Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 549
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Lemy, не. Не ми пусна никакви изследвания. Каза да чакам. На мен наистина ми звучи несериозно и в сряда отивам при моя гинеколог. Да видим пък той какво ще каже.

# 661
Аз след близо 3г менопауза получих гъсто течение и след няколко седмици имах цикъл. Обилно кръвотечение със съсиреци.
Гинекологът каза да отида на ехограф след като спре.
Имах полип и го махнах.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 23:34 от МАРИ77

# 662
Някоя дама имала ли е проблеми с вдигане на кръвното?
Обикалям лекар ..причина няма.
Едната приказка е , че е от възрастта ми...

# 663
Аз след близо 3г менопауза получих гъсто течение и след няколко седмици имах цикъл. Обилно кръвотечение със съсиреци.
Гинекологът каза да отида на ехохраф след като спре.
Имах полип и го махнах.
При мен видя освен дебелата лигавица 12 мм, а трябвало в менопауза да е не повече от 5, и миома около 2 см. Надявам се да се размина леко.

# 664
  • София
Миомите в менопауза не растат, защото няма какво да ги "храни".

Кръвното се качва от наднормено тегло и/или проблеми с бъбреците. 

# 665
Качва се също и от стрес, от проблеми със щитовидната жлеза, от атеросклероза. Много жени в менопауза също стават хипертонички, заради пониженото производство на женските полови хормони естрогени.  Има много фактори които повишават кръвното. Спорта или просто ежедневното движение (ходене) много помагат.

# 666
От около 4 г. нямам цикъл. Миналата година на профилактичен преглед се видя удебелена лигавица над 6 мм (не помня колко беше).  Докторът се усъмни за полип. И ми каза диагноза хиперплазия. Изписа ми дуфастон. Последва скромен цикъл. На последвалия преглед лигавицата беше тънка. Но при прегледа след месец ясно се видя полип. Последва хистероскопия.
Не помня да съм имала теч, но със сигурност имах усещания и дискомфорт ниско долу. Хиперплазията не е предраково състояние. Да, образува полипи, които евентуално могат да станат нещо неприятно. Профилактиката и навременното лечение са основание да
мисля, че всичко ще бъде добре.
Желая Ви успех!

# 667
Здравейте, в менопауза съм от година и половинал Ходих на профилактичен преглед и цитонамазка.
В резултата е зачаркнато група II И IIIA по Папаниклау
а в клетъчни промени в жлезните клетки / ендоцервикс /ендометриум / е отбелязано Атипични клетки с неясен произход.
Задоволителна
следваща цитонамазка след 12 мес.

Има ли нещо притеснително?

# 668
Направете си колпоскопия и ако има клетъчни промени- биопсия.По принцип е хубаво и тест за ЧПВ, ако не сте си правили.

# 669
Благодаря ,не съм правила тест.
Сега въпрос къде да направя колпоскопия?
Бях на преглед при препърачана лекарка от теб и предишният път останах доволна, но сега нещо не останах доволна. Такава болка при вземене на цитонамазка никога не съм имала, все още имам остатъчна такава от 25.06.  Нямам как да взема ново направление. Вторичният преглед е валиден до 1 мес. след първичният или?

# 670
Да, до 1 месец след първичния.
Съжалявам, че така се е получило Sad
В момента Циналаб имат кампания за ЧПВ тест- плащат се само 17лв за кита и човек сам си взима пробата.Но е само за високорисковите.
Лекарката не предложи ли колпоскопия?

# 671
Не, не предложи. Аз миналият път си поисках сама. Сега така ме заболя, че нищо не исках. Записах час за вторичен при нея, пак да видим до къде ще я докарам. Дано може да вземе проба за ЧПВ.

# 672
Между другото и по ЗК гинеколог може да пусне направление за ЧПВ-високорискови, стига да сте отишли с талон на гинеколог.За съжаление нискорисковите не може сами да се тестват отделно или
поне така каза моят лекар.

# 673
Благодаря за информацията!
Записах час за вторичен по ЗК.
Дано ми направи всичко, което е необходимо. Ще питам на място.

# 674
Здравейте,от 1 година има нередовен цикъл.Посетих 3 гинеколози и всичките ми казаха,че ми няма нищо.Единия ми изписа дуфастон 3 пъти по 1 за 3 месеца и всичко ще си дойде на място,но уви на 5 месеца пак ми закъсня и ми дойде на 53 ден и отново след посещение а гинеколог и след прием на примолут нор ,за да ми го предизвика.Кодато ми дойде на 5 ден ми пусна изследвания и уж всичко оказвало нормално и че нямам проблем,изписа ми агнес да пия 6 месеца и всичко ще се нормализира.Каза ми изчерпан яйчников дефицит и до там,вика хваща ви притическата.Каква добавка мога да опитам,за да нормализирам цикъла
Възможно ли е да навлизам в менопауза Sad от сега нататък цикъла винаги ли ще ми е нередовен Sad на 36 години съм и изобщо не очаквах,че този момент ще настъпи толкова рано

Общи условия

Активация на акаунт