На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 82 299
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Боя на Лорел  евтина няма
Това е от Мигрос и навсякъде другаде

# 616
  • Бургас
Мда, точно същата беше наполовина миналата седмица. Изкарала съм късмет Simple Smile

# 617
Нищо ,ще си взема от България
Взех си любимото сирене и кашкавал,зехтин уж домашен,пък ще видим.Пробвах на пазара,хареса ми-гъст и тъмен на цвят,знам ли……
Препарати не взех ,ще си купя от италианския магазин в София.

# 618
  • Пловдив
Къде има сладко от смокини? Вземала съм от вишни, ягоди, черници, но смокините все ми убягват.

# 619
  • София
Пълен кошмар е на КА, май Одрин ще ми е за пръв и последен път 😃 Тарашат всички коли, вадят се багажи, всички рейсове на скенер, плюс проверка на багажа.
Дано поне баклавата и локума да са хубави, че не можах да преглътна цените на Баклава Хаус и взех малко от някакъв магазин. Бях чела за 500-550, а всъщност цените са от 1000 до 1500. 🙄

# 620
Пълен кошмар е на КА, май Одрин ще ми е за пръв и последен път 😃 Тарашат всички коли, вадят се багажи, всички рейсове на скенер, плюс проверка на багажа.
Дано поне баклавата и локума да са хубави, че не можах да преглътна цените на Баклава Хаус и взех малко от някакъв магазин. Бях чела за 500-550, а всъщност цените са от 1000 до 1500. 🙄
Аз купих за 170тл
Рейсовете винаги ги тарашат ,ние си дойдохме днес от Одрин ,нищо не ни правиха,освен да отворим багажника
А ме беше страх,защито бая сирене и кашкавал носехме

# 621
  • София
Извадили сте късмет, почти на всяка колона имаше подвижна количка с натрупан багаж. Като луди бяха, тъпчаха от кола на кола и се завираха по задните седалки.
Аз бях с автобус и хубаво си отвисях да гледам, докато тарашеха багажа ни.

# 622
Аз мога да кажа, че днес беше спокойно на влизане в България с кола. Обичайната проверка. Отклоняваха си съмнителните според мен. Минахме между 18:20-18-50 двете граници. Нямаше тарашене, а колата си беше пълна. Да, на коридора за автобуси беше ад, но те бяха пълни и си е кофти да случиш на някой, който му се занимава с това да пребърква багажника. Отделно повечето фирми спазват един и същи график и като се съберат на границата става немислимото.
Обаче се втрещих от цената на чаша  прясно изцеден сок от нар-250 лири. Нямам спомен последно колко беше, но със сигурност не е била толкова висока. Не разбрах и не усетих кой знае колко по-добре да е станало на синия пазар. Единствено е сменена конструкцията. Бях видяла преди 4 месеца когато го правеха и си мислех, че ще е по-приветливо. Ми, не. Същото си е, дори всички сергии са си на същото място. Все още има намаления в Марги аутлет, като основно са изкарани пред магазина на щендери и кошници, а в магазина са новите есенни колекции. На повечето места бяха написали, че намалението ще е до 30 септември.

# 623
Здравейте. Плаща ли се мито/ддс при внос на мебели, плочки и други за дома при транспорт с бус/кола?

Може ли да препоръчате хубав магазин за кухни с ориентировъчни цени моля?

# 624
  • Най-красивата страна
За Лозенград
На околовръстното има магазин Bizim toptan-на едро.От там си купуваме прах,веро,омекотител изгодно.
Макарони,спагети -има опаковки по 5кг и по 10кг.
Брашно,захар,олио....Близо до него има мини МОЛ. с магазини и две-три заведения.

Пазарът е до автогарата.
От там сме купували боб,леща плодове.Дрехи-не.

Любимото ни заведение е по пътя от автогарата до центъра.Пада се вдясно.Там хапваме телешки кюфтенца,крем супа от жълта леща,кюнефе...сервират разкошен хляб..

Кръговото на центъра-от едната му страна се вижда малък парк .
Отсреща в в уличките има голям закрит паркинг.

Малко по-нагоре е Мигрос-по-малък е от този в Одрин,но има всичко необходимо.
На центъра има всякакви магазини.
Дрехи-от de Facto,Waikikki,Koton,Mavi.

Сладко от смокини има в Мигрос и в А101.Също и шипков мармалад и сладко от кайсии,ягоди.
От Бизим си купувам от големите буркани.

Само халва не мога да намеря в Лозенград.
Нямам предвид онази пакетираната в големите магазини,а другата-която се продава  на килограм в малките магазинчета

# 625
И аз ходих вчера. И на мен ми направи впечатление, че проверките на границата бяха повече от обичайно и много по-обстойно.

# 626
  • Бургас
Veronikaaa, е как!
Най-хубавата халва в цяла Турция!
Особено тази с шам фъстък:

https://g.co/kgs/JJhJ3WY

# 627
  • София
Влизам да се отчета с инфо. Одрин. 28.09 през КА с кола. Сутринта бяхме в 8.30 на влизане, минахме за 20 мин и двете граници. На излизане бяхме 18.15 на границата, минахме за 45 мин някъде. Единствено, че беше 32 градуса по едно време. И се изсипваха с автобуси народ, имам чувството, че имаше повече българи, отколкото местни хора. На пазара картофите (понеже се обсъждаше в темата) взех 6 кг за 100 лири. Чушките бяха по 15-20 лири. Бамята беше на 80 лири. На пазара има една конкретна сергия, на която и говорят български, на която продават маслини, сирене, кашкавал и масло. Оттам купувам аз, защото ми го режат на бучки и вакумират на машината. Сиренето беше 230 лири за кило, чудесно. За съдомиялната взимам Pril гел аз, в Мигрос ми излезе по 22ст/миене, което ме устройва и съм доволна. В Мигрос имаше оферти плащаш едно, взимаш 2 за тоалетна хартия, кухненска хартия, препарати, та взехме доволно. С картата там си се борави както и преди. В Тугра-та имаше сладка каквито душа сака (имаше и сладка от смокини). На прима виста, това се сещам, че още оправям покупките. Дизелът заредихме на 43 лири за литър.

# 628
  • Пазарджик
Някой знае ли къде в Одрин продават профили за скрито Led Осветление? Търся нещо подобно.

# 629
Здравейте. Плаща ли се мито/ддс при внос на мебели, плочки и други за дома при транспорт с бус/кола?

Може ли да препоръчате хубав магазин за кухни с ориентировъчни цени моля?

Никой ли не знае?

Общи условия

Активация на акаунт