Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 722
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Корабчетата са обществен транспорт, а моторните лодки са тези от линка + предполагам има и на място, нали така? За това време на годината, казвате, че е по-добре с корабче(градски транспорт)? В този случай предполагам, че няма да е круиз, а просто си слизаме на определена спирка да си разглеждаме и после хващаме друго и продължаваме/връщаме се?
- Корабчетата имат затворени части и няма да ви духа, което през зимата във водата е сериозен фактор. Имат си маршрут, спирки и разписание. В сравнение с другите лодки са в десетки пъти по-евтини.
- Малките лодки, които се наемат за почасови обиколки, са частни. През лятото цените са луди, сега извън сезона виждам в линка, че са поне на половина. Ако решите за лодка, все пак направете предварителна резервация, понеже повечето собственици на лодки ги зазимяват и ги вадят от водата до пролетта. От лодка усещането и гледките са още по-хубави.

# 676
  • София
Ако искам да използваме влак от Бергамо до Милано трябва да минем някакво площадче между летището и гарата, да си купим билети от гише и с влак до Милано, но на коя гара не разбрах (някоя огромна), не тази горната, така ли?
Тук имаш объркване. Няма "площадче между летището и гарата".
В самата гара има каси и машини откъдето да си купиш билет, може и онлайн. Не е нужно да е предварително - те не се изчерпват, а резервация не се практикува.
Влаковете от Бергамо до Милано пътуват по два различни маршрута - до Чентрале ( основни, по-бързи и за туристи ) и до Порта Гарибалди - те отменят повече време, по-скоро са за местните, ученици, работници...
Тоест удобен ти е влака за Чентрале. Това е същата огромна гара до която отстрани спират шатълите от летището на Бергамо.

# 677
RebelHeart, много благодаря! Wine Glass
Най-накрая стоплих Simple Smile То едно място (гарата), имена много Yum

# 678
  • София
Barbabeau благодаря!

# 679
  • Milano
Изчетох темата и все пак да питам (отново) Flushed

От Бергамо до Милано най-добре е да се качим на автобус, от чакащите на самото летище на Terravision. Билет мога да си купя от н.нар кафенета или от самия автобус с карта или кеш. Не разбрах само дали с една дебитна карта мога да платя 4 поредни билета или има ли опция да го играем "група"? Билетите са около 10Е на човек.

Спират на Централната жп гара в Милано - Piazza Luigi Savoia.
----------
Ако искам да използваме влак от Бергамо до Милано трябва да минем някакво площадче между летището и гарата, да си купим билети от гише и с влак до Милано, но на коя гара не разбрах (някоя огромна), не тази горната, така ли?
----

Още е рано за това питане, но да си нося ли пари в кеш, за да плащам примерно в магазин и заведения или с карта също става и е по-приемливо?

Интересно ми е откъде я четете тази информация?😊
Не помня да са се продавали билети за шатъли в кафенета на летището.
Имат си box office.

Не е необходимо да е Терравижън. Има още Орио шатъл, Autostradale (Airport Bus Express) и Flibco.
Всички наредени пред Пристигащи.
Имат си служители пред автобусите, които продават билети - плащаш както желаеш и колкото билета желаеш.
Има и qr code на спирката - можеш да го сканираш и закупиш онлайн за конкретния автобус.
Или поне Орио шатъл имат.
Билетите са по 12 евро, онлайн 10 евро.

Аз плащам винаги с карта в магазини, заведения.
Но кафе и дребни неща кеш.

# 680
Ако искате влак Бергамо Милано трябва да хванете автобус 1 ,градски,от летището до гарата.Площадчето е между авто и жп гарата. От там влак за Бергамо,билети от машинките за мен беше най-лесно.Слиьате на Милано Чентрале,има монитори във влака,които изписват спирките.
   За шатълите са казали момичетата, и те спират на Чентрале,и от там тръгват.

# 681
  • София
Момичета гледам, че по Комо има доста вили, които изглеждат много впечатлеяващо - Villa Balbianello, Villa Carlotta, Villa Monastero. Много ми се иска да посетя някоя, коя бихте ми препоръчали?

А някой беше споменал, че е ходил до Лугано с влака Милано-Лугано и фуникуляра Monte San Salvatore. За колко време се стига общо с двете? На коя спирка се слиза от влака и от къде се взима фуникуляра? И това с обяда нещо предварително букнато ли е и от къде?

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 09:31 от _krisinka_

# 682
💯
Проверете работното време, понеже не е отворена всеки ден.
https://fondoambiente.it/villa-del-balbianello-eng

# 683
  • София
А то трябва и час да си букнем, това малко ме притеснява че не знам дали ще успеем точно в този час. А как се достига до тази вила, май е по-сложно?

💯
Проверете работното време, понеже не е отворена всеки ден.
https://fondoambiente.it/villa-del-balbianello-eng

# 684
Буквално дадох линк. Grinning

Също така е обсъждано десетки пъти в този форум и може да се прочете всичко в най-големи подробности.

# 685
  • Beyond the stars
Момичета гледам, че по Комо има доста вили, които изглеждат много впечатлеяващо - Villa Balbianello, Villa Carlotta, Villa Monastero. Много ми се иска да посетя някоя, коя бихте ми препоръчали?

А някой беше споменал, че е ходил до Лугано с влака Милано-Лугано и фуникуляра Monte San Salvatore. За колко време се стига общо с двете? На коя спирка се слиза от влака и от къде се взима фуникуляра? И това с обяда нещо предварително букнато ли е и от къде?

https://giardinidivillamelzi.it/en/home-eng/   Bellagio

Balbianello ми се струва по-трудна без кола за стигане. Ние ходихме заради заснетите сцени в нея от Star Wars . Bowtie

# 686
  • София
Прочетох цялата последна тема и линка, но не ми беше съвсем ясно и затова попитах. С кола и за пеша не са ни варианти, а видях, че може с лодка, но не разбрах от къде  трябва да се хване.

Благодаря за предложената вила в Белажо, ще прегледам и нея като вариант. Дописвам, сега проверих, дава ми я временно затворена Sad
Буквално дадох линк. Grinning

Също така е обсъждано десетки пъти в този форум и може да се прочете всичко в най-големи подробности.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 10:39 от _krisinka_

# 687
  • In transit
Реджи, като спомена дребни за кафе, имах интересна случка сега в Торино. Влизаме да пием кафе в един бар, вадя монети да плащам и бармана ми подава обратно монетата от 2 евро без да каже нищо, поглеждам го и той казва, че това не са 2 евро. Пак го гледам умно, но и не слагам очилата, защото монетата си изглеждаше точно като 2 евро. Тогава той взе да ми обяснява, че това били 500 лири. Погледнах го още по-умно недоумявайки за какви лири ми говори, защото те отдавна не съществуват. Тогава дойде сервитьорката, взе монетата, въздъхна тъжно и с много носталгичен тон каза: "Я, ама това са 500 лири, колко интересно. Еее, какво време беше...". Тогава най-сетне светнах какво може да е станало, сложих очилата да видя все пак какво им давам на хората и извадих нова монета.
Та така, сега си имам за спомен 500 италиански лири, като не гледам какво ми връщат в супера. Grinning

# 688
  • Milano
Бяхме милионери по времето на лирите Мики.Smiley

Лодка в този студ и влага за мен е сигурна пневмония.

# 689
  • Варна
от летището на Бергамо до Милано е нерационално и необяснимо защо влак защото гарата е далече от летището . От летището има шатъли на 4 фирми за десетина евро и всички ползват тях защото винаги има шатъли които се пълнят и тръгват веднага , а не да спазват някакво разписание като влака.

Общи условия

Активация на акаунт