Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 863
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, съжалявам пак съм аз с моите глупави въпроси. Rolling Eyes Сигурно са обсъждани някъде вече и бях прочела няколоко теми назад, но сега не намерих нищо в тази връзка. Disappointed Реших да купя билети до Венеция през Болоня. Първо се чудех какво се случва ако изпуснем втория влак по тяхна вина, т.е. първия има голямо закъснение или и аз не знам. Въобще случват ли се често такива неща? Времето за прикачване е 25 минути, което е съвсем достатъчно според мен, но все пак искам да знам евентуално какво да очаквам ако се случи. Вторият ми въпрос е, какво означават тaзи тарифa Frecciadays, защото отваряйки линка с описанието на тарифите, точно тази я няма там. Да не се окаже да купя билети, а да ми трябва някаква карта за намаление или нещо подобно. Следващата тарифа 2X1 също я няма описана какво означава. Отново слагам в скрит текст, че скрийншота е голям:
Скрит текст:

# 151
  • София
Днес момиче се оплаква в групата за пътешествия от закъснения в Италия и е снимала таблото. То всички закъснели са все високоскоростни.
И моите впечатления през годините са, че конкретно в Италия регионалните влакове са по-точни от скоростните.
Няма проблем, когато закъснението е по тяхна вина, да продължиш пътуването със следващ влак и това е валидно навсякъде.
При закъснение, говори с кондукторите да те насочат към новата връзка.

# 152
То днешното закъснение е глобално, не засяга само влаковете в Италия…

# 153
  • Milano
То днес е черен ден за транспорта. Като почнеш от отменени полети (26 на Линате и 34 на Фиумичино на Ита), заради глобалният проблем, който е засегнал и влаковете и прибавим eлектрическата повреда във Флоренция, която довежда до големи закъснения на високоскоростните влакове и добавим и тир-а в пламъци на магистралата пак във Флоренция и хората блокирани над 4ч в тази жега и страната разделена на две.

Роси недей да се шашкаш толкова. Ако го изпуснеш отиваш на гишетата да ти презаверят билета.
Не можеш ей така да се качиш на друга стрела.
Може да пълен влака, а тя е само с места.
Иначе да, случват се закъснения и то нерядко.

Фреччадейс е промоция за пътуване във вторник, сряда и четвъртък, като намалението може да е до 60%.
2×1 Двама пътуват на цената на един.
Никакви карти не трябват.
Между другото има промоция точно за твоя период 30% намаление за суперекономи или фреччадейс, въвеждайки съответният код на сайта.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 08:23 от regina di cuori

# 154
Здравейте, прекрасни хора! Не знам към кого да се обърна и къде да пиша, за това питам вас. Искам да изненадам мъжа ми, като за рождения ден му подаря билети за футболен мач на Милан. Иска ми се сякаш да е нещо като организирано от травъл агенция пътешествие с 3/4 нощувки например. Някой може ли да ми даде съвети? Даже нямам ясна представа какво точно трябва да се случи, само знам, че мъжът ми ще бъде на седмото небе и много много искам да го изненадам.

# 155
  • Пловдив
Здравейте, прекрасни хора! Не знам към кого да се обърна и къде да пиша, за това питам вас. Искам да изненадам мъжа ми, като за рождения ден му подаря билети за футболен мач на Милан. Иска ми се сякаш да е нещо като организирано от травъл агенция пътешествие с 3/4 нощувки например. Някой може ли да ми даде съвети? Даже нямам ясна представа какво точно трябва да се случи, само знам, че мъжът ми ще бъде на седмото небе и много много искам да го изненадам.

Май месец организирах същото за моя мъж, потърсете моите коментари в темата.
Като изключим, че щях да получа удар 😂 всичко друго беше супер. Само където отборът беше Интер.
Първо и много важно е първо да закупите билети за мача. Не винаги може да купите билети, ако не сте член на самият клуб. Ние от зор станахме членове на Интер, но логично, че това е за следващия сезон. Сега септември има дерби Интер-Милан. Предполагам ще е по трудно да се закупят билети за мача. Аз така и не намерих агенция, която да организира всичко от БГ. Не купувайте билети от сайтове прекупвачи ViaGoGo и тем подобни. Разликата в цената е няколко пъти отгоре. Билети се купуват от официалния сайт на отбора. Билетите се пускат 15-20 дни преди самия мач. Съвет от мен е да изберете не много голямо дерби, да закупите билети и чак тогава да вземете самолетни билети и да организирате нощувките. Успех! И да, мъжа ви много ще се изкефи! Моя сбъдна една мечта и беше много щастлив.

# 156

Май месец организирах същото за моя мъж, потърсете моите коментари в темата.
Като изключим, че щях да получа удар 😂 всичко друго беше супер. Само където отборът беше Интер.
Първо и много важно е първо да закупите билети за мача. Не винаги може да купите билети, ако не сте член на самият клуб. Ние от зор станахме членове на Интер, но логично, че това е за следващия сезон. Сега септември има дерби Интер-Милан. Предполагам ще е по трудно да се закупят билети за мача. Аз така и не намерих агенция, която да организира всичко от БГ. Не купувайте билети от сайтове прекупвачи ViaGoGo и тем подобни. Разликата в цената е няколко пъти отгоре. Билети се купуват от официалния сайт на отбора. Билетите се пускат 15-20 дни преди самия мач. Съвет от мен е да изберете не много голямо дерби, да закупите билети и чак тогава да вземете самолетни билети и да организирате нощувките. Успех! И да, мъжа ви много ще се изкефи! Моя сбъдна една мечта и беше много щастлив.
Благодаря! Може ли ваши контакти да Ви разпитам за самолетни билети, нощувки къде и въобще всичко, понеже съм много зле с ориентирацията.

# 157
Момичета, заради този целия хаос с влакове, ремонти и т.н. реших да наемем кола около езерата. Единственото пътуване с влак, ще ни остане до Венеция, за което вече купих билети през Болоня. Ще наемем кола от летището директно. Преди знам че бяха много строги изискванията за кредитна карта, сега виждам че има доста компании които приемат и с дебитна. Буквално преди няколко месеца, мъжо си закри кредитната карта, защото последните няколко години от както се роди малката не сме я ползвали (беше ползвана единствено за rent a car) и като цяло мислехме, че скоро едва ли ще ни се наложи, но ето че никога нищо не се знае. Laughing Това което ме притеснява е влизането в Швейцария. Не намирам информация на сайтовете на компаниите, относно преминаване в Швейцария и валидност на застраховките. Намерих една компания която удовлетворява кажи речи всички нужди - резервация с дебитна карта, пълна застраховка без самоучастие и допълнителна такса за преминаване в Швейцария (тук поне е ясно указано и съм сигурна че няма да има проблем). Сумата е около 200 евро за 4 дена, което май не е малко, но пък ще си спестим всякакви депозити, самоучастия и нова кредитна карта, която не знам кога отново бихме ползвали. Thinking Компанията е Centauro, ако случайно някой тук има отзиви. Thinking

# 158
  • In transit
Тази фирма не съм я чувала, но онзи ден разглеждах офертите на рент-а-кар компаниите в Италия и видях, че една от тях предлагаше зелена карта, точно за случаи, когато излизаш от Италия и отиваш в съседни страни. Не беше скъпо...нещо от сорта на 8-10 евро за 5 дни. Може да огледаш дали тази фирма, на която си се спряла предлага тази опция.

# 159
Тази фирма не съм я чувала, но онзи ден разглеждах офертите на рент-а-кар компаниите в Италия и видях, че една от тях предлагаше зелена карта, точно за случаи, когато излизаш от Италия и отиваш в съседни страни. Не беше скъпо...нещо от сорта на 8-10 евро за 5 дни. Може да огледаш дали тази фирма, на която си се спряла предлага тази опция.
Не е нужна зелена карта за Швейцария и съседни страни.

В кои страни се изисква Зелена карта?
L’elenco completo è presto fatto: Bosnia ed Erzegovina, Macedonia, Montenegro, Russia, Moldavia, Ucraina, Bielorussia, Turchia, Tunisia, Israele e Iran.

На другите въпроси за застраховки на рент-а-кар не мога да отговоря в детайли. Аз бих се свързала с тях.

# 160
  • София
Дами, след 20 август, събота и неделя, работят ли магазините за дрехи, обувки и други подобни в Милано?
Ще се радвам, ако някой сподели инфо.

# 161
  • In transit
Барба, сега като казваш... Права си, но на картинката беше нарисувана Италия, стрелка как излизаш от нея и надпис green card, та изобщо не се замислих, че зелената карта е за страни извън ЕС. Реших, че се предлага, като опция, ако наемеш кола в Италия и искаш да се разходиш в съседните страни.

# 162
Обаче като гледам, ще ни трябва винетка за Швейцария, ако искаме да караме спокойно по всички пътища. Най-тъпото е че винетката е годишна, а ние ще сме за 2 дни в Лугано. Rolling Eyes Около 40 франка е и то пак става една... Frowning Уж си мислех че всичко ще е много лесно, ноооо винаги има изненади. Smile

# 163
Да, 40 франка е винетката и е само годишна. Това много често се коментира тук, жалко, че за вас е изненада. Simple Smile Тамън се отървахте от влаковете...

# 164
Чак изненада не е, но бях забравила за тази подробност. Има вариант и да си спестим винетката, ако минем от долния път, но ще го мисля на място дали си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт