Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 536
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
Аз съм с трисеквенс от почти две години. Пак бих избрала ХЗТ.

# 736
Аз съм с трисеквенс от почти две години. Пак бих избрала ХЗТ.

Какво е трисеквенс?

# 737
А, те лекарите приветстват всякакъв прием на лекарства. Ако се доверявах напълно на съветите им, досега трябваше да съм на метформинови препарати, хормони и статини...най-вероятно доживот. Ако отида на психиатър ей така от скука, най-малкото АД ще ми предпише, гаранция Sweat Smile.
Това го говоря от мен, за мен. Разбира се, че всеки възрастен индивид прави със себе си, каквото прецени.

# 738
  • София
А, те лекарите приветстват всякакъв прием на лекарства. Ако се доверявах напълно на съветите им, досега трябваше да съм на метформинови препарати, хормони и статини...най-вероятно доживот. Ако отида на психиатър ей така от скука, най-малкото АД ще ми предпише, гаранция Sweat Smile.
Това го говоря от мен, за мен. Разбира се, че всеки възрастен индивид прави със себе си, каквото прецени.

Извън шегата, психиатрите не изписват с лека ръка лекарства, дори напротив. Отделно, много бързо различват дали си за тях или за психолог  и те пренасочват. Последните пък, също в рамките на един сеанс решават дали изобщо имаш нужда от психотерапия.

# 739
възможно ли е да имам проблем с гушата и от тм да не ми е4 редовен цикъла и да не навлизам в менопауза?

# 740

Извън шегата, психиатрите не изписват с лека ръка лекарства, дори напротив. Отделно, много бързо различват дали си за тях или за психолог  и те пренасочват. Последните пък, също в рамките на един сеанс решават дали изобщо имаш нужда от психотерапия.
Може, личните ми наблюдения с мои близки са различни. Единият дори се обажда два пъти с молба на лекаря да му каже схема, за да спре лекарствата, защото се чувства истински зле от тях, отказа му и двата пъти. Отиде при друг - замени му ги с други, пак много зле. Накрая спря всичко сам и в момента е нормален човек.

# 741
  • София
Моят опит е с център Адаптация, където работят психиатри и психолози.

# 742
Моля за мнения, за пиенето на Колаген. Усетили ли сте реално да помага на стави и кожа. Как се отразява на стомаха?

# 743
Моля за мнения, за пиенето на Колаген. Усетили ли сте реално да помага на стави и кожа. Как се отразява на стомаха?
Пия колаген на Допълхерц, течен на розички вече 3 години. Да, имам полза за ставите.

# 744
  • София
Аз не мога да свикна да пия колаген. Купих си Флекс код, много ми е гаден на вкус и не ми влияе добре на стомаха.

# 745
Роки, мисля, че не колагенът, а другите съставки във Флекс код дразнят стомаха ти. Сега погледнах - в него има МСМ, хондроитин сулфат и тн. Това са вещества, които работят много добре за ставите, но е възможно да дразнят по-чувствителните стомаси.

Принципно колагенът сам по себе си е много полезен за стомаха. Той участва в строежа на стомашната стена, подпомага заздравяването на стомашната лигавица при раздразнения и язви, регулира стомашните киселини, даже и в храносмилателните процеси се намесва благоприятно.
Пробвай да приемаш чист колаген или най-много обогатен с някакви витамини.
От нашенските аз съм много доволна от Фортекс с 11 500 мг колаген. https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030022581

Майка ми пък приема варианта Артрон колаген 11500+, който има няколко други добавки за стави. Тя е с ужасно чувствителен стомах, но няма никакви проблеми с него.

# 746
Потвърждавам за колагена. Аз също съм с много капризен стомах, но при прием на чист колаген (колагенови пептиди) не съм имала проблеми. Даже бях забелязала, че една болка, дразнене по дебелото черво ми беше изчезнала докато го пиех.

Това, което Ветрена е посочила, също е много хубаво, но аз избягвам продукти с подсладители като стевия, еритритол и т.н.

# 747
Аз пия чист колаген(Doctor's Best, Collagen Types 1 and 3 ), но засега малка доза(5 г),защото таблетите са много големи.По препоръка си взех Garden of Life, Grass Fed Collagen Peptides на прах.
Като цяло като че ли се чувствам по-добре,но взимам и други добавки(Омега 3.,вит Д,вит Б1,глюкозамин,хидроитин,MSM)
ПП Колагена е добре да е без други добавки(освен бит С) и да се приема на гладно.

# 748
dt, защо само Б1? С някаква конкретна цел, предполагам, стана ми интересно.
Аз пия метилиран Б комплекс.

# 749
Stella, би ли споделила твоя колаген?

Общи условия

Активация на акаунт