Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 708
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Януари при супер слънчево и топло време,на разходка само по блуза, а на корабче по езерото вътре.Навън щяхме да умрем от студ.Иначе из  Беладжио аз бях по много тънка блуза с дълъг ръкав.
   За шатълите- ние на отиване към Милано взехме такъв, но беше 20.00 ч вечерта.Но при предишно пътуване на племенникът ми, самолетът каца преди обяд, към 9.00 , вземат шатъл и стоят в тапа някъде на магистралата.
  Аз не твърдя кое е по-добре, просто да се има предвид, да са подготвени.Не знам има ли ремонт по тази линия на влаковете.Мисля,че Реджи май беше пускала линк някъде назад.Също да се вземат предвид и стачките.

# 691
  • София
от летището на Бергамо до Милано е нерационално и необяснимо защо влак защото гарата е далече от летището . От летището има шатъли на 4 фирми за десетина евро и всички ползват тях защото винаги има шатъли ...
Нищо от подчертаното не е вярно.
Рационално и обяснимо е защото : шатълите не са покрити от регионални, национални и европейски пасове. Когато имаш такъв и вече си го платил, за мен нерационално идва да платиш още веднъж 🙂 Съвсем не на последно място, има хора които винаги биха избрали по-екологичния транспорт.

# 692
  • Beyond the stars
Да питам, за друга дестинация ми трябва, ама пак в Италия.
Та да препоръчвате платформа за rent а car , различна от booking, че предимно нея използваме. Търсим автомобил с опция 7 места, който да не ни струва половин бъбрек, ама като гледам няма изгледи да намерим.

# 693
  • Milano
Хубаво е да има различни гледни точки в зависимост от собствената позиция.

Моята е като на peterky2002.

Има и фактор, наречен удобство.

Автобус н.1 е на 20мин, вечер на повече, влаковете са на час.
За 1 евро разлика с шатълите при масовият турист, без пасове, не си заслужава за мен.
Това за билети онлайн, и за три евро пак.

Като бяхме с приятели в Бергамо решихме да отидем до мола на летището.
Автобуса беше претъпкан с хора, големи куфари.
След разходката взехме шатъла - нямах намерение да седя права, наблъскана като сардина пак.
Големите багажи са малко проблемни в регионалните влакове, малките също - обикновено не можеш да ги сложиш отгоре, понеже не всички пътуват с раници, особено зимата.

# 694
Та да препоръчвате платформа за rent а car , различна от booking, че предимно нея използваме. Търсим автомобил с опция 7 места, който да не ни струва половин бъбрек, ама като гледам няма изгледи да намерим.

Виж в платформите агрегатори, doyouitaly, rentalcaras, easycarrent etc. etc, кои фирми предлагат 7 местни коли и после прегледай сайтове им.
Аз така наех това лято. Пак беше скъпичко, но не толкова, колкото излизаше по агрегаторите.
Не казваш за къде ти трябва.

# 695
  • Beyond the stars

Виж в платформите агрегатори, doyouitaly, rentalcaras, easycarrent etc. etc, кои фирми предлагат 7 местни коли и после прегледай сайтове им.
Аз така наех това лято. Пак беше скъпичко, но не толкова, колкото излизаше по агрегаторите.
Не казваш за къде ти трябва.

Болоня - от летище до летище.
Да, това е идея, въпреки че доста пъти съм проверявала фирмите преди да резервирам през букинг и никога не ми е било по-евтино в сайта на фирмата. Ама и 7местна не съм търсила до сега.
В крайна сметка, винаги може да вземем две, но ми се ще да потърся още малко, преди да се откажа от идеята за една кола Bowtie

# 696
Ами аз от там вземах, Italycarrent, но сега нямат 7 местни, сигурно им е била едничка, хубава беше,  новичка, Пежо 5008. Наложи се да ни я сменят, че спукахме гума и ни дадоха друга кола, която не беше тяхна, на табелката пишеше, но не помня името.
Но имай предвид, че на най-задния ред само деца могат да седят, поне на тези по-новите, където се вадят от пода седалките.

Я погледни, напълно резонна цена за 7 местна, лятото такава беше за ден.
Това е през Doyouitaly, някакви случайни дати през ноември отбелязах, това е наема без застраховка.
Извинявам се, не мога да скрия текста от телефон.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 15:12 от evhen

# 697
  • Beyond the stars
Ами аз от там вземах, Italycarrent, но сега нямат 7 местни, сигурно им е била едничка, хубава беше,  новичка, Пежо 5008. Наложи се да ни я сменят, че спукахме гума и ни дадоха друга кола, която не беше тяхна, на табелката пишеше, но не помня името.
Но имай предвид, че на най-задния ред само деца могат да седят, поне на тези по-новите, където се вадят от пода седалките.

Я погледни, напълно резонна цена за 7 местна, лятото такава беше за ден.
Това е през Doyouitaly, някакви случайни дати през ноември отбелязах, това е наема без застраховка.
Извинявам се, не мога да скрия текста от телефон.

Наистина доста симпатични цени, за нашите дати края на януари обаче няма нищо под 350 евро за същия брой дни, което на фона на това, че има коли, които са по 20-30 евро, няма особено голям смисъл. Плюс, че сме 6 броя възрастни, въпреки джобните размери на някои от нас Bowtie

# 698
Ние в Болоня  поне веднъж месечно наемаме кола и   последните 5 пъти-само от italycarrent. Условията са им най-подходящи,така установих. Само че работното им време не е - затварят в 20: 00. Зависи  в колко пристигате. 
Плащаме си застраховка zero pensieri по 33 евро на ден и не се изисква депозит.
 Наемали сме от budget и maggiore останалите пъти и вечно има някакъв проблем,някаква разправия след това,която се влачи с месеци.

# 699
  • Beyond the stars
Ние в Болоня  поне веднъж месечно наемаме кола и   последните 5 пъти-само от italycarrent. Условията са им най-подходящи,така установих. Само че работното им време не е - затварят в 20: 00. Зависи  в колко пристигате. 
Плащаме си застраховка zero pensieri по 33 евро на ден и не се изисква депозит.
 Наемали сме от budget и maggiore останалите пъти и вечно има някакъв проблем,някаква разправия след това,която се влачи с месеци.

Ние вчера приключихме сага с Drivalia Close От октомври.
Сега ще ги проверя препоръчаните, благодаря.

# 700
  • In transit
Искам да споделя едно чудесно и бюджетно място за хранене. Имат 3 ресторанта в Торино, 2 в Милано и 1 в Болоня. https://www.poormanger.it/ Тук може да видите местопложенията им. В Торино, основните им клиенти бяха местни.
Правят разкошни печени и пълнени картофи с различни плънки. Много, много вкусни, опитах няколко вида, но този с баккала мантекато беше топ. Порциите са големички. Simple Smile

# 701
Здравейте! Планираме няколко дневна разходка в Милано и областта в началото на февруари. Мислим да вземем карта/ билет за три дни за цялата област Ломбардия. Полетът на връщане обаче е от Малпенса. Въпросът ми е има ли транспорт до там в който да използваме картата?
Допълвам: прочетох че картата важи за Malpensa Express (Милано-Ферно), но от там до летището с какво можем да стигнем?

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 20:44 от MollyBy

# 702
  • Milano
Със същият влак, просто си купувате билет за отсечката Ферно-Малпенса, на практика за 1 спирка ако е Т1, 2 ако е Т2.
На Ферно-Лонате Поццоло спират влаковете от Ц.гара, тези от Кадорна - не.

От 21ч на 23.11 събота до 21ч на 24.11 неделя има стачка на влаковете. Без гарантирани часове понеже е в почивен ден.

В петък, 29.11.24 има генерална национална стачка на държавен и частен сектор.
Ето, в тези случаи се включват всички видове транспорт, освен ако не е упоменато друго.

Поискаха от синдакатите да изключат транспорта. Съгласиха се само за ж.п.транспорта.

Тоест в петък - градски транспорт, самолети, кораби, таксита и т.н. Предполагам шатъли - не. Не помня някога да са участвали.
Плюс останалите отрасли.

# 703
  • София
Здравейте, имам нужда от вашата помощ! От два дена сме в Италия и дъщеря ми на 13 години започна да кашля. Моля някой  да ми каже, ако е купувал или знае сироп или пастили за суха и влажна кашлица. Няма температура и болка в гърлото, само кашлица. В Италия сме до понеделник.

# 704
  • In transit
Здравейте, имам нужда от вашата помощ! От два дена сме в Италия и дъщеря ми на 13 години започна да кашля. Моля някой  да ми каже, ако е купувал или знае сироп или пастили за суха и влажна кашлица. Няма температура и болка в гърлото, само кашлица. В Италия сме до понеделник.
Ето няколко варианта, които може да намериш в аптеките:
https://www.pharmasi.it/dr-theiss-mucoplant-tuss-kids-lecca-lecc … zi-981511759.html

https://www.pharmasi.it/sanagol-tuss-arancia-24pz-903152229.html

https://www.pharmasi.it/aspi-gola-natura-sciroppo-16bst-980772053.html
Скрит текст:
х1 саше 2-3 пъти на ден

Има го и като спрей с исландски лишей и ХК: https://www.pharmasi.it/aspi-gola-natura-spray-menta-limone-20ml-980772038.html
Скрит текст:
макс до 6 впръсквания на ден

https://www.pharmasi.it/sanagol-tuss-arancia-24pz-903152229.html

Общи условия

Активация на акаунт