Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 684
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Вила Панца е много голяма, като дворец с парк. На горния етаж в едното крило има отделен апартамент, недостъпен за публиката, който още се ползва от маркизата Панца. Тя е възрастна, мъжът ѝ вече е починал. Предполагам, че има уговорка всичко да се наследи от FAI след смъртта ѝ.

Преди живеех до Villa Fogazzaro Roi и вилата си беше частна. Последният наследник беше маркиз Рой, племенник на Антонио Фогацаро, и той редовно отсядаше в тази вила. Беше известен меценат на изкуствата и се знаеше, че след смъртта си ще остави вилата на FAI, това се случи през 2009, след което вилата стана отворена за посещения.

# 721
Леле!Мерси, отново,момичета!

# 722
Тази година ще има ли така обичаното от теб светлинно шоу в Комо?🤣
Има, има. Снощи минах покрай една църква близо до нас (San Fedele) и тъкмо прожектираха някакви камили на фасада. Предполагам сцени от пътешествието на тримата влъхви. После се смени с нещо друго... Честно, голям кич ми е това:)))) Иначе нямам нищо против коледната украса, светлинки, базарчета и т.н., но прожекциите са too much.

# 723
  • Milano
😊😊😊

Вчера се "жертвах" с един сладкиш от Пулия🤣 от базара, пъъъълен с крем "Шантили":Yum

Довечера е ред на шоколадовият шиш с ягоди.
Следват панаира и oh bej oh bej, ммм🤣

Малко украса:

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 16:57 от regina di cuori

# 724
Реджи,това елхата в Галерията ли е? Четох някъде,че е с камъни Сваровски.Ма не се ли краде?

# 725
  • Milano
В Галерията е, но не е Сваровски.
Сваровски беше години наред.
Миналата година един ужасен кич на Гуччи - куфари.
Сега е на Диор.
Утре вечер е "откриването".
Аз вчера я цъкнах предпремиерно🤣, от едната страна където не беше заградена.
Би трябвало и някакви светлини да сложат на куполата. Ще погледна после.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 16:58 от regina di cuori

# 726
Мерси!Това го четох в Бг сайт,ама не помня кой.
    Ще се радвам на още коледни снимки.

# 727
  • Milano
Зад гърба на църквата Santa Maria alla Porta се намират останките на капелата Beata Vergine dei Miracoli  (Чудотворна Богородица), или иначе казано  La Madonna del Grembiule (M.на престилката).

През 1651г. по време на реконструкцията на църквата, един работник премахвайки старата вар от външната стена, открива прашното лице на Божията майка.
Мъжът почиства с престилката си фреската и на мига се излекува от куцотата.

Мълвата за чудото плъзва и мястото става обект на почит от миланчани, които построяват капела, посветена на Чудотворна Богородица или иначе наречена Богородица на престилката, заради гореспоменатият факт.

По време на бомбардировките от Втората Световна война, през август 1943г, капелата и къщите наоколо биват сринати до основи, но рисунката оцелява и е намерена между останките.❤️❤️❤️

Пак е извън основният туристически поток, съвсем близо до Борсата със средният пръст на Кателан пред нея😊.

# 728
Съжалявам,че не знаех тези неща миналата година.
  Благодаря за разказите,момичета!

# 729
Къде точно се купуват билетите за Тайната вечеря?
В сайта на Виватикет нещо не се ориентирам.

# 730
Здравейте!
Нахлувам в темата с молба за мнение по моята дилема. Била съм в Милано преди мноооого години - 20 може би, за 3 дни и почти нищо не помня.
Сега вече с фемили и две деца на тийн и бебе, много се изкушавам да се възползвам от евтините билети през февруари/март и да си направим едно пътуване. Бях набелязала Неапол, защото може би ще е по-интересно - Капри, Везувий, Помпей, но ми се струва по-неподходящо за бебе и се оглеждах в Милано.
Всъщност това ми е дилемата, дали да си причинявам това приключение с бебе на 1 г. И ако все пак се реша - Милано или Неапол според Вас са по-подходящи за бебе/количка и т.н.

# 731
Здравейте,
Изчетох доста от темата и въпроса ми е малко извън нея. Март месец ще пътувам до Ливиньо. Самолетът каца на Бергамо в 14.45. Дали има възможност да стигна до Ливиньо с влак в същия ден или трябва да взема приспиване в Милано или Бергамо. Мерси предварително за отговора. 

# 732
  • Milano
Къде точно се купуват билетите за Тайната вечеря?
В сайта на Виватикет нещо не се ориентирам.

https://cenacolovinciano.vivaticket.it/it/event/cenacolo-vinciano/151991?idt=2547

Под "lingue" може да смените езика.

# 733
За тайната вечеря да кажа, че видях да се продава и в booking в раздела “атракции”. Ето един линк, може би има и други:
https://www.booking.com/attractions/it/prl5y5b8jzg8-guided-tour- … actions_native_pp

# 734
Благодаря и на двете ви, дами.
Аз през Гугъл го намерих точния линк, ама ядец, изпуснала съм момента.

Как беше тук, появяват ли се билети като доближи срока, че разликата от 15 Евро официална цена до 60 с гид е доста сериозна.

Общи условия

Активация на акаунт