Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 955
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Аз бях е края на януари, беше страхотно време. Леко студено, идеално за разходки.А на Комо беше слънце и бяхме по блузи.

# 211
    Много ви благодаря, момичета!

# 212
    • София
    Здравейте
    Ще пътуваме с кола до Загреб.но искаме да  идем и до Венеция за ден два .Предложете моля  град около Венеция в който да отседнем .

# 213
    • София
    Здравейте
    Ще пътуваме с кола до Загреб.но искаме да  идем и до Венеция за ден два .Предложете моля  град около Венеция в който да отседнем .
    От най-близките Падуа и Тревизо. И двата заслужават посещение. Изобщо в тази част на Италия има изобилие от хубави градове.

# 214
    • In transit
    Здравейте
    Който и град да изберете в района, няма да сбъркате. Само гледайте хотелът да е с паркинг, че много нямат или се плаща допълнително. Като опция може да си оставите колата там където ще спите и да отидете до Венеция с влака. По-удобно ще е и няма да платите много пари за паркинг във Венеция.

# 215
    Здравейте!Отдавна не съм писала в темата,радвам,че мога отново да се включа!
    Имам следното запитване.За посещение на езерото Гарда-по-конкретно Сирмионе-къде е по-удачно да се слезе при пътуване с влак от Бергамо?На Пескиера дел Гарда или на Desenzano del Garda?И до там нали важи карта Аз пътувам в Ломбардия?
    И съответно оттам с автобус,предполагам,но не мога да се ориентирам на колко време им е честотата до Сирмионе?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 09:27 от macapisa

# 216
    Здравейте!Отдавна не съм писала в темата,радвам,че мога отново да се включа!
    Имам следното запитване.За посещение на езерото Гарда-по-конкретно Сирмионе-къде е по-удачно да се слезе при пътуване с влак от Бергамо?На Пескиера дел Гарда или на Desenzano del Garda?И до там нали важи карта Аз пътувам в Ломбардия?
    И съответно оттам с автобус,предполагам,но не мога да се ориентирам на колко време им е честотата до Сирмионе?
    [/quote
    Здравейте, по-удобно е на Desenzano del Garda. От там хванахме ферибота, на който първата спирка е Сирмеоне. Да, картата важи. Пътувахме безплатно с влак от Бергамо до там и после безплатно с ферито до Сирмеоне и обратно до Десенцано и се върнахме с влак до Бергамо. Поздрави!

# 217
    • Milano
    Macapisa, ж.п. гарата се казва Дезенцано дел Гарда - Сирмионе.
    От Бергамо няма директен влак дотам.
    Ще трябва да се прекачиш в Бреша.
    Автобус L026 е на час (8.05, 09.05, 10.05 и т.н.на гарата в Дезенцано - via Masaccio) - разписание до 11/09.
    Ако не съм с кола, предпочитам да взема корабче до Сирмионе (3 евро).

Билета "Аз пътувам навсякъде в Ломбардия" важи за регионалните влакове, не важи за корабчета по Гарда (Комо и Маджоре).

Има промоция на Тренорд "Sirmione tour" - влак отиване и връщане (a/r) от която и да е гара в Ломбардия до Дезенцано Д.Г. или Пескиера Д.Г. плюс корабче (а/r) до Сирмионе - 22 евро.

https://www.trenord.it/giteintreno/laghi/sirmione-tour/

# 218
    От Пескиера Дел Гарда освен автобус има и корабче. Много е приятно, може би за около половин час се стига. А от Бергамо до Пескиера има директен влак, без прекачване. Единствено от гарата до корабчетата имате може би десетина минути пеша.

# 219
    • In transit
    От Пескиера Дел Гарда освен автобус има и корабче. Много е приятно, може би за около половин час се стига. А от Бергамо до Пескиера има директен влак, без прекачване. Единствено от гарата до корабчетата имате може би десетина минути пеша.
    Покажете го този влак, моля. Само с прекачване излизат в сайта на трениталия, да не объркаме macapisa. А и Реджи живее в Милано, ако имаше директен влак щеше да напише.

# 220
    • Milano
    Няма Мики директен регионален до Дезенцано.
    Проверих и аз от утре до неделя от 06ч. до 23ч.
    Тя незнам кога ще пътува.
    По едно време като, че ли имаше няква фречча от Бергамо до Рим, спираща в Дезенцано или Пескиера.
    А и придържайки се към конкретният въпрос за "Аз пътувам" би следвало да се гледат регионални влакове.

Не виждам защо от Бреша да не слезне на първата спирка - "Дезенцано-Сирмионе" - 15мин, а трябва да ходи до Пескиера (30мин)?!
    20мин от Дезенцано до Сирмионе е корабчето.

Пътуването безплатно с корабче по Гарда с Ivol също ми е странно.
    Освен неподготвен персонал, но не вярвам.
    На мен на промоцията на Тренорд ми снимаха билета (понеже нямах второ принтирано копие) тогава, явно да си изискат парите от Тренорд.
    А в ЧЗВ на сайта на "Аз пътувам" си пише, че не важат.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:50 от regina di cuori

# 221
    Много ви благодаря,момичета!
    И аз така го гледах в сайта, Да за лодките също видях,че отделно се заплащат. и ,че и”по двата маршрута има прекачване ,а някъде бях прочела ,че по единия маршрут няма и затова съвсем се обърках.
    Само  не ми е много ясно това  как точно се случва.
    Но,нищо ще питам във влака.
    Чудя се дали да не слезем да разгледаме и Бреша и после пак да се продължим -дали за час си струва ?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 16:29 от macapisa

# 222
    • Milano
    Как се случва?
    Да кажем хващаш влака от Бергамо 8.06ч, пристигаш в Бреша в 9.03ч.
    Има влак (би трябвало да е за Верона) в 9.36ч, който спира на Дезенцано (1 спирка).
    Гледаш на кой коловоз е и отиваш там.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 16:13 от regina di cuori

# 223
    Благодаря,Реджи!Така и предполагам.
    И още нещо да ви питам.Имам 2 пълни дни и половина в Бергамо.Едининият ден мисля до Гарда да отидем,разбира се живот и здраве ако времето позволява .
    Вторият ден за Лаго ди Комо.Та сега питанката ми е според вас за един ден дали ще успея да видя Комо,Беладжо и Варенна?Как оптимално да го направя за да успеем да ги видим и трите?Един вариант е от Бергамо да пътуваме с прекачване на Леко,но разбрах,че е по неудобно.Друг вариант е много рано да станем и към Милано сутринта да си хванем влака и директно към Комо.Но после  не знам как точно  да го направя-моля ви дайте идеи .

# 224
    • In transit
    Знам, че няма Реджи. Затова попитах потребителката, кой е този влак.

Общи условия

Активация на акаунт