С кола из Централна Европа

• 5 149
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
  • София
На 11-ти. И аз се надявам да е понамалял потокът.

# 46
  • София
Ако можете да пътувате в края на септември, ще е ок - задължително с една нощувка щом нямате опит на дълго шофиране.
Но ако трябва да е там до средата на септември, според мен не е добра идея да пътувате с кола. В момента пътуването ще бъде почти два пъти по-дълго от това, което имате просто като време за път за съответните км. Не вярвайте на това, което показва Гугъл - дава очаквано време, показва задръствания по границите, но реално не калкулира времето в тези задръствания.
На Калотина миналата седмица се чакаше по 2-3 часа, влизайки в Сърбия започват задръствания и при пунктовете за плащане на магистрала и при евентуалните ремонти по магистралата със затворена лента/ленти. А унгарската граница е абсолютно непредвидима - последно чакахме 3 часа по часовник, при положение, че беше в период, когато гастарбайтерския трафик беше в обратна посока.
Началото на септември сме пътували два пъти в посока Германия - първия път бяха около 20 часа до Братислава, втория път - 18 часа.

# 47
  • Виена
С апликация за трафика по границите ще може да изберете най-добпия маршрут. В Австрия повечето деца са вече на училище , тоест гастарбайтерите са се прибрали, на 11 септември не мисля,че ще има голям трафик, денят е четвъртък, според мен ще е съвсем спокойно. Можете да спите и в Нови сад или в Суботица. Суботица е много хубаво весело място с чудна храна. За 18 години пътувания между София и Виена ние два пъти сме надвишавали 16 часа.

# 48
  • Пловдив
Около 11-ти ще е последната голяма вълна от пътуващи. Учебната година в БВ и Бавария започва на 14-ти и 15-ти септември. Опашките на Калотина няма как да пропуснете, но поне за Унгария може да ползвате пункт Томпа
а вместо Хоргош.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 20:00 от The Game

# 49
  • Виена
ТомПа, Баймок, Бачки брег или Бачки виногради.

# 50
  • София
Една алтернатива, така се върнахме август от Северна Италия, защото на отиване чакахме 6 часа на сръбско-хърватската граница. През Румъния няма граници. Нощувахме в Тимишоара, доста симпатично градче с хубава централна част.  София - Тимишоара се пътува 7-8 часа, недостатък е липсата на магистрали. Тимишоара - Виена си е класика.

# 51
  • Варна
по принцип цяла Западна Европа , Русия и Англия от 1 септ. са на училище , както и 95% от отпускарите са си свършили отпуските и си минаваме за минути почти навсякъде , да не говорим сега след Шенген  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 52
цяла западна не започва на 1 септ. Франция мисля са от по-късно, а и големите немски провинции Баден-Вюртембер и Байерн започват от 15 . септ. , предполагам има и други.

# 53
  • София
През Румъния не ми се шофира. Имам особено мнение за шофирането на румънците. От Русе съм и на пътя Русе София съм им се нагледала. Още повече щом няма магистрали.
Благодаря за всички съвети!

# 54
  • София
Румънската Дачия като мине Дунав мост и става ракета. По техните пътища шофират внимателно с ограниченията на скоростта

# 55
Поне за Букурещ и околовръстното му това последното е невярно.

# 56
  • София
По селските пътища, където се редят село след село. Всички карат бавно и с ограниченията. Поне такива са моите наблюдения от 10 ходения в Румъния. Букурещ не го харесвам и нямам наблюдения . ММ е от Силистра и най-вече минаваме границата там, през Видин, а веднъж за Крайова и през Оряхово

# 57
Ще пътуваме с кемпер към Италия, тази седмица... и съм на тръни заради тези граници.. Миналата година една седмица по-рано тръгнахме и беше ужас, 4 часа на Хърватската граница. Сега явно ще е същото. Какви могат да са алтернативите? Румъния не мисля че ни е вариат, от пловдив тръгваме.

# 58
Защо не помислите за вариант Игуменица и ферибот към Италия? Или не ви устройва?

# 59
Преди години никой не ги правише тези свинщини по границите. Минавали сме европейските граници без да видим човек на тях. После започнаха унгарците, а сега и хърватите. Аз не знам алтернатива , освен големи обиколки до някой малък пункт или да изчакате да мине движението. Аз обикн. чакам .

Общи условия

Активация на акаунт