Любители на кучета - 142

• 28 118
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • На ръба..
Голяма драма е ходенето до вет-а, след като се опита да му сложи инжекции на няколко пъти неуспешно. Сега умишлено го водя всеки месец само да взема хапове, уж да види че нищо няма да му прави ама всеки път така лае като пред заколение, че и гръмогласен, вдигаме квартала. Пък да седи мирен, докато го къпеш Joy

Определно и ние имахме същите проблеми с Брит, то не се дишаше. От няколко месеца е на Taste of the wild с агнешко и проблема изчезна.

# 736
Интересно е това с Брит, чела съм на много места, че кучетата получават диария до степен да се наложи да минат на лечение. Сега и вие го казвате...Моите прасенца нямам представа как акат, нали си живеят навън, не се оплакват Laughing, но е много вероятно поради тази причина вече да отказват да ядат втория чувал Брит...Поръчах им повторно с пилешко (беше на уникална цена от 55лв в Зооплюс приложението, 15кг.), а мислех сега да взимам с агнешко. Няма да взема определено. Рефлекс също го обожават, но за дамата купувам от бялата серия, нещо със зеленчуци беше, а за момчетата от черния Рефлекс, телешко "енерджи" го отбелязват в нашия зоомагазин Simple Smile Фен съм на грейн фрий храните по принцип, но не ми е по възможностите да ги храня и тримата с това. Котараците вкъщи са на такава само, но те колчави стомахчета имат, справям се да ги храня качествено.

# 737
Газовете са заради голямото количество боклуци...пардон, пълнежи вътре - царевици, нишестета и подобни. Кира си намери вярната храна преди няколко години N&D Ancestrial grain.
Доста време я мъчих на високопротеинова беззърнена, като уж най-качествена и подходяща за енергични породи, ама и тя не беше подходяща за нея - акаше като бетоновоз, много и меко, жлезата се пълнеше постоянно, козината не беше хубава и т.н.
Абе всеки организъм и при тях си е различен, както и при хората.

# 738
Взимах й веднъж Рефлекс за кастрирани и си го хапваше ама проблем с яденето няма, само с изходния материал. Ще взема пак Рефлекс да видим.
Ох.. успях най-сетне да я снимам с бандана,който й ших.

Изплезила език след яко тичане в двора и се кротна за 2 мин да я снимам 😆

# 739
В състава на Брит царевицата не е основен компонент, всъщност съставът е повече от чудесен, обаче има овес...и е много вероятно той да ги подрисква...сега го виждам:

И да, на всеки се отразява различно, и понякога добрият състав или фактът, че нямат зърнени култури вътре, не ги прави хубави или подходящи...

# 740
Моя тотално отказа гранули на 6 месеца, смених кво ли не, ритуал за хранене, половината марки от магазина, не и не. С дни седеше гладен, накрая искам, не искам дадох БАРФ Mush , супер скъпа, обаче я яде и се чувства супер. Гледах и документален филм за гранулите и за каква бизнес мафия става въпрос и тотално вече се разубедих, макар първоначално идеята за сурово месо хич да не ми се нравеше. Все пак слагам и купа с гранули до барфа на всяко ядене, но не и не.

# 741
Кастиел яде Брит и няма проблеми с изходния материал. Предния кавалерчо също беше на Брит и не му се отразяваше зле. Само първата Брит, която взех на Кас не му подейства много ок, ама тя беше някаква с пробиотик и верно от нея акаше много и често. Но не знам дали не е било и заради смяната на храната плюс опитите му да изяде всичко, което види по пътя си. Във всеки слувай си хапва с апетит за сега. Котката ми също е на Брит и няма проблеми. Явно си е до животното.

# 742
Моят френчо таз нощ беше спокоен, явно лечението действа,освен това и прояде проблема е че като добавка към менюто си е хапнал и мазилка, днес видях че е гризкл стената и пред мен пак одиде да си хапне.
За мен това е нови никога не е правил така, прочетох че се среща често при кучетата, но мненията не са единодушни на какво се дължи някой казват на липса на минерали, други на стрес и сякаш останах с впечатление, че го правят по млади кучета а моят е голям, дали има общо с ушната инфекция.

# 743
Ако е от стрес - има общо. Иначе  и аз знам, че може да е липса на минерали.

# 744
И Арес първоначално беше на Брит- сьомга с картофи. Много изходен материал имаше, нямаше газове, не бяха меки- бяха много! От Нова година е на Еуканаба бебе и добре му се отразява. След годината ще я сменим с джуниър. Междувременно му готвя.
Тези дни за първи път яде кокал- истински Stuck Out Tongue Winking Eye
Толкова смешен беше. В началото се чудеше какво да го прави Joy

# 745
  • София
Доста време я мъчих на високопротеинова беззърнена.

Какво значи високопротеинова? И аз храня със беззърнена, протеинът е около 40%.

Това е съставът на последната:

Състав: прясно свинско месо (40%), картофен флейкс, грах, говежди пръжки (8,5%, сушени), картофена скорбяла, протеини от заешко месо (4%, сушени), сушено кълцано цвекло, хидролизат от птичи протеини, ленено семе, говежда мазнина, калциев карбонат, монокалциев фосфат, лигноцелулоза, бирена мая (сушена), натриев хлорид, горски плодове (0,3%, сушени: червени боровинки, касис, малини, плодове от бъз), масло от сьомга, билки (0,2%, сушени: пелин, пелин, листа от коприва, лайка, равнец, подбел, корен от глухарче), екстракт от мая (сушен, 0,2% богат на бета глюкан и мананоолигозахариди), слънчогледово масло, ябълка (сушена), инулин от цикория (0,1%).

Добавки на килограм:
Хранително-физиологични добавки:
витамин A 12.000 IU, витамин D3 1.500 IE, витамин E 250 IE, витамин C 100 мг, витамин B1 12 мг, витамин B2 (рибофлавин) 12 мг, витамин B6 8 мг, витамин B12 (цианокобаламин) 180 мкг, ниацин 35 мг калциев-D-пантотенат 35 мг, фолиева киселина 1,2 мг, биотин 300 мкг, холин хлорид 2.500 мг, мед (меден-(II)-сулфат, пентахидрат) 12,5 мг, цинк (цинков сулфат, монохидрат) 80 мг, цинк(глицин-цинков хелат, хидрат (твърда форма)) 60 мг, желязо (железен-(II)-сулфат, монохидрат) 200 мг, манган (манганов-(II)-сулфат, монохидрат) 25 мг, йод (калциев йодат, безводен) 2,3 мг, селен (натриев селенит) 0,35 мг

# 746
Имах предвид Орижен, още една дето не й помня името и Тaste of the wild. На Орижен протеинът беше към 70 %. Останалите не помня.
Една ветеринарка ми каза тогава, че има кучета, при които малко зърно прави чудеса и че не на всички кучета понася висок протеин без зърно. Помислих си, че ме баламосва, за да купя боклучава храна от магазина им.
Ама се принудих да опитам някакъв вариант и се спрях на тоя Аncestrial grain на N&D. Имат 3 вида - пиле, агне и риба. Хареса ми, че зърното не е пшеница, царевица или картофи. Ей, родихме се.
Доста време я мъчих на високопротеинова беззърнена.

Какво значи високопротеинова? И аз храня със беззърнена, протеинът е около 40%.

Това е съставът на последната:

Състав: прясно свинско месо (40%), картофен флейкс,
Тия картофи на 2 място... Не знам. Абе всяка гранула си е донякъде боклук, ама не мога да се наема да изчислявам и готвя. По едно време й бях заместила едното хранене с прясно месо и карантия. Ей, как надебеля... ужас.

# 747
Моля за съвет,сигурно е обсъждано.Кокерчето е на 6 месеца вече,палав  е доста,захапа майка ми много неприятно.При едно ходене при ветеринар заради кърлеж  и след като му разказахме и други случки той каза да се кастрира.Мой познат с доста кучета пък ме убеждава че и да го кастрираме няма конкретно да се  кротне с  игрите или хапането и че просто още е малък и да го тренирам повече. Какво да се прави сега ?

# 748
А той в какви ситуации иска да хапе? На 6 месеца е нормално да е палав и игрив, все още е бебе. Кротват се около годинка -две, но те кокерите са си малко дивички. Ако хапе по време на игра, в момента, в който започне, прекратявте играта и му давате да си хапе неговите играчки. Ако не е това, то може би е добре да поговорите с треньор преди да сте изпуснали момента. Не мисля, че кастрацията ще помогне конкретно за това, но е хубаво да го кастрирате, за да си спестите проблеми на стари години с него.

# 749
Той си играе с играчките и после примерно губи интерес( а има вече доста и различни кокали кожени , даже любимата топка понякога пренебрегва)  и почва да търси обувки и чехли докато са на нас обути и съответно нахапва яко крака  и прочие,навън един път ще тръгне да хапе деца, друг път им реагира добре.Майка ми се навела да вземе кутия паднала на пода и той не знам какво си е помислил ама добре беше нахапал ръката.Седи си и е ок и после почва яко бяс, независимо дали през деня сме излизали 3 или 7 пъти.разбирам че е куче и нали приемам че е игра ама щом ветеринар каза да се  кастрира не знам какво да го правим.Нито едно куче до сега не сме кастрирали ама  са гледани все на двор, този е вътре, не знам дали има връзка,предните бяха спокойни даже и като малки,ест други породи бяха.често тия дни иска да се клати на крака на майка ми,пълен цирк. по време на ядене обаче го пускаме в стаята и гледам много иска да се качи на масата и даже успя по едно време да докопа хляб,ама това да е, види ли че ние сядаме да ядем и почва да лае ама много,идваха да се оплакват.и не знам кое помага точно за това куче да се отучи.ако е в друга стая пак лае докато тече вечеря, такива работи.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 23:12 от Instyle

Общи условия

Активация на акаунт