Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 513
  • 775
  •   1
Отговори
# 750
# 751
Вит Б1 (бенфотиамин) е основната съставка в Милгама Н.Нямам дефицити на Б6 и Б12.Основния ми проблем е в раменните, лакътни стави (карпалния тунел)и сколиоза(от там шипове и други екстри),та си имам и съответните болки.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 10:41 от dt

# 752
Благодаря, Стела!
Аз пия този от третия линк, доволна съм, но от доста време го няма и търся заместител.
Предложението от втория линк ми хареса, заради 20-те грама колаген в дневната доза. Вие обръщате ли внимание на концентрацията?

# 753
  • Бургас
Аз ям свински желатин.Не знам усвоява ли се или не, но като цяло не усещам болката в крака.

# 754
Аз пък съм си взела телешки желатин.
Добавям го към яйчената смес за омлет.

# 755
  • Бургас
На мен ми препоръчаха свински като по-близък и по-лесно усвояем.

# 756
Като приключа с телешкия, ще пробвам и свински.
Аз се ръководих от логиката, че колагените са предимно телешки, та давай желатина и той такъв Grinning

# 757
  • волно калдъръмче
Проучих го. Може ли малко подробности как се дозира? Тези 25 гр. за един ден ли се приемат?

# 758
И аз пия колаген на прах, чист, неовкусен на Nutravita.
https://amzn.eu/d/a0weIQZ
Определено има ефект при мен за кожата. Разбирам по хората, които не са ме виждали отдавна и ме питат на каква терапия съм ходила Satisfied. А аз буквално на никакви не ходя.

# 759
  • Бургас
Проучих го. Може ли малко подробности как се дозира? Тези 25 гр. за един ден ли се приемат?

Нямам доза, даже не съм се сетила да меря. Слагам си една лъжичка в кисело мляко, продължителновреме.Считам го за храна, която приемам почти ежедневно, защото някой път ми омръзва това кисело мляко всеки ден или забравям.Би могло и към ястия да се добавя.

# 760
Нали уж трябва далеч
от храна да се приема колагенът?

# 761
И протеинът и колагенът (който реално си е пак протеин) на гладно ги приемам, но в протеина слагам и задължително мазнина - поне 1 супена лъжица масло и сметана 35 %.

# 762
  • Бургас
Моето е желатин, то си е храна.Все едно пача да ям, или бульон.Аз така го възприем.

# 763
  • София
Скрит текст:
Благодаря, Стела!
Аз пия този от третия линк, доволна съм, но от доста време го няма и търся заместител.
Предложението от втория линк ми хареса, заради 20-те грама колаген в дневната доза. Вие обръщате ли внимание на концентрацията?

Винаги гледам грамажа. Ако е под 10гр. няма смисъл за мен.
Даже след операция пиех двойна доза рибен колаген, на гладно - вечер 3 часа след храна.

# 764
Здравейте момичета, на 43г.съм, след много изчетени статии за менопаузата реших и аз да се включа в темата.Бях диагностицирана с ендометриоза през 2006г.,последваха редица операции и лечения и така преминах през общо 5 операции за отстраняване на кисти и лезии, като последната ми операция беше през м.октомври 2023г.като ми отстраниха яйчници и матка, чувствах се добре без ужасяващите болки,които изпитвах години наред и така до началото на 2025г.Започнаха се горещите вълни, постоянна тревожност, умора, сърцебиене, замайване, объркване и куп други екстри.Правих изследвания ПКК, хормони, ходих на ендокринолог, кардиолог, поставиха ми холтер, ехограф на сърце, всичко в норма, изписаха ми бета блокер, въпреки това пулса ми пак се ускорява на моменти до 134 за секунди, моля за вашата помощ, ако някой е преминал през тия кошмари да сподели как се е преборил, благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт