Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Имам откачена идея да отида за ден в Милано Scream
Питането ми е за автобусите от Бергамо до Милано и обратно, уж гледам из сатовете, които излизат в първия пост,  направо билети за отиване и връщане /онлайн/ ли да си купя, така е най-сигурно и изгодно или аз само така си мисля?
На летището колко време г/д е мотането след кацане на самолета, багажът ще ни е само ръчен, за да си направя сметката за кое време да търся автобус/влак/метро?

# 646
Ако става въпрос за летището на Бергамо, автобусите чакат отпред и няма смисъл да се купуват билети онлайн. За обратно ще хванете от същото място, на което сте слезли, пак на място ще купите билети.

# 647
m@ria, много благодаря за бързия отговор! ♥
Аз се притесних, че намерих в някой сайт и пише "остават" 4 билета, а то идеята е да летим чак февруари, как така в 2 поредни автобуса остават само толкова билети не ми стана ясно Flushed
https://www.obilet.com/bg/journeys/7331-7332/2025-02-22
По път от автогарата към мястото за спане ще видим ЛеСкала, аз и до Катедралата искам да отида, но съм отворена и за предложение, ако трябва да видим ЕДНО нещо в Милано, кое да е Wink

# 648
  • In transit
annysy, да уточня, че автобусите от летището в Бергамо спират на централната ЖП на Милано, не на автогара.

# 649
  • sf

И аз, ама никой не ми се връзва. 😆

# 650

И аз, ама никой не ми се връзва. 😆
Heart Exl
Чак не мога да си представя, че родата се съгласи, мислих ги, че не им стиска, ама пък съм Бърза. Резервирах всичко, съвсем скромно е. Набелязах дори забележителности Simple Smile
Ще прочета тази  ипредходната теми, за да съм напълно подготвена. Остава да ме живи и здрави и времето да е с нас.

# 651
annysy, браво, желязото се кове, докато е горещо. Темата е много хубава и момичетата италианки са супер отзивчиви. Сигурна съм, че ще си изкарате страхотно.

# 652
  • Milano
Какъв е този сайт за билети?
Ако желаете онлайн закупуване си гледате официалните сайтове на фирмите, които са 4 на брой
Часовете на закупуване са ориентировъчни. Билета важи за съответният ден. Може и по-късен и по-ранен автобус да хванете на съответният превозвач. Спестява се 2 евро на човек на посока.

Какво непременно да се види си зависи от човека и интересите му.

Паднала е една мъгла, едвам се виждат линиите по шосето.

# 653
А къде ще спите?Или сутрин ранен полет и вечер обратно в самолета?
   Ако ще имате нощувка в Бергамо,на връщане е ок с влака.
   За мен е лудост един ден полет и Милано.

# 654
Аз доколкото разбирам ще пътуват без нощувка. Има хора, които го правят. Аз следвам в Инстаграм Лора Найденова(Бон Апети), тя беше пътувала така, имаше видео. За хора, които живеят в София, е постижимо, защото иначе пък хептен без спане ще е изморително.

# 655
Да,да,знам.Но мисълта ми беше ,че един ден е крайно малко ,според мен, да усетиш духа,да хапнеш,да видиш. Често се случва с автобуса да попаднеш е час пик, ако е с влака към Бергамо,трябва пък да се придвижиш до летището.
   Аз бих отишла за един ден в Бергамо само.И пак не стига.

# 656
  • Milano
Писано е, че има хора пристигащи в Бергамо сутринта, пазаруват хранителни продукти в мола отсреща и се връщат следобед/вечер в София.

Аз не го виждам налудничаво за 2 часа полет. Дали ще е полет, дали ще е пътуване с влак тук за 2-3 часа, все тая.

Моята приятелка веднъж бяха направили ранно пристигане в Рим, разходка за сладолед до към 11ч, после влак-стрела до Болоня - обяд и разходка там и връщане вечерта в София.😊

# 657
Така е, на мен пътя до София ми е по-дълъг, отколкото полета. Иначе има хора, които и до Лондон ходят за ден. И не само. Може би пролет/лято е по-удачно и по-приятно, но като се организира човек, всичко е постижимо.

# 658
Flushed Зная, че е пълна лудост, но много го искам Simple Smile
Летим рано от Сф, пристигаме в 8 ч в Бергамо, нали около час и нещо са автобусите до Милано /гарата/ , поне така разбрах Simple Smile За билети бях видяла в сайта от предния пост, но го отписвам, явно не е правилното място, затова направо на летището ще се качим, освен ако до тогава не намеря откъде да взема онлайн.
Пристигаме на картата тук, после пеша, то е 40-50 минути и без това имаме достатъчно време ще хапнем и минем на разходка до апартамента, в който ще спим, ще метнем багажа, давам си час почивка и по другите места+вечеря, спим и по обратния път. На обяд се качваме на автобус до Бергамо, към 15 ч е полета за Бг. За капак не, не сме от Сф Simple Smile имам поне 1.5 часа до вкъщи с кола, която ще намеря къде да я оставя на паркинг ДО летището (на самото летище ми дава, че няма места за датата). Вчера и това намерих, но го загубих Sweat Smile
Скрит текст:
https://www.google.com/maps/dir/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D … 92856,3075m/data=!3m1!1e3!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x4786c6c54ff75843:0x2226b1141a97cf2a!2m2!1d9.204822!2d45.487137!1m5!1m1!1s0x4786c1534f611d8f:0x492df04408a6190b!2m2!1d9.1829332!2d45.4640853!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTExMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Езинствено оставя да се моля всичко да е по разписанието, което е обявено Hands Pray

Безкрайно благодаря за насоките, които давате, момичета! ♥

# 659
  • sf
Ама това не е за един ден. Аз имах билети сутринта рано и връщане същия ден късно вечерта, но уиз смениха часа на първия полет и ми прецакаха плана.

Общи условия

Активация на акаунт