Любители на кучета - 142

• 28 096
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • под тепетата
По въпроса за силата на страха при късокосмести 30 кила магарета хич не ми се разправя, чееее... След последното ни пътуване си давах медальона за поправка - беше го скъсал на врата ми от паника. ама това ми беше най-малкия дерт. Няма удържане, то само кокали и мускули...

# 721
  • София
Мери, страхотна снимка! Най-обичам снимки на деца и животни. Разтапям се. Simple Smile

# 722
Еха, като ви чета... направо номинирам Зара за най-кроткото говедо на света Simple Smile

Изтърпя без да гъкне близо 40 минути ехокардиография, трябваше да лежи странично без да мърда. Само трепереше, милата, а докторите трепереха повече от нея да не ги заръфа.
Сигурно двайсет пъти досега са й взимали кръв, както казват в клиниките.. желязна е. Преди десетина дни пак правихме ехограф на корема, сложихме я на земята по гръб, не мръдна!
Всичко търпи... къпане, рязане на нокти, миене на зъби, чистим ушите с мокри кърпички, вадим кърлежи измежду пръстите, мерим температура в дупето. А хапчета гълта всякакви. Сутрин и вечер са за сърцето, дори и да спи, отварям й устата и слагам хапчето в гърлото. Преглъща и продължава да спи.

# 723
Зарето, съм я признала!

# 724
Предния кавалерчо ги ядеше като бонбонки от ръката ми хапчетата за сърцето. Иначе и той всичко даваше да му правят, но при неговите си доктори. За прегледа на сърцето ни пратиха другаде и там хич не му хареса. Сега Грейси е така с лекарствата - сутрин и вечер, ако спи я будя да й отворя устата и после пак отнася плувката. Ако не я мързи може и да ми оближе ръката след това. А понякога като чуе алармата за хапчето сама идва.

# 725
Божеее, тези животинки повече разбират от човеците Stuck Out Tongue Winking Eye
С моя Черньо сега тренираме командата "пусни". Ако има лакомство в ръката ми пуска топката, ако ли няма започва да ме побутва с топката.

# 726
Разходих я в нивата пусната, наближихме къщите и я викам да я вържа. Зара, ела при мен! Тя спира и се ослушва. Ела, ще ти дам бисквитка! Тръгва към мен, аз посягам да вадя бисквитка... те останали вкъщи. Утре ще ти дам! Simple Smile

# 727
Милата, как тъжно гледа, че няма бисквитки. Green Heart Което ме подсети, че Кас докато получаваше лакомства за всяко ако и пиш му ги носех в найлонче. Сега в тия найлончета му събирам акото. И той всеки път като чуе найлончето върти опашка и мисли, че ще има награда.

# 728
Макс вчера за пръв път седя мирен докато го къпахме. Чак се изненадахме, от трима само двама го къпахме. Той няма да седи мирен като вашите кучета, категорично отказва да влезе в кабинета на докторката. Тя излиза на улицата да му се радва.

# 729
А ние онзи ден минахме покрай кабинета и нашия ме задърпа към вратата. Беше разочарован, че няма да го водя да му се радват и да го черпят.

# 730
И. Арес харесва вета. Тя има дакелка, възрастна и тромава,  на която Арес е фен Heart Eyesголямо подскачане и скимтене пада, но пък и доктореса нищо не му е правила. Радва му се и го черпи. Плащаме хаповете и тръгваме. След месец ще стане на годинка живот и здраве и предстои да му бие ваксина, тогава ще го видим дали ще и се радва Grinning

# 731
Честити да са рожденниците. Много здрави и послушни.
Аз влизам с 2 въпроса.
1. Каква храна давате на кучетата?Искам да сменя Брита с пиле, че нещо не ми харесва изходния материал.
2. На 12ти трябва да ходим на годишна ваксина, чела съм, че някой ходят на изследвания преди ваксината. Какви са изследванията?

# 732
Роки е на Рефлекс от доста време, хапва си я с апетит.Преди това сменихме доста марки, че е малко претенциозен. И Проплан му харесваше. На всичко друго се мръщеше, или със зор ядеше. Сега с нетърпение си чака дажбата.За изследвания нищо не са ни казвали, отидохме и го боцнаха.

# 733
  • София
Арчи е на Есеншъл с риба. От около година. Добре му се отразява. Преди това беше на N&D  с агнешко и боровинки. Също добра храна.
За годишната ваксина не правим изследвания. Гледам да е здрав, да няма разстройство или някакъв здравословен проблем. Не сме имали проблеми досега.

# 734
  • Варна
Още две вечно гладни за манджа са на Рефлекс с телешко. Бяха на Брит, но....беше ужасна смрад , ако вървиш след тях - можеше да ни глоби дори Грета Тумберг. Озонът просто беше "с нож да го режеш" в голям периметър Stuck Out Tongue Closed Eyes Писала съм как докторът е получил силно сълзене, а синът ми тъмно зачервяване от срам при едно посещение в кабинета. Ние все подпитвахме от какво е така и той ни уверяваше, че "понеже са малки, не усвояват храната добре, ще се регулират стомахчетата им". Смятайте, колко е било обгазяващо, щом докторът казал: "Ама те наистина трябва да сменят храната". И почнахме да опитваме с малки дози разни храни, та накрая с Рефлекс всички бяхме доволни и помирисахме жасмина на терасата ни - иначе беше загубена кауза да усетим друг аромат. Satisfied Озвен това и консистенцията беше много лоша, а и броя на "питките" по поляната беше ... минирано.
Изследвания правим при посещение за ваксина, но едновременно - пак при доктора. Той казва, че щом са жизнени, видимо здрави, ако нещо излезе отклонение - ще вземем мерки. Но това е, защото Рая трудно пътува и да не ходим два пъти. А иначе е нормално да направят изследванията, да излязат резултатите и на второ посещение - ваксина. Мисля, че при Буба на Toni Shu е така - такъв спомен имам.
Платихме около 150 лв. за всичко миналата година, но това за двете.
Изследванията направиха в човешка лаборатория, но пишеше "Пациент: Куче - Буря, куче" и много се забавлявахме.

Общи условия

Активация на акаунт