Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 520
  • 775
  •   1
Отговори
# 765
Явно не всичко си изследвала както трябва и някъде има пропуск.
ПП Не трябва ли да има нова тема?

# 766
Здравейте момичета, на 43г.съм, след много изчетени статии за менопаузата ..... ако някой е преминал през тия кошмари да сподели как се е преборил, благодаря ви!
В този форум специално по тези въпроси петдесет и няколко страници, десета тема - все за тези неща пишем, прочети и тук, интересно е.

# 767
Всъщност според моя опит ( при мен след лекарска грешка - една ендокриноложка с опит не можа да различи , че  TSH е минимален, поради стрес причинен от загуба, а не от базед и от предписания теразол изведнъж се оказах в МП. И най лошото е че: Ама ти си на  53г и 8 мес и време ти е , а бях с цикъл по часовник  )  Danity , проблема е друг- след операцията ти изведнъж оставаш без органи , които колкото  и да са болни произвеждат полови хормони, а в един момент няма орган- няма хормон. Наясно ли си как се пренастройва тялото на такъв режим? Аз цял живот трудно се потя , след 15км каране на колело, единственото изпотено място ми е било  на колана !?  И сега  седя в  и в зоната на слабините се потя ? Или при запазен режим на хранене , кг да скачат ? Не мога да дам съвет - аз лично се оптивам да се храня приоритетно с протеини , зеленчуци и плодове , но превери си щитовидните хормони - всички жени сме страшно уязвими в тази възраст , а ЩХ са отговорни и за метаболизма и за производството на топлина в тялото... Само да ви предложа да опитате моя колаген https://nutrabest.com/products/tiechien-kolaghien-za-stavi-joint … faxoCsRMQAvD_BwE#! - аз лично съм доволна , тази опаковка е за 1 мес - което е прави изгодна  , а и 2пъти годишно Софармаси правят промоции с 30% по ниска цена което си е ОК

# 768
Само като му видях състава на този "колаген" и ми се зави свят.В какво се изразява твоето задоволство от този продукт?

# 769
Dt, кое не ти хареса в предложения колаген?

# 770
Аз също не харесах състава.
Първо - добре е колагенът да е чист, а не с хиляди добавки вътре. Отделно е тип 1, 2 и 3. Това са различни видове колаген, с различно предназначение, не е хубаво да се смесват.
Селена не е хубава фирма, хиалуроновата киселина също.
Да не споменавам консерванти, оцветители, подсладители...

# 771
Продукт от типа да сложим каквото и колкото имаме и да вземем едни пари.
-Колагена за максимално добро усвояване се приема самостоятелно(евентуално с вит Ц) на гладно.Различни типове
-Количеството вит Ц е крайно недостатъчно,само за пълнеж
-Вит Д неясно като количество единици(посочени мкг),вероятно колкото да го има в списъка,прием с храна
-Хиалуронова киселина-също се приема на гладно отделно от друго
,ако е за кожа трябва да е с много ниско молекулярно тегло(Инжув)
-МСМ,глюкозамин,хидроитин също прием на гладно,отделно от друго,колкото да го има в списъка
- селен-радко се среща дефицит и е хубаво да се приема след доказан такъв
Стела е казала останалото
ПП.Шведите едва ли са чували за тези недоразумения,които се рекламират като техни

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 13:30 от dt

# 772
Продукт от типа да сложим каквото и колкото имаме и да вземем едни пари.
-Колагена за максимално добро усвояване се приема самостоятелно(евентуално с вит Ц) на гладно.Различни типове
-Количеството вит Ц е крайно недостатъчно,само за пълнеж
-Вит Д неясно като количество единици(посочени мкг),вероятно колкото да го има в списъка,прием с храна
-Хиалуронова киселина-също се приема на гладно отделно от друго
,ако е за кожа трябва да е с много ниско молекулярно тегло(Инжув)
-МСМ,глюкозамин,хидроитин също прием на гладно,отделно от друго,колкото да го има в списъка
- селен-радко се среща дефицит и е хубаво да се приема след доказан такъв
Стела е казала останалото
ПП.Шведите едва ли са чували за тези недоразумения,които се рекламират като техни
не съм лекар, не рекламирам , а споделям ... аз го ползвах и пак ще го ползвам за стави  -има ефект .... това е мое мнение след прием на колаген на Допелхерц(' веднъж чист , веднъж в комбинация с глюкозамин )  и Витаголд.  Относно другите съставки :да в мин количество са , но идеята е да се пие колаген , не да попълваш липси напр. на вит. С . А относно селена - както писах по горе- всяка втора жена в пременопауза , а все по-често и по млади жени има проблеми - които по един или друг начин са свързани с ЩЖ(като започнете от трудно забременяване , минете  напълняване  и през Хашимото и т.н. ) .А селена е жизнено необходим за ЩЖ

# 773
Защо се оправдаваш.Ти сподели ,ние коментирахме.Не е нужно да си лекар,за да направиш информиран избор за собственото си здраве и да избереш оптималното за него.
ПП Относно селена грешиш.

# 774
Много рядко някой страда от липса на селен. А предозирането му никак не е добре.
И хич не помага, ако си имаш проблеми с ЩЖ. Личен опит.

# 775

Общи условия

Активация на акаунт