На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 82 269
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Плаща ли се мито/ддс при внос на мебели, плочки и други за дома при транспорт с бус/кола?

Може ли да препоръчате хубав магазин за кухни с ориентировъчни цени моля?

Никой ли не знае?
Ние си бяхме купили плот за маса  , 500 лв струваше. Провериха ни фактурата (където пишеше по-малко, разбира се) и митничаря доста му се зачуди дали да го обмити,  но в крайна сметка не го направи.

# 631
Здравейте, някой може ли да ми даде информация за цените на пердетата в Одрин? Интересуват ме по-специално воал и блекаут.

# 632
  • Варна
Някой да е минавал тези дни през Малко Търново? Ще пътуваме от Варна към Истанбул и се колебая дали оттам или през Лесово…

# 633
  • София
Моя съвет е, ако в магазина имат собствен транспорт да си ги докарат те.Още повече ако са много неща.
Първо няма да ви искат мито, второ няма да висите с бус като лудите 12 часа, защото минавате на мястото с тировете.
Пренасяла съм 11 полюлея, цял багажник, като хората ги събраха максимално в кашони. Не в оригиналната опаковка разбира се. Дадоха ми касова бележка заради гаранцията, но ми разделиха сумата на три. Не ми направиха проблем на границата, да искаха бележката, най отгоре бях взела 2 лампи от поб10 лева, те ги видяха и ме пуснаха 😁.
Пердета съм взимала от ТАЧ, бяха по 30 лева 100 % блекаут, но преди попти 2 години. Докараха ми го с Еконт, защото бяха 5 чувала, а и те трябваше да ги ушият. За шев и перделък не съм плащала, даже кучките ми бяха закачили. Транспорта беше от Свиленград, как са ги закарали не знам и не ме интересува. Дойдоха до София за 32 лева доставка, за моя снетка разбира се.

# 634
Дори и да ползвам транспортна услуга, която достачесто е безплатна дори, ще ме карат ли в крайна сметка да плащам ддс/мито за кухня?
Странно ми е че никой не е купувал мебели и кухни?

# 635
Влизам да се отчета с инфо. Одрин. 28.09 през КА с кола. Сутринта бяхме в 8.30 на влизане, минахме за 20 мин и двете граници. На излизане бяхме 18.15 на границата, минахме за 45 мин някъде. Единствено, че беше 32 градуса по едно време. И се изсипваха с автобуси народ, имам чувството, че имаше повече българи, отколкото местни хора. На пазара картофите (понеже се обсъждаше в темата) взех 6 кг за 100 лири. Чушките бяха по 15-20 лири. Бамята беше на 80 лири. На пазара има една конкретна сергия, на която и говорят български, на която продават маслини, сирене, кашкавал и масло. Оттам купувам аз, защото ми го режат на бучки и вакумират на машината. Сиренето беше 230 лири за кило, чудесно. За съдомиялната взимам Pril гел аз, в Мигрос ми излезе по 22ст/миене, което ме устройва и съм доволна. В Мигрос имаше оферти плащаш едно, взимаш 2 за тоалетна хартия, кухненска хартия, препарати, та взехме доволно. С картата там си се борави както и преди. В Тугра-та имаше сладка каквито душа сака (имаше и сладка от смокини). На прима виста, това се сещам, че още оправям покупките. Дизелът заредихме на 43 лири за литър.
И ние винаги от него взимаме сирене ,кашкавал и масло,приятели сме вече,от далеч ме вика по име като ме види😂

# 636
Преди по-малко от месец ни докараха мебели, които поръчахме от магазин Vesse. Имаха безплатна доставка над 100 000 лири, а ние закупихме доста неща (общата сума беше 175 000 лири). Не сме плащали нищо над тази дума за преминаване на границата. Баща ми попита шофьора на буса какви документи попринцип се искат, за да премине, момчето каза, че трябва да познаваш правилния митничар. Не знам нищо друго по темата.
Дори и да ползвам транспортна услуга, която достачесто е безплатна дори, ще ме карат ли в крайна сметка да плащам ддс/мито за кухня?
Странно ми е че никой не е купувал мебели и кухни?

# 637
Доволни листе от мебелите? Какво качество са?

# 638
Мебелите са мдф и някои имат масив. Наистина докато ги сглобявахме си говорихме със съпруга ми, че не сме виждали в България по-качествени мебели. От един гардероб диван комод  трапезна маса и спалня с матрак, липсваше само една пръчка от гардероба за закачане на дрехи, която казаха, че ще пратят, но още не сме получили. Комода тежи повече от 4 крилния гардероб на сина ми от Виденов. Материалът е наистина много хубав.
Доволни листе от мебелите? Какво качество са?

# 639
  • София
Купила съм мебели, но ми ги докараха от магазина безплатно, затова и не мога да кажа нищо по въпроса. И не малко мебели съм взела и вече няколко месеца ги ползвам и нямам забележки. С гаранция са по качествени, трапезната маса ми е толкова тежка, че двамата с мъжа ми едвам я вдигаме. А тази на брат ми мога сама да я вдигна като Попай моряка 😁😁
Вече много от мебелистите в Турция идват до България, взимат размери и правят всичко по поръчка. После идват и си монтират.
Моя приятелка чака кухня има си уговорка с едни момчета от Бурса. Мога да дам отзиви, след като монтират и тя започне да я ползва

# 640
Четох, че вече и в Турция има от прословутия дубайски шоколад .В Одрин има ли вероятност да се намери или да сте среща ли?

# 641
Ддорис, имам чувството, че мебелните магазини продават мебели от различни производители с различно качество. Та може от един магазин да се купят хубави или лоши. Ще прегледам вессе мебели, но примерно тези, които ги рекламира този Денис бешкет межели, били много зле. Има много лоши отзиви.
Като цяло не пращат инструкции за сглобяване и качеството било зле там. Но когато отидох в самия магазин, ми се стори, че има качествени мебели.

Дидолина, ще очаквам отзиви от кухнята. От кой магазин е?
Ще препоръчате ли матраци и легла от там?

# 642
здравейте, някой да е купувал третиноин от Одрин? От коя аптека го взимате и каква е цената? Също да ви питам има ли магазини за прежди

# 643
Във всички аптеки се продава. Цените са фиксирани и са еднакви навсякъде - 373 лири.
Има различни проценти на лекарството.

# 644
  • Стара Загора
Момичета, моля за информация - какви обезболяващи купувате от Турция?
Аз съм вземала само Маджестик, но ме интересува и други. За евентуално използване след ортопедична операция?

Общи условия

Активация на акаунт