мили момичета!
Ама аз съм момче 🙃
Бергамо си е Бергамо. Когато писа по-горе, че кацаш в Милано и аз ти отговорих на база Милано. Но от Бергамо нямаш директен влак за Пиза. Традиционно няма. И е малко вероятно с наближаващия нов годишен график да има.
Гледам Фликса - в момента виждам само един директен Летище Бергамо - Пиза, който е нощен и е 8 часа.... Не си го причинявай това. Възможно е лятото да има допълнителни сезонни курсове, които да не са качени още.
Няма нищо страшно в прекачванията, разбира се, милиони хора къде ли не из Европа се прекачват къде ли не. И все пак, ако това би те затормозило, то най-лесно ще дойде през Рим.

Санта Мария Новела е много голяма гара. Малко вероятно е вторият ти влак да е на същия коловоз като първия. Всички са на едно ниво.

Багаж , виждам тези промени от тази година :
Special conditions for baggage transport on the Frecce

Starting from 1 March 2024, you can carry up to a maximum of two bags per passenger for free on the Frecce. If you travel in 2nd class and in the Standard and Premium service levels, the sum of the total dimensions of your baggage (length plus width plus depth), including pockets, wheels and handles, must not exceed 161 cm (of which each dimension not exceeding 80 cm); if you travel in 1st class and in the Executive and Business service levels, the sum of the total dimensions of your baggage (length plus width plus depth), including pockets, wheels and handles, must not exceed 183 cm (of which each dimension does not greater than 120 cm). If you have skis, prams, strollers, musical instruments, bicycles (all types, provided they are dismantled and/or foldable) and electric scooters you can transport them in addition to the number of pieces of luggage allowed, provided that the sum of the total dimensions of the skis, prams, strollers and musical instruments is not greater than 200 cm (length plus width plus depth) and that the dimensions of the bag in which you want to transport your bicycle or electric scooter are not greater than 80x110x45 cm.
If you travel on the Frecce, you are encouraged to place a label on each bag containing your name and contact details in a clear and legible manner.
You can only place your luggage in the dedicated spaces and cannot store them near the train access doors, in the vestibules and transit corridors.
You cannot pack your luggage and you cannot carry retail material on board.
In any case, transport is permitted provided that your luggage does not hinder and/or damage other passengers, does not hinder the service activities of railway staff and does not damage the cars.
If you do not comply with the provisions, you will be required to pay a fine of €50 and you will still have to take care of unloading your luggage at the first station where the train stops.
Ооо, много се извинявам за объркването 🫣, дано не съм те засегнала 😅
Мда, явно ще е сложно положението! Нищо, де, имам време да го мисля още!

# 586
  • Beyond the stars
Имаше предходни въпроси за билетите за терасите на Дуомо - със сигурност по-добре онлайн, защото опашките за билети и за самите тераси за отделни, тази за билети беше по-внушителна. Ние бяхме 30 мин по-рано от часа на билета и беше напълно достатъчно. Използвахме опцията асансьор.

Очарована съм от езерото Комо, от малките селца около него, много ми хареса. Спахме на място с разкошна гледка и се чудя как всеки ден хората се будят с тази гледка.

Villa del Balbianello

И за хубава седмица от мен!

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 12:12 от Вълшебство

# 587
  • Milano
Марулета, върна ли се от Пулия? Разкажи ни за гастрономическата част първо.🤣

На 08.11.24 ще има стачка на ГТ без гарантирани часове.
Според някои медии се очаква голямо участие и хаос.

# 588
Физически се върнах,мислено съм в Полиняно а Маре.Уникално местенце,артистично,романтично,музикално,гастрономично.
   Всичко е супер вкусно.Любимо ми стана  кафето еспресиньо, което една дама в самолета ме посъветва да опитам.По нейните думи е типично за Пулия,нещо между макиато и еспресо. Ядох най -вкусния октопод на скара!!!,който ММ си поръча по грешка,защото не си сложи очилата. Той яде някакви морски риби,пържени,според него мешана скара от риби.
  За мен Италия е рай - Южна,Северна,все тая.Красиви жени, хубави смугли мъже,всички ухаят на парфюм.Чисти и точни влакове. А храната, ох,храната!!!!! И не видях дебели италианки,как го правите този номер, не знам. Също така,както и предния път,нямаше джуки,извадени силиконови гърди на показ,тежки мигли.Ако имаше,бяха или нашенки,или рускоговорящи.
    Пих шампанско за закуска, слушахме един уличен музикант на брега, а пастата -майко мила!!!!В Алберобело дори присъствах на семеен италиански скандал.В едно заведение,семейно,шефът не даваше да сядат хора,ако само пият.Трябваше и да ядат.Дъщерята,която беше сервитьорка му се развика,че не може да иска само манджаре.И последва най-готиния скандал, наслада за ушите ми.Аз обожавам да слушам италиански,никога не разбирам обичат ли се ,карат ли се....
     Разказът ми не е за тази тема,но ви имам за свои хора тук.Благодаря!
  Вече тайно почвам да обмислям следващото италианско приключение. Много искам Тоскана,много.И Болоня.
   Ааааа, в Пулия ми се стори доста по-евтино, в сравнение с Милано и Бергамо.

# 589
  • Beyond the stars
Никога няма да ми омръзне Италия.
В интерес на истината Милано ми се стори доста тихо и цивилизовано. Или може би квартала, който улучихме беше спокоен. На фона на последната разходка до Пулия, нямаше нито викащи, нито пеещи, нито каращи се Bowtie
И ние сме на вълна Болоня и Флоренция или да повторим Неапол, за да идем по крайбрежието.

# 590
Физически се върнах,мислено съм в Полиняно а Маре.Уникално местенце,артистично,романтично,музикално,гастрономично.
   Всичко е супер вкусно.Любимо ми стана  кафето еспресиньо, което една дама в самолета ме посъветва да опитам.По нейните думи е типично за Пулия,нещо между макиато и еспресо. Ядох най -вкусния октопод на скара!!!
И аз! В Пулия мисля, че ядях октопод всеки ден. Но най-невероятно вкусния октопод на скара ядох в Полиняно. Heart Eyes

# 591
Една от вечерите на съседната улица имаше скандал,и мъжете ни казаха,че изстрелите са били от пистолет.После сирени,затишие и ...музика и фойерверки.

# 592
Марулета, спор няма, че с тези скандали си се потопила в италианската атмосфера. Ти разказвай, интересно ми е винаги и всичко за Италия. Ние тази година ходихме за пръв път в Сицилия и мога да кажа, че островът ми е фаворит, а това ни беше около десетото ходене в Италия. Може би защото бях чела за мръсотия и мизерия, а видях само красота и най-вкусната храна!

# 593
  • Milano
За пистолета изпаднах в ужас.
Относно храната получих силно слюнкотделяне, въпреки че съм обядвала. Обаче не вярвам без снимки.🤭
Мерси Марулета за хубавият разказ!🌹

Вълшебство,  сприца го пият така във Венето - без лед.

И понеже е едно такова слънчево, че и цялата седмица ще е без дъжд, да не повярваш, започнах да гледам хотели за април по Гарда.😊

Иначе юни имам концерти в Торино, Болоня и Рим и не съм се организирала все още.

П.п. соса на тези миди в Каляри беше превъзходен:

И омара беше хубав:

Това от тратторията на моята приятелка:

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 16:33 от regina di cuori

# 594
  • Beyond the stars

Вълшебство,  сприца го пият така във Венето - без лед.

На едно място в света, значи ще съм на място Bowtie Аз всичко пия без лед.. рядко на бяло вино лятото.

# 595
Реджи, аз на теб ли да разказвам за Италия?????
    ММ е склонен да мисли, че можем догодина да почиваме повече време в Полиняно. А синът ми е на същото мнение за Десенциано Дел Гарда.Но него все още го е шубе от полетите.

.  Това беше божествено,но не му запомних името.

аз не обичам пица с морски дарове,но тази ......

# 596
Относно храната получих силно слюнкотделяне, въпреки че съм обядвала.

Това от тратторията на моята приятелка:
A аз не съм обядвала и... Open MouthWeary
На fritto misto мога да живея сигурно цял живот. Риба не обичам, но за морски дарове умирам. Ако го знаете този филм El hoyo, там имат право да ядат само един вид храна, същата всеки ден. Може би бих си избрала fritto misto. Simple Smile)
Реджи, къде е тази тратория? В Милано или в Сардиния?

Марулета, да не би да е някакъв вид бабà?

# 597
Нещо като реване,но кръгло,с портокалови корички,отдолу плочка шоколад.Страхотно беше.

и еспресиньо

# 598
  • Milano
Защо поисках снимкиии???🤣🤣🤣

Марулета, на мен ми е интересно да чета мнения.

Помня една дама, не й беше харесала храната в Рим, защото...не им дали/сложили кетчуп върху спагетите🤦‍♂️😱🤣.

Умирам и аз за морски дарове, по fritto misto не си падам, обаче тази frittura mista както я наричат там трябваше да я опитам, защото...не  била като онази по Адриатическо море 🤣(разбирай с verdure pastellate), а с риба (пресен улов за деня), не че и там няма.
Барба, в Каляри е тратторията.

Марулета, витрината на Сал де Ризо ли е ?

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 16:59 от regina di cuori

# 599
Ма как кетчуп върху спагети??????Светотатство.Само съжалявам,че бяхме с ръчен и не можах да донеса на сина ми паста,много паста.Той е страшен кулинар и много се кефи да готви.

Общи условия

Активация на акаунт