Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ама това не е за един ден. Аз имах билети сутринта рано и връщане същия ден късно вечерта, но уиз смениха часа на първия полет и ми прецакаха плана.
donsita, много криво така Sad , съжалявам!
Да, не за в ден, а за малко над 24 часа да го кажем, но то половината е в пътувания.
Ще стискам палци зимното февруарско време да е ок и полетите да са навреме.

# 661
Ние сме си мислили за такава врътка до Катания- да идем да ядем 🤭 и да се приберем, че храната там толкова ни хареса. Е, не само храната, разбира се.

# 662
  • In transit
Като имаше директни полети от Варна до Бергамо няколко пъти сме се разхождали за ден-два. Много приятно и разтоварващо е. Heart Eyes
Завиждам на софиянци, че имат толкова полети, ние трябва да ходим до Букурещ или София ако искаме да пътуваме до Италия. Confused

# 663
Еее, все пак има нощувка,значи може да се шляят до късно из Милано.Аз също съм си мислела за ранен и късен полет,но само за Бергамо.Но не бих.Искам да ми е спокойно и лежерно.Но това е лично мнение,не казвам,че съм права.
   В този случай Дуомо,замъка Сфорцеско, и другите да допълнят какво още , е постижимо.Ранно тръгване с влак до Бергамо,зависи в колко е самолетът,кратка разходка и там.Или МОЛ-а, но аз за него време не бих отделила.

# 664
Ние сме ходили до Рим за 24 часа и пак е много хубаво и пак е разнообразие и пак е Италия Simple Smile  Така че ,като няма човек повече време - по-добре от нищо.
  Всъщност в Рим точно, в повечето случаи ходим само за уикенда. С 2 нощувки, то си е почти  като една  Grinning
  В Милано съм ходила няколко пъти   и ако трябва да избера едно нещо, което да се види- бих избрала Дуомо.

# 665
  • София
Здравейте, ще пътуваме до Милано (кацаме в Бергамо) за 4 нощувки. Какво бихте ни препоръчали да посетим, опитвам се да изготвя някакъв план.

Струва ли си да си взимаме карти за транспорт (2-ма възрастни) или да я караме на билети, ще бъдем в Бергамо, Милано, мисля и до Комо да отидем. И каква е цената и?

В кой район е най-добре да отседнем? Може би на центъра, на каналите или другаде?

За Комо се чудя дали да отидем от Милано с влак и след това на място да си търсим лодка за обиколка. Всъщност кое си заслужава най-много да се види там без да се чупим от бързане? Беладжо, Villa Balbianello съм харесала. Много ми харесва и Лугано, но май няма как да станат всички в 1 ден.
Както и заслужава ли си подобен тур или да си го направим сами с влак и лодка/круиз на място.

https://www.getyourguide.com/-l101235?cq_src=google_ads&cq_cmp=2 … redirector=496894

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 12:25 от _krisinka_

# 666
Относно картата ,мисля, че си заслужава 3 дневната Аз пътувам в Ломбардия.
   По- назад Реджи е споделила доста интересни къщи музеи в Милано за разглеждане.Например.Ние бяхме през януари, ходихме до Комо.Направихме обиколка с корабче до Беладжио. Хубаво е, където и да отидете и каквото и да видите ,все си заслужава.Бяхме в апартамент до гарата , всичко беше точно.Лесно и бързо ,за да хванем влак  за мини екскурзия, метро до центъра,или пеша за разходка.
   Приятно прекарване, каквото и да решите да правите!

# 667
Здравейте,
След почти обиколена Италия дойде времето и на ски в Италия и единствения регион, в който не сме били. Имам нужда от съвет по кой път да стигнем на отиване с кола и после да се върнем.

На отиване ще спим в Загреб.
На връщане планираме да минем през аутлета до Венеция, Новента и да стигнем до Любляна за междинна нощувка.

Настаняването ни е в Селва ди Вал Гардена.
Гугъл и Виа Мишлен ми дават различни маршрути. А и изобщо не знам при зимни условия през декември-януари какви са условията.
Ще съм много благодарна да дадете съвет.

# 668
Както и заслужава ли си подобен тур или да си го направим сами с влак и лодка/круиз на място.

https://www.getyourguide.com/-l101235?cq_src=google_ads&cq_cmp=2 … redirector=496894
С моторна лодка е в пъти по-хубаво от кораб. Струва си, но сигурно ще е наистина много студено на лодка по това време, освен ако не извадите късмет със слънчев ден.

# 669
Здравейте!
Едно бързо питане, тъй като гуглето на английски не ми помага особено. Има ли седмична карта за обществен транспорт за Венето, подобна на тази в Ломбардия и Кампания? Венеция не ме интересува.
Иде реч за влакове/автобуси между градовете.

# 670
  • София
Здравейте!
Едно бързо питане, тъй като гуглето на английски не ми помага особено. Има ли седмична карта за обществен транспорт за Венето, подобна на тази в Ломбардия и Кампания? Венеция не ме интересува.
Иде реч за влакове/автобуси между градовете.
За влаковете има, само регионалните, разбира се. 3 дни - 35 евро, 5 дни - 59 евро.
Доскоро бяха 30 и съответно 50, уви 😕

https://www.trenitalia.com/en/offers/italia-in-tour.html

# 671
  • София
а то има варианти и за лодка и за корабче ли?

С моторна лодка е в пъти по-хубаво от кораб. Струва си, но сигурно ще е наистина много студено на лодка по това време, освен ако не извадите късмет със слънчев ден.

# 672
# 673
  • София
Корабчетата са обществен транспорт, а моторните лодки са тези от линка + предполагам има и на място, нали така? За това време на годината, казвате, че е по-добре с корабче(градски транспорт)? В този случай предполагам, че няма да е круиз, а просто си слизаме на определена спирка да си разглеждаме и после хващаме друго и продължаваме/връщаме се?

# 674
Изчетох темата и все пак да питам (отново) Flushed

От Бергамо до Милано най-добре е да се качим на автобус, от чакащите на самото летище на Terravision. Билет мога да си купя от н.нар кафенета или от самия автобус с карта или кеш. Не разбрах само дали с една дебитна карта мога да платя 4 поредни билета или има ли опция да го играем "група"? Билетите са около 10Е на човек.

Спират на Централната жп гара в Милано - Piazza Luigi Savoia.
----------
Ако искам да използваме влак от Бергамо до Милано трябва да минем някакво площадче между летището и гарата, да си купим билети от гише и с влак до Милано, но на коя гара не разбрах (някоя огромна), не тази горната, така ли?
----

Още е рано за това питане, но да си нося ли пари в кеш, за да плащам примерно в магазин и заведения или с карта също става и е по-приемливо?

Общи условия

Активация на акаунт